Bahçeli'nin Öcalan çıkışına CHP'den yanıt: Buna engel...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışı hakkında açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 23.10.2024 09:49 GÜNCELLEME 23.10.2024 10:17
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da STK'larla bir araya geldiği toplantıda konuşuyor...

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

BAHÇELİ'NİN ÖCALAN ÇIKIŞIYLA İLGİLİ İLK DEĞERLENDİRME

Buraya gelmeden 24 saat önce Bahçeli'nin açıklamalarıyla önemli bir eşikteyiz. Herkes neyin ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Biz meseleye şuradan bakıyoruz, Bahçeli'nin sözü sadece bir kişinin özgürlüğü, bir kişiye af, ona verilecek kürsü, oradan söylenecek bir söz, lağvolacak bir örgüt.

CHP barışa giden bu sürecin tamamlanması için, terör örgütünün ortadan kalması için atılacak her adımı önemsiyor ve engel olmayacak, kimin sözü varsa da söylesin.

Türkiye'de Kürt sorunu yoktur sözü söylenmesin. Türkiye'de 26 milyon Kürdün sorununu yok sayıyorsunuz. Kürt sorunu vardır tam da şuradadır. Kürdün sorunu olup olmadığına Kürtler karar verir, devlet karar vermez. Kürtler, sorunumuz kalmadı diyene kadar sorun vardır.

Sorun bir kişinin Meclis'te konuşmasıyla çözülmez.

Terörün varlığı tüm Türkiye'nin sorunudur. Ama Kürtlerin sorunu da sadece Kürtlerin değil Türkiye'nin sorunudur. Bir kez daha bir süreç yürütülmesi, bir kez daha bu süreç sonrası çok daha fazla acılar yaşanmaması için daha dikkatli olmalıyız.

Bu sorun 86 milyonun iradesiyle çözülecektir. Bir yandan bir sorunu çözeceğiz derken Kürt sorunu yoktur deyip Erdoğan'ın sorununu çözme şüpheleri bertaraf edilmelidir.

Mevcut anayasaya harfiyen uyulmadıkça antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmedikçe, AİHM kararlarına uyulmadıkça biz yeni anasaya çalışmalarında yokuz. Anayasa çiğneyenlerle anayasa yapmayız.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Misafir 36 dakika önce Şikayet Et
    Türkiyede kürt kardeşlerimiz devletin neyinden mahrumlar istanbulda neyse şartlar hakkaridede şartlar o
    Cevapla
  • irfan 1 saat önce Şikayet Et
    chpkk Allah belanizi versin
    Cevapla
  • Kürt 1 saat önce Şikayet Et
    Ben Türk kardeşimle sorun yaşamıyorum. Müslüman Türk ve Kürt kardeştir. Mesela ABD asıl yerlisi olan kızılderililere topraklarını verip Indian devletini kursun. İsrail, topraklarını iade edip Filistini devlet olarak tanısın.
    Cevapla
  • Forza 1 saat önce Şikayet Et
    Zihniyete bakarmısınız Kürt sorunu varmış mış mış ta mış mış!!! Hadi ordan Türkiyede kürt sorunu yoktur kürt halkını istismar eden terör sorunu vardır.
    Cevapla
  • Ayarcı 1 saat önce Şikayet Et
    Türkiye'de Kürt sorunu yok... terör sorunu var...Ermeni olup kendini Kürt diye bize yutturmaya çalışmasın bu teröristler... meclisin içinde ve Türkiye Cumhuriyetinde Ermenileri istemiyorum... hepsi İDAM EDİLMELİDİR...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken FETÖ analizi: PKK gibi çoklu bir yapıyla yönetilir!
Afyonkarahisar'da zincirleme kaza: Karakol komutanı şehit oldu!