Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması: Putin, baş sağlığı diledi

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'la ilgili, "Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır" dedi.

GİRİŞ 23.10.2024 19:23 GÜNCELLEME 23.10.2024 19:23
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Son Dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Erdoğan, zirvenin düzenlendiği Kazan EXPO'daki görüşmenin basına açık kısmında, BRICS Zirvesi Genişletilmiş Liderler Oturumu'na daveti ve ev sahipliği için Putin'e teşekkür etti, Astana'daki görüşmenin ardından Putin ile yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

PUTİN'DEN BAŞ SAĞLIĞI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını kınayarak, baş sağlığı diledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Jeopolitik özelliklerimizle hem doğuyu hem batıyı birleştiriyoruz. Türkiye ve Rusya iyi dostluk ve komşuluk ilişkileri yürütüyor" dedi.

ERDOĞAN'DAN TUSAŞ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili,

"Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve “Tam Bağımsız Türkiye” idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır.

Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. 

Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır.

Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir.

Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakâr çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

ERDOĞAN, RUTTE İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Rutte görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajlarını iletti.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 141
  • Bence 21 dakika önce Şikayet Et
    Suriyeye bir an önce girilerek Halep kontrol kontrol altına alınmalı. Kimin ne diyeceğinin pek önemi yok. Karşı çıkanlar önce siyon itlerin gazze Lübnan işgaline karşı çıksın. Tsk bir gecede havadan karadan denizden Suriye topraklarını kontrol altına almali. Akdeniz kıyısı Lübnana kadar kontrol edilmeli. Maçasi yiyen varsa karşımıza çıkar. Türkiye gücünü göstermek zorunda.
    Cevapla
  • veteriner 22 dakika önce Şikayet Et
    Hizbullah ve hamas'a acilen çok büyük yardım etmemiz gerekiyor
    Cevapla
  • Mert 23 dakika önce Şikayet Et
    Herkes abd israil diyor da,rusya da onlar kadar destek veriyor..Terörü destekleyen hepsinin Allah belasını versin.
    Cevapla
  • Samsun 24 dakika önce Şikayet Et
    Ülkemizde nekadar yahudi varsa takibe alınmalı çünkü islam duanı olduklarını açıkça belirttiler veya sürgün etmeli yurt dışına yıllardır terörü onlar destekliyor bu terör nasıl bitmiyor anlamış deyilim on yıl demir perde ülkesi olsun ülkemiz bıçak kemiğe dayandı en önemli yerlere elini kolunu sallayarak girenler böyle oluyor bütün olaylar başı.iza gelmeden önlem almıyoruz yazık oldu şehi
    Cevapla
  • Yücel 24 dakika önce Şikayet Et
    Bu alçakların buraya kadar rahatça gelmesi çok büyük zafiyet maalesef/ arkadaş böyle güzide mekân basit şekildemi korunur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: TUSAŞ'a hain saldırı! Bakan Yerlikaya'dan şehit ve yaralı açıklaması
Son Dakika: Bahçeli, Dervişoğlu'nun attığı ipi istedi