Bahçeli’nin araladığı “Barış Kapısı”nı açabilecek miyiz

  • GİRİŞ17.10.2024 09:19
  • GÜNCELLEME17.10.2024 10:14

Sayın Bahçeli’nin açtığı “Barış Kapısı”ndan girmek için her geçen gün iklim olumlu gelişiyor.

Konunun muhatapları olumlu mesajlar veriyor.

En son Sırrı Süreyya Önder, Meclis Başkanlık Koltuğu’ndan, “Gönül indirmek”ten söz etti. “Barış adına gönül indirenlere..” diye devam etti. Erdoğan ve Bahçeli’yi teşekkür etti.

“GÖNÜL İNDİREN” SADECE BAHÇELİ VE ERDOĞAN OLMASIN

Sırrı Süreyya Önder’in Erdoğan ve Bahçeli’nin “iç çephe” vurgulu açıklamalarının ardından yaptığı açıklamaya, DEM’lilerin de destek verdiğini görünce umutlanıyoruz.

Gerçi DEM sözcülerinin fikir birliği yapmışcasına, “Muhatap İmralı’dır” demesinin meselenin nereye çekilmek istendiğinin işareti olduğunu biliyoruz.

Buna rağmen, DEM’lilerin “pazarlık” görüntüsü de vermeden, “Barış kapısını açma teşebbüsünde bulunan” Sayın Bahçeli ve Erdoğan’ın elini görmeye çalışmasını da anlıyoruz.

Halk Tv’de dün gece yayına çıkan Ahmet Türk’ün, Kobani yargılamaları ile ilgili salvolarını… Ya da “Çözüm Süreci”nin akamete uğramasından Erdoğan’ı sorumlu tutmasını bir kenara bırakarak, “Demokratik çözüm önerisi” başlığı altından anlattıklarını birçoğunu gerçekleşmiş olmasının altını çizerek…

Elinde silah olanla konuşulsun” demesinin Öcalan’ı işaret etmesinin… Ve Selahattin Demirtaş ile partisinin yöneticileri arasında bir dönem “kırgınlık yaşandığını” ikrar etmesini önemli buluyoruz.

Fakat Sırrı Süreyya Önder’in Bahçeli ve Erdoğan için kullandığı “Gönül indirme” tabirinin sadece onlarla sınırlı kalmaması gerektiğini de kayıtlara geçiriyoruz.

YAKIN TEHLİKEYİ GÖREN BAHÇELİ VE ERDOĞAN, İÇ ÇEPHE TAHKİMİ İÇİN EN KIRILGAN FAY HATTIMIZI ONARMAK İÇİN ÇABALIYOR

Sayın Devlet Bahçeli, yaklaşan büyük tehlikeyi görüp, Türkiye kamuoyunun önüne Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra bir şey koyuyor.

O koyduğu şeyi her geçen gün müşahhaslaştırıyor. Daha da görünür, belirgin hale getiriyor.

Meclis’in açıldığı gün DEM’lilerin yanına gidere onlarla selamlaşarak, “Türkiye Partisi olun, Meclis içinde oturup tartışalım” dedi.

MHP’nin yasama yılının ilk Grup Toplantısı’nda, Birinci Meclis’e atıf yapıp, “Farklı etnik gruplardan, farklı meşreplerden olup aynı mefkurede buluşan” ilk Meclis’in mebuslarını hatırlattı. Bütün etnik grupları “Türk Milleti” potasının içinde tanımladı.

İkinci grup toplantısında, unutulmaya yüz tutmuş bir “sözü” hatırlatarak, Öcalan’ın tek taraflı olarak PKK’ya silah bırakma çağrısı yapmasını söyledi.

Dahası da var ama gerek yok.

Sayın Bahçeli, Çözüm Süreci gibi bir süreçten bahsetmiyor. Daha farklı bir şeyden söz ediyor. O şeyin yakın gelecekte çok daha belirginleşeceğine şahit olacak.

Bizi sevindiren ise, Bahçeli’nin bu çıkışına, İyi Parti’nin sert üslubu bir tarafa tamamen karşı çıkan Meclis’te grubu bulunan parti neredeyse yok.

CHP’nin tavrı da makuliyetini koruyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ’Nİ DE ŞU ANKİ ÇABAYI DA AYNİ GEREKÇEYLE DESTEKLİYORUZ

Toparlayalım. Çözüm Süreci’nin desteklemiş biri olarak Türkiye’nin köklü meselesine, köklü bir çözüm bulma çabasını yine destekliyoruz.

Bu meselenin İmralı ile olan bölümünde Sayın Bahçeli “ev ödevi”ni çoktan verdi. Öcalan’ın ne yapacağını göreceğiz. DEM’e el uzattı. Bu elin havada kalmadığını gördük. Peki DEM, Öcalan ile Selahattin Demirtaş arasında kalır mı?

