Kulisler kaynıyor: Yeni kabinede kimler olur? Hangi bakanlar yerini korur? İsim verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklik sinyali vermesinin ardından Ankara kulisleri hareketlendi... Olası değişlikte yeni kabinede kimler yer alacak?

GİRİŞ 15.10.2024 11:49 GÜNCELLEME 15.10.2024 12:00
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği ziyaret sonrası dönüş yolunda uçakta aralarında Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine değişikliği ile ilgili soruya verdiği cevapla bir değişimin yaşanabileceğinin mesajını vermişti.

Başkan Erdoğan'ın Kabine değişikliğine ilişkin sözlerinin hemen ardından siyasi kulisler hareketlendi.

Peki kulislerde, hangi bakanlıklarda değişime gidileceği konuşuluyor? Yerini koruması beklenen isimler hangileri?

Dünkü yazısında Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarının "iki ayağı" olduğunu vurgulayan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, kabine değişikliği için 2025 yılındaki büyük kongrenin beklenilebileceğini ve de bu kez köklü bir değişiklik beklentisinin olmadığını dile getirmişti.

TÜM LİSTELERDE 4 ORTAK İSİM VAR

Selvi bugünkü köşe yazısında ise edindiği kulis bilgilerine göre; yeni kabinede yer alacak banko isimlerin kimler olduğunu yazdı.

Selvi yazısında "Tüm listelerin ortak 4 ismi var. Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum banko isimler. Onların dışında bir listede Sağlık Bakanı var, diğer listede İçişleri Bakanı yer alıyor. Bazı listelerde genel merkezden kimse girmezken, bazı listelerde genel merkezden bir iki isim yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin bugünkü yazısında kabine değişikliği ile ilgili kulis bilgilerinin yer aldığı kısım şu şekilde;

Bakan olması beklenen isimlerin arayanı soranı çoğaldı. Bakanlık için ismi geçenleri “Kulislerimin ne kadar sağlam olduğunu bilirsin. Bu kez Kabine’desin. Hayırlı olsun” diye arayanlar bile var. Bunların arasında her Kabine değişikliğinde muhtemel isimleri arayıp “Sağlam bir yerden öğrendim. Bakan oluyorsun” dediği halde hiçbir öngörüsü tutmayanlar başta geliyor.

BAKAN TOTO

Dünden itibaren ise Kabine listeleri dolaşmaya başladı. Şimdilik üç ayrı liste var. Kimi hızını alamamış Kabine’ye tek bir kadın bakan bile koymamış, ki AK Parti kabinelerinde her zaman bir kadın bakan olur. Kimi Cumhurbaşkanı Erdoğan haricinde ancak birkaç isme yer vermiş. Kabine’nin yüzde 80’ini değiştirmiş.

BANKO İSİMLER

Tüm listelerin ortak 4 ismi var. Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum banko isimler. Onların dışında bir listede Sağlık Bakanı var, diğer listede İçişleri Bakanı yer alıyor. Bazı listelerde genel merkezden kimse girmezken, bazı listelerde genel merkezden bir iki isim yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin durumu da aynı. Listeye göre Külliye’den giren sayısı değişiyor. Harcamak istedikleri bürokratların adlarını da listeye yazanlar yok değil. Bazı isimler ise her Kabine listesinin demirbaşı ama şimdiye kadar bir türlü gerçek Kabine’ye giremediler.

SADECE ERDOĞAN BİLİYOR

Kabine değişecekse Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında kimse bilmiyor. Erdoğan bir süredir çok köklü değişikliklere gitmiyor. Aksayan isimler varsa onları değiştiriyor. İş olsun diye değişiklik yapmıyor.

Son söz; kulislerde dolaşan listeler doğru değil. Bu iş bakan toto ile değil Erdoğan’ın tercihi ile oluyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Misafir ziyaretci 11 dakika önce Şikayet Et
    Kalmalı şimşek ihtiyac
    Cevapla
  • Osmanlı 40 dakika önce Şikayet Et
    Şimşek kesinlikle değişmeli.
    Cevapla
  • Tual 43 dakika önce Şikayet Et
    Cumhurbaskanı yardimcılarının sayısı arttırılmalı danışmanlardan daha çok ve genç yardimcilar seçilmeli 1970 lerde değiliz 2024 yılındayız
    Cevapla
  • çobanmemed 45 dakika önce Şikayet Et
    Sürprizler var,
    Cevapla
  • kudüs fatihi 52 dakika önce Şikayet Et
    milli eğitim bakanı Hamza Aydoğdu hayırlı uğurlu olsun adam adam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulisler kaynıyor: Yeni kabinede kimler olur? Hangi bakanlar yerini korur? İsim verdi...
İsrail bunu hiç beklemiyordu! Katil rejim şaşkın, peş peşe darbeler