Kılıçdaroğlu için zorla getirme kararı kaldırıldı

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çıkarılan zorla getirme kararı kaldırıldı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı "Hakim kararı kaldırdı" dedi.

GİRİŞ 17.10.2024 16:17 GÜNCELLEME 17.10.2024 16:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çıkarılan zorla getirme kararı kaldırıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik X hesabından açıklama yaptı.

Çelik, X hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hukuksuz "Zorla Getirme Kararı" kaldırıldı! İstanbul 48 Asliye Ceza Mahkemesi, infial yaratan kararından geri adım attı! İlgili Hakim, itiraz sunulmadan kendi hukuksal kararını bugün itibariyle kaldırmak zorunda kaldı.." dedi.

NE OLMUŞTU?

Avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nce zorla getirilme kararı verilmişti.



CHP Lideri Özgür Özel, karara tepki göstererek "Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak “CHP'lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır; tek bir CHP'liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız" demişti.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 2
  • AZİZ 10 saat önce Şikayet Et
    demekki kendisi tıpış tıpış geli,yor
    Cevapla
  • Ayarcı 11 saat önce Şikayet Et
    Kk nin ne özelliği var...oda bir TC vatandaşı...zorla getirilme uygulanabilir... yanlış karar vermiş HÂKİM...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanyol Milletvekilinden İsrail'e Nazi benzetmesi! "Aralarında hiç fark yok"
Ümraniye’de korkunç vandallık:Barınağı basıp zabıtayı bıçakladılar,285 hayvanı kaçırdılar!