CHP’de cumhurbaşkanı adayı bugün belli olacak! Tek aday İmamoğlu...

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı bugün tüm Türkiye’de kullanılacak oylarla belli olacak. Yapılacak ön seçimde İBB Başkanı İmamoğlu tek aday olarak yarışacak.

GİRİŞ 23.03.2025 09:30 GÜNCELLEME 23.03.2025 12:08
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) cumhurbaşkanı adayını belirlemek adına örgüt denetiminde gerçekleştirilecek olan ön seçimde CHP’liler bugün sandığa gidiyor.

81 ilde gerçekleştirilecek olan ön seçimde CHP’liler, il ve ilçe başkanlıkları ile partiye ait kültür merkezleri ve halk evlerinde oy kullanabilecek. Oy işlemi için 2 bin 987 sandık bölgesinde 5 bin 600 sandık kurulacak.

1 milyon 750 binden fazla parti üyesinin oy kullanabileceği seçimde her sandık başında en az 3, toplamda ise 18 binden fazla görevli sandık başında hazırda bulunacak.

Sabah 08.00’de başlayacak olan oy verme işleminin saat 17.00 itibarıyla son bulması bekleniyor.

ÖN SEÇİMDE DAYANIŞMA SANDIĞI

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kurulan 5 bin 600 sandıkta oy kullanılacak ön seçim de bir de dayanışma sandığı yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek başına yarışacağı seçimde parti üyesi olmayan vatandaşlar da seçim bölgelerine giderek İmamoğlu’nun lehine oy kullanabilecek.

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 14
  • yiğit 1 gün önce Şikayet Et
    Acaba karşıdakini kaç oyla geçmesi gerekiyor? Böyle bir rezillik bu güne kadar görülmemiştir.
    Cevapla
  • Misafir dediki 1 gün önce Şikayet Et
    yaptığınız bu saçma sapan işler imamoğlunu kurtarmaz o artık bir mahküm hala imam demiyorlarmı kaz kafalar, özelde bu işe aslında çook sevinenlerden, yavaşta çok salaş o makama hiiiç yakışmayacak cahil bir hain geriye tek kişi kalıyor ama oda o işi yürütebilecek kapasitede değil hiç değil kılıçoğlu
    Cevapla
  • öztürk 1 gün önce Şikayet Et
    tam da chp lik bir seçim. adı seçim ama seçilecek kişi daha ilk başta belli
    Cevapla
  • Rıfat 1 gün önce Şikayet Et
    diploma iptal nasıl aday olacak .
    Cevapla
  • yalovalı 1 gün önce Şikayet Et
    Özgür efendi açık oy kullandı tasnifide gizli olacak mazilerinde var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında Mansur Yavaş detayı!
İBB'de tehlikeli bağlantılar! İmamoğlu 138 defa görüşmüş... Şahan neyi gizledi?