AK Parti'den Dervişoğlu'na tepki: Siyasi pusulasını kaybetmiş

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nun açıklamasmına tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Çelik, "Cumhurbaşkanımızın milli iradeye bağlılığını sorgulamak, demokrasi karşıtı bir savrulmadan başka bir şey değildir" dedi.

GİRİŞ 12.02.2025 19:53 GÜNCELLEME 12.02.2025 20:50
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki göstererek, "Cumhurbaşkanımızın milli iradeye bağlılığını sorgulamak akıl dışı bir yaklaşımdır." ifadesini kullandı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dervişoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözlerinin son derece yakışıksız ve çirkin olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hayatı boyunca geldiği her göreve milletin onayıyla geldiğini vurgulayan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın milli iradeye bağlılığını sorgulamak akıl dışı bir yaklaşımdır. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Türkiye'de karanlık vesayetçi zihniyete söylemesi gereken sözleri, siyasi pusulasını kaybetmiş bir yaklaşımla Cumhurbaşkanımıza söylüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, millete ait her türlü değeri Allah'tan korkmadan, milletten utanmadan çiğneyen vesayetçi zihniyete karşı mücadelenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği sayesinde gerçekleştiğini ifade etti.

Bu nedenle Türkiye'de vesayetçi zihniyete karşı mücadelenin ve milli iradeyi savunmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleştiğini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"İYİ Parti Genel Başkanı, gerçek bir siyasi cümle kurmak istiyorsa 'Allah'tan korkmadan, milletten utanmadan' nitelemesini milli her türlü değeri çiğneyenlere ve ona destek vermiş olanlara söylemelidir. Cumhurbaşkanımızın milli iradeye bağlılığını sorgulamak, demokrasi karşıtı bir savrulmadan başka bir şey değildir."

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Erdoğan, bir daha seçilmeyi, ölene kadar seçilmeyi adım adım planlamaktadır. Çekindiği bir şey yoktur. Kural, anayasa, kanun tanımamaktadır. Milletten utanmamakta, Allah’tan da korkmamaktadır" demişti.

KAYNAK: HABER7, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 147
  • Avşaroğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Rezil ve aşağılık adam. Tayyip Bey'in ismini ağzına alma sen.
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 ay önce Şikayet Et
    Sen dem li parti chp li parti ile altılı masada demokrasi mi üretiyordun. Çeşitli fakirlik tiyatroları ile, ayaklanma ve provokatör lük le polis asker katili pkk ile kol kola, seçilmiş ikdidarı devirmeye çalışmak mı demokrasi. Laf söyleyen adam bari olsa!
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün Türkiye ve İslam düşmanı devletler ve bütün terörist grupları sayın Erdoğan'a düşmanlar. Bu zatta tarafını belirtmiş.
    Cevapla
  • sabri 1 ay önce Şikayet Et
    ip olarak yerel seçimlerde da genel seçimlerde chpkk arkasına takılacaksın sözde ak partiyi yenmek için bütün büyük şehirleri chpkk ya teslim edeceksin ondan sonra vatan millet sakarya izin milliyetciliğiniz koltuğu görene kadar. Milliyetcilik nire siz nireeee
    Cevapla
  • iso 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar hep proje adamları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dış politikaya halktan büyük destek var
Trump'tan seçim vaadiyle ilgili skandal sözler: Alay ediyordum