Kılıçdaroğlu'na zorla getirme kararı

Avukat Mustafa Doğan İnal’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme tarafından zorla getirilmesine karar verildi.

Kılıçdaroğlu'na zorla getirme kararı
Kılıçdaroğlu'na zorla getirme kararı
GİRİŞ 16.10.2024 18:21 GÜNCELLEME 16.10.2024 18:50
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İstanbul’da 17 Ekim 2023’te eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, avukat Mustafa Doğan İnal’a yönelik TBMM CHP Grup Toplantısı'nda söylediği sözler gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müşteki Mustafa Doğan İnal avukatı ile tutuksuz sanık Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı, müvekkilinin ikametgah adresinin Ankara olduğunu belirterek, Ankara’ya talimat yazılmasını talep etti. Müşteki avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini söyleyerek sanık hakkında zorla getirilme kararının çıkarılmasını istedi.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, eksik hususların giderilmesini talep etti.

KILIÇDAROĞLU'NA ZORLA GETİRME KARARI

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Kemal Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Mustafa Doğan İnal ‘müşteki’, Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. İddianamede, şüpheli Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda müşteki İnal’ın adını açıkça kullanarak ‘bu kadar kirli bir adam yoktur’, ‘bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim’ gibi söylemlerde bulunduğu aktarıldı.
Dosyanın Uzlaştırma Bürosu’na gönderildiğinin de belirtildiği iddianamede, buna rağmen taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı da kaydedildi.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • emre19 55 dakika önce Şikayet Et
    gitmesinde gorelim, adamın hukuktan haberi yokki adam hala kendini universte yllarında polislere karsı gelen anarşit ogrenci tiplemesinde goruyor. ogrenecek o gunler cok geride kaldı.
    Cevapla
  • Kaan 1 saat önce Şikayet Et
    Birzamanlar alevi idi,daha sonra kürt oldu,ermeni oldu ve şimdi ise o bir trafo artık (dalgalı akım)...yaklaşmayın küçük enişteye zira tehlikelidir,sadece fişini çekin yeter... :))
    Cevapla
  • Misafirü 2 saat önce Şikayet Et
    Kendini ne sanıyor tabiki gidecek benim gibi sivil artık adalet adalet demeleri adaleti kıymetsi hale getirme niyeti idi
    Cevapla
  • sdf 36 dakika önce Şikayet Et
    Küresel güçlerin şişirdiği piyon.
    Cevapla
  • Oğretici 2 saat önce Şikayet Et
    Bay kemal yürü adalete
    Cevapla
  • Cüneyd Bey 2 saat önce Şikayet Et
    Buradan bile mağduriyet çıkarma derdinde pirom
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları savaş meydanında işgalci İsrail'e fırsat vermiyor
İBB Uzunçayır metrobüs durağındaki mescidi kapattı iddiası