Sanmam. Zira son dönemde Demirtaş’ın da Öcalan lehine geri çekildiğini düşünüyoruz.

O halde, “terör meselesi”nin en azından Türkiye sınırları içindeki kısmını bir hale vakte koyma çabamız, Öcalan’ın ev ödevini bir an önce çalışmasına bağlı görünüyor.

Bütün bunlar olup biterken, PKK’yı, Öcalan’ı ve terörü bugüne kadar “destekleyen, fonlanan, yol veren” dış aktörlerin (Amerika gibi) ne yapacağını da takip etmekte yarar var.

BAHÇELİ, ÖCALAN’A EV ÖDEVİ VERDİ. BAKALIM GEREĞİ YAPILACAK Mİ?

Bir kez daha hatırlatarak bitirelim.

Ortadoğu’da 4 ülkeye yayılmış Kürt halkı yaşıyor. Dört ülkeden ikisi şu anda fiili olarak parçalanmış durumda; Suriye ve Irak. İran ve Türkiye ise tehdit altında.

Biliyoruz ki sınırımızın dışındaki Kürtlerin çoğunluğu tarihsel olarak Türkiye’ye daha yakın. Sınırlarımızın içindekiler zaten bizim insanımız.

Bu yüzdendir ki “durum” bugün bizi bir şeye zorluyor. Ya İran’dan sonra sıramızı bekleyeceğiz ve bize dayatılan “parçalanmayı” göze alacağız. Ya da içimizdeki sorunları konuşup, tartışıp halledeceğiz.

Sahi, Bahçeli, Öcalan’a neyi hatırlatmıştı?

Paketlenip uçağa konduğunda değil belki ama, uçak Türkiye semalarına geldiğinde, “Devlete her türlü yardımı yapacağını” değil mi?

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen dün gece bizim de olduğumuz canlı yayında bir şey hatırlattı. “Amerikalılar Öcalan’ı Türkiye’ye teslim ederek, iç savaş çıkartmak istedi. Türkiye bunu Sayın Bahçeli’nin de basireti ile önledi. İdam cezasını kaldırarak” dedi.

O halde, Sayın Bahçeli’nin açtığı “Barış kapısı”nı daha da aralama çabasında olanları desteklemek, o kapıyı kapatmak isteyenlere karşı mücadele etmek boynumuzun borcudur.

Hasan Öztürk / Haber7

Yorumlar24

  • Antepli 45 dakika önce Şikayet Et
    türkiyenin ve islâm âleminin başına oyun üstüne oyun kuranlar allah sizleri kahretsin bu zulümler elbet bitecek allah'ın izni ile ve sizler cehennemde cayır cayır yanacaksınız
    Cevapla
  • Vatandaş 45 dakika önce Şikayet Et
    Daha evvel barış sürecin de yaşananları herkes biliyor. Evet savaş orta mı olabilir ama bu Dem liler Türkiye düşmanı zaten Ayı dan post düşman dan dost olmaz hiçbir zaman.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • murat 1 saat önce Şikayet Et
    Güncel konjoktürel siyaseti yazıya aktarıp, siyasetin meyvelerini toplamak muşmulalıktan başka birşey değil. Şahsına özel, onurlu mantıklı bir öneri varmı bunu okuyucuya aktar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • murat 1 saat önce Şikayet Et
    Dem, öcalan ve pkk yı tamamen dışlayacak, yanlızlaştıracak stratejiler uygulanmalıydı, çok öncelerden. Ve kürtçülüğün kabulü devlet poli,tikası olarak kabul görüyorsa pkk dem ve öcalan gibi ermeni amerişka projelerinden tamamne uzakta milli bir veya birkaç kürt partisi kurulmalıydı. 1000 yıllık bir devlet bunu nasıl beceremedi
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet 43 dakika önce Şikayet Et
    Hüda par ile yapıldı ama başarısız oldu. Çünkü Huda parı her ne kadar da takdir etsem de, yöneticileri şu an ne kadar halis dindarlar olsa da yakın geçmişi karanlık bir parti. Hizbullah ismini kullanan kontrgerilla bir oluşumdu. Kim niçin kurdu tahmin edersiniz ama mensupları hep mücahid ruhlu insanlar oldu. Ve hepsi zarar gördü. Kürtlere de zarar verdiler. Şu an Kürt partisi olamıyorla
  • Osmaniye 80 1 saat önce Şikayet Et
    Elhamdülillah Devletimiz ve Akillerimiz çok iyi çalışıyor Allah azze ve Celle biz Müslüman Türkleri korusun inşallah İsrail ve Amerika'nın geleceği varsa göreceği de var Elhamdülillah ki bize de domuz vurmak nasip olacak
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat