Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti.

GİRİŞ 16.10.2024 14:45 GÜNCELLEME 16.10.2024 16:04
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliği üzerinde fikir teatisinde bulunuldu; bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

İSRAİL'İN SAVAŞI YAYMA PLANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, 20 Ekim’de düzenlenecek IKBY parlamento seçimlerinin hayırlara vesile olması dileklerini ifade etti. Irak Türkmen Cephesi’nin de yarışacağı seçimlerin kapsayıcı bir anlayışla, barış ve huzur içinde gerçekleştirileceğine olan inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, giderek artan İsrail saldırganlığının bölgeyi topyekün bir savaş alanına çevirme riskinin bulunduğunu, Türkiye’nin tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine büyük önem atfettiğini, Irak makamlarının ülkeyi çatışmanın uzağında tutma gayretlerini takdirle karşıladığını ifade etti.

ERDOĞAN'DAN KALKINMA YOLU PROJESİNE VURGU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalkınma Yolu Projesi’nin tüm bölgenin ekonomik kalkınmasına, istikrarına ve kardeşliğine önemli katkı yapacağının, bu projenin IKBY’ye de her açıdan fayda sağlayacağının altını çizdi.

TERÖRLE MÜCADELE 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı dönemde, tüm bölgenin huzur, refah ve iç barışına kasteden terör tehdidinin kalıcı olarak ortadan kaldırılmasına yönelik işbirliğinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dost ve kardeş Irak’ın ve Irak halkının daima yanında olacağını vurguladı.

KALKINMA YOLU PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Sudani'nin himayesinde, geçtiğimiz Mayıs ayında Irak, Türkiye, Katar ve BAE arasında Kalkınma Yolu Projesi'nde iş birliğine ilişkin 4'lü mutabakat zaptı imzalandı. Bahse konu proje ile 1176 kilometre uzunluğunda, yüksek hızlı yük ve yolcu taşımasına uygun demir yolu ve 1190 kilometre uzunluğunda otoyol inşası öngörülmekte olup Kalkınma Yolu Projesi ile Körfez Bölgesi ile Avrupa arasındaki taşımacılıkta ticaret, gümrük, vize ve transit geçiş işlemlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 30
  • Misafir 10 dakika önce Şikayet Et
    Avrupa’da yaşayan bir Türküm ve yorumları hayretle okuyorum. Gerçekten insanların beyinleri hiç mi gelişmez, hiç mi kendini geliştirmek istemez. Yahu siyasete bu kadar kanılır mı? Siyaset için her lafları, çoğu gerçek değil Bahçelinin dediği gibi. O yüzden akıllı olun, çağı takip edin, gaza gelmeyin. İşinize bakın. Ertuğrul Gaziyi oynamayın.TRT de var o.
    Cevapla
  • TÜRKOĞLU TÜRK 12 dakika önce Şikayet Et
    TÜRKÜN TEK DOSTU YARDIMCISI ALLAHTIR ODA BİZEYETER Herkesi er meydanında gördük görüyoruz
    Cevapla
  • Misafir 25 dakika önce Şikayet Et
    Bunlar olmasaydı ABD kendi gödümünde çoktan bir istral devleti kurmuştu iyi ki Berzani Melka Mustafa ve çocokları var
    Cevapla
  • mehmet 32 dakika önce Şikayet Et
    Kürt kardeşlerimizi israil kullanmamalı...Bu acımasız yahudilerin Gazzeli kardeşlerimize yaptıkları insanlık dışı ve barbarca saldırılar ve katliyamlar ortadayken...kim bunlarla komşu olmak isterki kürtler uyanık olmalı ve asla israil in vaatlerine inanmamalı...yoksa bugünkü huzuru herkes arar ama bulamaz.
    Cevapla
  • Yasar A. 1 saat önce Şikayet Et
    Yorumcu arkadaslarda irkcilik ve kin damari niye bu kadar fazla... bu adamlar kendi yerlerinde, kendilerini yonetmeye calisiyorlar. Amerika veya baska ulkelerin sozunu dinledikleri oluyor. Ayni bizim ulkemizin yillarca abd veya avrupa mustemlekesi gibi oldugu gibi. Gerci daha abd'ye hizmette ilk siradayiz da. Bu ırkçı, sadece Turk milliyeti hali olanlar, hangi davaya hizmet ediyor acaba!
    Cevapla
  • gazi 36 dakika önce Şikayet Et
    Artis artis yazma, onlar yıllarca teröristlere yardım edip bizim asker polisimizi , saglıkcımızı , ögretmenimizi, vatandaşımızı şehit ettiler, onlardan bir dostta postta olmaz Irkları , milliyetleri olmayanlar koskoca devletin onlarla işi olmaz olamaz, onların dedeleri osmanlıya ne yaptıysa torunlarda devletimize yapacaklar nato mermer kafa olmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti
Bakanlık listeyi paylaştı! Bal diye halka bakın ne yedirmişler...