Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: İki yeni büyükelçi ataması Resmi Gazete'de

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Lübnan Büyükelçiliğine Murat Lütem, Pakistan Büyükelçiliğine İrfan Neziroğlu atandı. Abdulvahit Fidan, BOTAŞ Genel Müdürü oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: İki yeni büyükelçi ataması Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: İki yeni büyükelçi ataması Resmi Gazete'de
GİRİŞ 05.10.2024 00:09 GÜNCELLEME 05.10.2024 00:42

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararlar şöyle: 

  • Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Çok Taraflı İlişkiler Genel Müdürü Zeynep Kızıltan, 

  • İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Uluslararası Ekonomik İşler Genel Müdürü Esen Altuğ, 

  • Pakistan İslam Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Destek Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Neziroğlu, 

  • Lübnan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Murat Lütem atandı. 

ABDULVAHİT FİDAN, BOTAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına, Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidan atandı. 

YALÇIN GEMİCİ, VERGİ BAŞMÜFETTİŞİ OLDU

Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Vergi Başmüfettişliğine, Yalçın Gemici atandı.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVDEN ALMA VE ATAMALAR

Vakıflar Genel Müdürlüğünde de görevden almalar ve atamalar oldu. 

Hatay Vakıflar Genel Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk ve Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık görevden alındı. 

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Adem Bozkurt Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Halil Alper Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Hüseyin Uysal Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğüne, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ise Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğüne getirildi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünde açık bulunan Vakıf Meclisi Üyeliklerine ise, Adnan Er ve Mevlüt Çam atandı.

Diğer görevden alma ve atama kararları şöyle: 

  • Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Behçet Bakır atandı. 
     
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere, müfettişler Hüseyin Gökçe, Emrah Yıldırım, Ulaş Kırlı, Çağrı Büyük, Nesimi Üstün, Baybars Yemliha, Ferhat Mişe, Yağmur Venüs Toprak Özgür ve Onur Bayrak atandı. 
     
  • Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç görevden alındı. Yerine, Genel Müdür Yardımcısı Seyfullah Aslantürk atandı. 
     
  • Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Adem Dinç görevden alındı, yerine Seyfullah Arslantürk atandı.

Türkiye'nin Lübnan Büyükelçiliğine atanan Murat Lütem.

TÜRKİYE'NİN LÜBNAN BÜYÜKELÇİSİ MURAT LÜTEM KİMDİR?

1969 yılında Ankara'da dünyaya gelen Murat Lütem, üniversite hayatına Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde başlayarak 1993 yılında mezun oldu.

Mezun olduğu yıl Dışişleri Bakanlığı'nda kariyerine başlayan Lütem, 2001 yılından 2003 yılına kadar dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in özel kalem müdür yardımcılığı görevini yaptı.

2007 yılında 3 sene boyunca Abdullah Gül'ün dışişleri danışmanı olarak görev yapan Murat Lütem, sonrasında Harvard Üniversitesi Weatherhead Merkezi'nde araştırmacı olarak yer aldı.

2013 yılına kadar Boston Başkonsolosu olarak görev yapan Murat Lütem, 3 sene boyunca Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun özel müşavirliği yaptı.

2016 yılı itibarıyla Singapur Büyükelçisi olarak atanan Lütem, bu görevinin ardındanİkili İlişkiler Kuzey Amerika Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Türkiye'nin Pakistan Büyükelçiliğine atanan İrfan Neziroğlu.

TÜRKİYE'NİN PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ İRFAN NEZİROĞLU KİMDİR?

Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, 1966'da Trabzon'da doğdu. 

1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans yaptı. İngiltere'de Essex Üniversitesi'nde de İnsan Hakları Hukuku yüksek lisansı (LLM) yaptı. Doktorasını Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı.

1992 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Uzman olduktan sonra sırasıyla TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdür yardımcılığı (2003-2007), Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü (2007-2010), Yasamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı (2010-2011) ve TBMM Genel Sekreterliği (2011-2016) görevlerinde bulundu. Hemen ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başmüşaviri (2016-2017) olarak görev yaptı. 2017-2022 yılları arasında Türkiye'nin Sudan Büyükelçisi olarak görev yaptı. 3 Mayıs 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü olarak atandı.

2015 yılında Siyasal Hayat ve Kurumlar alanında doçent oldu. Başkent Üniversitesi ve Ufuk Üniversitesi'nde Parlamento Hukuku dersleri verdi. Çok sayıda yayımlanmış makalesi ve kitabı bulunmaktadır. İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Neziroğlu, Sudan Büyükelçiliği döneminde Sudan halkı tarafından en aktif büyükelçi seçilmişti. 

Büyükelçi Neziroğlu, Sudanlılar tarafından 'en ilgili diplomat' seçildiBüyükelçi Neziroğlu, Sudanlılar tarafından 'en ilgili diplomat' seçildi

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: İki yeni büyükelçi ataması Resmi Gazete'de
Avrupa'da şov yapan Kerem Aktürkoğlu'na dev talip!