Ali Babacan yeniden seçildi! Muhalefete yüklendi! iş birliği mesajı verdi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi 2. Olağan Büyük Kongresi'nde Ali Babacan Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

GİRİŞ 13.10.2024 13:16 GÜNCELLEME 13.10.2024 13:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Partinin, Ankara'da bir otelde düzenlenen kongresinde Babacan, genel başkanlık seçimine tek aday olarak girdi.

Geçerli 556 oyun tamamını alan Babacan, yeniden DEVA Partisi Genel Başkanı seçildi.

Kongrede, genel merkez yönetim kurulu ve disiplin kurulu ile ilkeler ve değerler kurulu üyeleri de belirlendi.

İŞ BİRLİĞİ MESAJI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bu ülkeye gönül vermiş, taş üstüne taş koymak isteyen herkesle geniş bir işbirliği yapmanın çok önemli olacağını düşünüyoruz." dedi.

Babacan, partisinin Ankara'da bir otelde düzenlenen 2. Olağan Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında, çok ciddi bir öz eleştiri ve iç değerlendirme sürecinden geçtiklerini söyledi.



TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR YOLUN BAŞI

"Kongremiz, sadece partimiz için değil Türkiye için yeni bir yolun başıdır" ifadelerini kullanan Babacan, DEVA Partisi'nin siyasete yeni bir anlayış ve dil getirmek için yola çıktığını belirtti.

Babacan, "Türkiye, iktidar bloku ile muhalefetin arasındaki kayıkçı kavgasına mecbur değildir. DEVA Partisi, birleştirici ve kapsayıcı üslubuyla somut proje ve programlarıyla Türkiye siyasetinde çözümün ve umudun yegane adresidir." şeklinde konuştu.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

DEVA Partisi'nden başka ülkenin sorunlarının nasıl çözüleceğini detaylarıyla çalışan bir siyasi parti olmadığını savunan Babacan, "Ana muhalefet yeni çalışmalar yapıyormuş, program hazırlıyorlarmış. 101 sene sonra." dedi.

Kongrenin ana mesajının "yeni bir yol" olduğunu ifade eden Babacan, "Türkiye'de siyasetin iki kutuplu bir hale geldiğini ve bu modelin çoğulculuğu yok ederek Türkiye'yi geriye götüreceğini" belirtti.

Benzer ilke ve hedefleri benimseyen siyasi partilerle ve müstakil siyasetçilerle birlikte hareket etmek için çağrıda bulunan Babacan, "Bu ülkeye gönül vermiş, taş üstüne taş koymak isteyen herkesle geniş bir işbirliği yapmanın çok önemli olacağını düşünüyoruz. Bunun için de biliyorsunuz geçtiğimiz mayıs, haziran ayından itibaren yapmakta olduğumuz çalışmalar var, gelişimler var. Biz diyoruz ki beraberce açacağımız bu yeni yolu dostlarımızla beraber yürüyelim diyoruz. Birlikte, beraberlikle bereket var diyoruz." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının üzerinden 1 yılı aşkın süre geçtiğini belirten Ali Babacan, şunları kaydetti:

"İşgalin bir yılında bu soykırımda yaşamını yitiren tam 43 bin kişi var. Bunların çoğu kadın ve çocuk. Hastaneleri, okulları, çadırları, ibadethaneleri bombaladılar. Hiç acımadılar. Ben hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimiz için bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Kolay değil. 2 milyon 200 bin kişi arkadaşlar. Her eve ateş düştü. 2 milyon 200 bin kişi evinden oldu. Gazze'de tam bir insanlık dramı yaşamıyor. Çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bir yıl boyunca sistematik bir katliamın hedefi oldu Gazze'de yaşayan Filistinli kardeşlerimiz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    HDP nin yoldaşı
    Cevapla
  • Trenden atlayanlar 2 saat önce Şikayet Et
    Senin sizi derdiniz taş üstüne taş koymak değil senin sizin derdiniz Türkiye’nin önünü kesmek bunu sizi seçen yüzde 0000,1 seçmeninizde çok iyi biliyor.
    Cevapla
  • Bekir 2 saat önce Şikayet Et
    Bunların siyasi hayatı bitmiş. Acaba haberlerimi yok
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK. 2 saat önce Şikayet Et
    iSRAİTİN BAŞ SEVİCİSİ?Bunlara oy verenlerin kanları bozuk
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Babacanmisin anacanmisin nesin ak partiye ihanet ettin artik sende tarihin tozlu raflarinda yerini alacaksin ne yaparsan yap artik senden birsey olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dehşet anları! Sinir krizi geçiren şahıs polise bıçakla saldırdı...
Bakan Uraloğlu net konuştu: Hizaya gelmeyenlerle ilgili gerekenler yapılır