Bahçeli'den bir telefon da Ahmet Türk'e: Her şey güzel geçecek
Terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın örgüte silahları bırakma ve kendini feshetme çağrısı yaptığı gün metnin Kürtçesini okuyan Ahmet Türk, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisini arayarak, "Umuyoruz her şey güzel geçecek." dediğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "terör eylemlerine son vererek lağvedilmesi" çağrısı yaptığı teröristbaşı Abdullah Öcalan, aylardır beklenen çağrıyı yaparak, terör örgütü PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakması gerektiğini açıkladı. Bahçeli, teröristbaşı Öcalan’ın açıklamasını "baştan sona önemli ve değerli", Kandil'in karşılığını "memnuniyet verici" bulduğunu söyledi.
Tuncer Bakırhan: İmralı çağrısının ardından Bahçeli beni aradı
MHP Lideri Bahçeli'den 'terörsüz Türkiye' mesajı: Tarihi bir fırsat
Bahçeli'den Selahattin Demirtaş'a telefon!
Bahçeli, hem İmralı açıklamasının yapıldığı gün DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan'ı hem de cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ı arayıp kutladı.
İmralı görüşmelerine de katılan ve teröristbaşı Öcalan'ın açıklamasının Kürtçe metnini kamuoyuna okuyan Ahmet Türk, Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a verdiği röportajda Bahçeli'nin kendisini de aradığını söyledi.
Bahçeli'nin gelişmeler için "Çok güzel" diyerek teşekkür ettiğini söyleyen Türk, "Umuyoruz her şey güzel geçecek, bu konuda çok mutlu oldum." dediğini aktardı.
Terör örgütü PKK ateşkes ilan etti! Öcalan'ın çağrısı sonrası skandal şart
SÜREÇ, BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISIYLA BAŞLADI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 22 Ekim 2024'te TBMM Grup Toplantısı'nda, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın." demesiyle başlayan süreçte, DEM Parti İmralı Heyeti, teröristbaşı Abdullah Öcalan'la üç kez görüştü. Bu ziyaretlerin sonunda, 27 Şubat 2025 Perşembe günü, Öcalan'ın mesajı kamuoyuna açıklandı. Bebek katili Öcalan, mesajında, PKK'nın silah bırakarak kendini feshetmesi çağrısında bulunarak, "Silah bırakma çağrısında bulunuyor ve bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstleniyorum." demişti.
-
Birey 1 ay önce Şikayet EtAllah rahmet eylesin Ozan Arif söylemiş ,fazla lafa gerek yokBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etsayin Bahceli. ismin gibi Devlet. adamina yakisir bir. acilim yapdin bunuda sizin gibi. devletini milletini seven insan yapardiBeğen Toplam 2 beğeni
-
İslam ülküsü 1 ay önce Şikayet EtDem Parti'nin de cumhur ittifakına katılmasıyla dahada güçlü olacağız inşallah,nizamı alem ülküsü nü tüm dünyaya yayacağız inşallahBeğen Toplam 2 beğeni
-
bülent 1 ay önce Şikayet Etabd müsade edecek mi maşası pkk ,pyd,kck terör örgütüne silah bırakmaya acaba biz tetbiri elden bırakmayalımBeğen
-
saban 1 ay önce Şikayet EtMilliyetçi liderimiz Bahçeli ye Allah uzun ömür versinBeğen Toplam 2 beğeni