Bahçeli nedenini açıkladı: Beni Erdoğan'ın sözleri harekete geçirdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında DEM Parti yöneticileriyle tokalaşmasının arkasındaki nedenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis açılış konuşması olduğunu belirtti.

GİRİŞ 03.10.2024 21:32 GÜNCELLEME 03.10.2024 21:33
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında dikkat çeken bir adım atarak, DEM Parti'nin yöneticileriyle tokalaşmıştı. Bu hareket, gündem olurken çeşitli yorumlara neden olmuştu. 

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, TV100 kanalında MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaştı. 

ERDOĞAN'IN MECLİS KONUŞMASI ETKİLİ OLDU

Sinan Burhan, Bahçeli'nin DEM Parti yöneticileriyle el sıkışmasının arkasındaki sebebin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis açılışında yaptığı konuşma olduğunu belirtti. Burhan, Bahçeli'nin “Beni harekete geçiren Sayın Cumhurbaşkanı’mızın yaptığı konuşmadır” dediğini aktardı.

"YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ"

Geçtiğimiz gün TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı kapsamında düzenlenen resepsiyona katılan Bahçeli, gazeteciler tarafından bu tokalaşma hamlesinin arkasındaki nedenin sorulması üzerine, “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım.” cevabını vermişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Meclis’teki konuşmasında Erdoğan, "'Vadedilmiş topraklar' hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerindedir." diye konuşmuştu.

Muhalefet de seslenen Erdoğan, "İktidar ve muhalefetiyle hasımlarımıza korku verecek bir şekilde çalışması elzemdir. Meclis'teki uyum, mutabakat, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışma ve istişare buradan sokağa yansıyacak, ülkenin huzur ve emniyetine kapı aralayacaktır." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • İnsan 5 dakika önce Şikayet Et
    Devlet bahçeli devlet adamıdır nokta
    Cevapla
  • Aydın 6 dakika önce Şikayet Et
    En iyisini yaptin Bilge Lider Reis kendi ulkesinde barisi,sukuneti,birligi saglayamayan dunyada saglayamaz vesselam Reisin direktifi ile boyle dusunceler guzel tebrik ve tasdik ederiz vesselam
    Cevapla
  • Şebeke borsada 49 dakika önce Şikayet Et
    İdam gelsin mi? NARİN HADİSESİ veya herhangi bir bahane ile.BAK TÜRKİYE NASIL DEVLET GİBİ DEVLET OLUYOR.hırsız yolsuz aleni pkk partiliyim dem yanında chp şiir kaset medya siyaset ayarı algı entrika faiz borsa soygun tezgah işbirlikçilik BAK kalıyor mu? YA GELİRSE YAKIN ZAMANDA?
    Cevapla
  • Guvenilmezler 50 dakika önce Şikayet Et
    Dem ve chp yonetimindekilerin bir cogu dis guclere hizmet ediyor. Bunlara guvenilmez. Bizi sirtimizdan ilk bunlar vurur.
    Cevapla
  • Erhan 59 dakika önce Şikayet Et
    PKK nin arkasında durmasınlar ülkemize düşman olan kişileri devletleri savunmasınlar bu milletin kimseyle bir derdi yok. belediyesinden kurumlarına kadar ülkemizin refahını yükseltelim geleceğimizi inşa edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batıya doğru hareket ediyor! Kırıldığında 7.8'lere varan deprem üretecek
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyon ve beklentilerde alınacak mesafe var