Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak ve PKK açıklaması!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, 2 Irak askerinin PKK tarafından öldürülmesine ilişkin, "PKK terör örgütünün Türkiye ve Irak'ın ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğu ve Irak'ın egemenliğini ihlal ettiği ortadadır." dedi.

Keçeli, 2 Irak askerinin PKK terör örgütü tarafından öldürülmesine ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.
Irak Hudut Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2 sınır muhafızının, PKK terör örgütü tarafından dün Dohuk'ta gerçekleştirilen saldırı sonucunda hayatlarını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını belirten Keçeli, Irak halkına başsağlığı, şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet ve saldırıda yaralanan askere acil şifalar diledi.
TÜRKİYE VE IRAK'IN ULUSAL GÜVENLİĞİNE KARŞI TEHDİT
Keçeli, "PKK terör örgütünün Türkiye ve Irak'ın ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğu ve Irak'ın egemenliğini ihlal ettiği ortadadır. Bu son saldırı, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.
Sözcü Keçeli, teröre karşı, Irak'la birlikte ortak mücadele vermeye devam edeceklerini kaydetti.
İki Irak Askerinin PKK Terör Örgütü Tarafından Öldürülmesi Hakkında:
— Öncü Keçeli | Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü (@SpoxTR_MFA) January 25, 2025
Irak Hudut Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki sınır muhafızının, PKK terör örgütü tarafından dün (24 Ocak) Dohuk’ta gerçekleştirilen saldırı sonucunda hayatlarını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz.
Irak…
NE OLMUŞTU?
Irak'ın Duhok kentinde dün terör örgütü PKK'nın saldırısında 2 Irak sınır muhafız gücü askeri hayatını kaybetmişti.
-
kim 1 ay önce Şikayet Etoperasyon operasyon operasyonBeğen
-
Kutahyali 1 ay önce Şikayet EtMadem öyle gecikmeden temizliğe baslansin.Beğen Toplam 9 beğeni
-
E.Yüksel 1 ay önce Şikayet EtÖyle ise, hepberaber.Birlik olup.Kökünü kazıyacağız.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Hasan 1 ay önce Şikayet EtIrak Suriye Türkiye top yekün saldırıp bu anarşistleri boğmazsak bu çıbanı ABD ve İsrail hep kaşıyacakBeğen Toplam 6 beğeni
-
Vatandaş 1 ay önce Şikayet EtIraklı Kardeşlerimizin yanındayız ama piyon yöneticileri Kabile Devletinin uşağı olmuşlar ne yazikki.Beğen Toplam 5 beğeni