AK Parti'den Filistin konferansı: 3 dilde yayınlanacak

AK Parti tarafından 15 Ekim'de düzenlenecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı Filistin'in geleceği konferansı Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde canlı yayınlanacak.

GİRİŞ 13.10.2024 15:09 GÜNCELLEME 13.10.2024 15:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti tarafından 15 Ekim'de düzenlenecek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı "Filistin'in Geleceği Konferansı" Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde canlı yayınlanacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yaptığı açıklamada, Dış İlişkiler Başkanlığı ve İnsan Hakları Başkanlığınca, İsrail'in soykırım gerçekleştirdiği Filistin'in geleceğinin ele alınacağı önemli bir konferans düzenleyeceklerini anımsattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya.

Sırakaya, konferansa, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar, uluslararası diplomatlar, büyükelçiler ve misyon şefleri ile Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nden üst düzey milletvekili ve komisyon başkanlarının katılacağını söyledi.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN VE ÜRDÜNLÜ MEVKİDAŞI KONUŞMA YAPACAK

Konferansın ilk oturumunda Filistin'in geleceği ve diplomasi konusunun ele alınacağını aktaran Sırakaya, TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Fuat Oktay'ın yöneteceği oturumda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'nin katılımcılara hitap edeceğini belirtti.

Sırakaya, Filistin'in geleceğinde siyaset ve parlamentonun rolünün tartışılacağı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun yöneteceği oturuma ise AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile yabancı diplomatların katılacağını bildirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya, uluslararası hukukun Filistin'in geleceğindeki rolünün ele alınacağı üçüncü oturuma ise TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel'in başkanlık edeceğini, önemli isimlerin oturumda söz alacağını aktardı.

KONFERANS İNTERNETTEN CANLI YAYINLANACAK

Sırakaya, konferans ile İsrail'in soykırımını bir nebze olsun durdurmak, Filistinli mazlumlara gıda ve ilaç desteği sağlayabilmek için seslerini geniş kitlelere duyurmalarının önemini vurguladı.

Geniş kitlelere ulaşmak için konferansa çevrim içi ulaşımın çok önemli olduğunu belirten Sırakaya, şunları söyledi:

"Konferansımız için özel olarak internet sitesi hazırladık. Filistin için izleyeceğimiz yol haritasını tartışacağımız konferans 'https://filistiningelecegi.akparti.org.tr' ve 'https://futureofpalestine.akparti.org.tr' internet sitelerinden İngilizce ve Arapça olarak da canlı yayınlanacak."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 3 saat önce Şikayet Et
    KUR’AN BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Edirnekapı'daki vahşette son durum! Şifre çözüldü
Okan Buruk açıkladı! Galatasaray'da bir dönemin sonu!