Mansur Yavaş’tan İmamoğlu’na ‘trol’ suçlaması... Dosyayı önüne koydu: Hesaplaşacağım!
CHP’de adaylık krizinin taraflarından Mansur Yavaş'ın önceki gün gerçekleştirilen üçlü zirvede Ekrem İmamoğlu’nu 'trol' kampanyasıyla suçlayarak mücadele mesajı verdiği öğrenildi.
CHP’de adaylık gerilimiyle ilgili gerçekleştirilen üçlü toplantının içeriğine dair ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bir araya geldiği görüşmede ön seçim formülüne itiraz eden Yavaş’ın başat rol üstlendiği belirlendi.
Görüşmede bir köşe yazarının “CHP iki aday birden çıkarıp desteklesin” şeklinde görüş belirttiği yazısını okuyan, ön seçime katılmayacağını açıkça belirten Mansur Yavaş’ın ayrıca Ekrem İmamoğlu’na “trol” tepkisi gösterdiği ortaya çıktı.
Üçlü zirvede Mansur Yavaş’ın, Ekrem İmamoğlu’na yakın sosyal medya hesaplarının kendisi hakkında karalama kampanyası yürüttüğünü söylediği öğrenildi.
İMAMOĞLU’NA TOPYEKÜN REKABET MESAJI
Konuya ilişkin dosya hazırlayan Yavaş’ın bu dosyadan ayrıntıları Özel ve İmamoğlu’nun yüzüne karşı tek tek sıraladığı bildirildi.
Mansur Yavaş’ın, “Her şartta cumhurbaşkanlığına adayım. Mücadele vereceğim. Trollerle de hesaplaşacağım.” ifadelerini kullandığı aktarıldı.
2,5 saat süren zirvede Yavaş’ın muhalif ve ısrarcı tavrının gerilimi yükselttiği kaydedildi.
ÖNSEÇİM FORMÜLÜ KAVGAYI KIZIŞTIRDI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 28 Ocak’ta partisinin grup toplantısında cumhurbaşkanlığı adayının CHP’ye üye olanların oyuyla belirleneceğini açıklamıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu formülü “çok demokratik” diyerek desteklemişti. sürecin oldu-bittiye getirildiğini savunan ABB Başkanı Mansur Yavaş ise “aday belirlerken sadece CHP’lilerin değil diğer seçmenlerin düşüncelerinin de dikkate alınması gerektiği” yaklaşımıyla önseçime itiraz etmişti. Adaylk tartışmaları için erken olduğunu vurgulayan Mansur Yavaş önseçime katılmayacağını açıklamıştı. Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da cumhurbaşkanı adayının mevcut süreçte belirlenmeye çalışılmasının erken olduğu görüşünü paylaşmıştı. Özgür Özel ise önseçimle ilgili itirazları yok sayarak 4 Şubat’taki grup toplantısında kararlılık vurgusu yaparak, “Erken seçimin adayı erken belirlenir. Erkenden yola çıkacağız” demişti. Daha sonra Özel, İmamoğlu, Yavaş üçlüsü 9 Şubat’ta Ankara’da bir araya gelmiş ve 2,5 saat süren görüşme gerçekleştirmişti. Toplantının ardından CHP'de cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için önseçimin 23 Mart 2025'te gerçekleştirileceği ilan edildi. Özgür Özel bugünkü (11 Şubat) grup toplantısındaki konuşmasında Mansur Yavaş'ın önseçime katılmayacağını resmen duyurdu.
-
MSELİM 34 dakika önce Şikayet Etmahsurla chp nin kan uyuşmazlığı var boşuna bu işe sulanmasınBeğen
-
Zeki 38 dakika önce Şikayet EtMansur bey dikkat et karşındaki ekrem parti başkanını harcamış biri hiç kimsenin gözünün yaşına bakmaz bozuk para gibi harcar satar aklı İngiliz’den aldı mantığı almandanBeğen
-
MSELİM 43 dakika önce Şikayet Etözgür çok kurnazca davranıyor eko ve mansru birbrine kırdrıp aradan sıyrılacakBeğen
-
Yaşar 1 saat önce Şikayet EtMansur Yavaş diyorsa doğrudur o belgesiz konuşmaz...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Enigma 1 saat önce Şikayet EtBurada Mahsur YAVAŞ'ın masadaki diğer iki kişiden daha doğru olduğunu düşünüyorum. İmamoğlunun merkeze alınması tamamen çıkar ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta yöneticiliğin ve liderliğin kendisinde olmadığı da ortada..Beğen