Diplomadan mazbataya vazgeçilmeyen huy: Torpille üniversite, rüşvetle belediye
Rüşvet, yolsuzluk ve ihale vurgunu iddialarıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan İmamoğlu’nun şaibeli kariyerinin eğitim hayatı ile start aldığını belirten Nedim Şener, yıllardır gözden uzak gerçeklerin artık görünür olduğunu ifade etti.
Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki yazısında Ekrem İmamoğlu’nun eğitim geçmişi ve belediyecilik anlayışındaki paralelliklere vurgu yaptı. Şener, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ne usulsüz bir şekilde yatay geçiş yaptığını, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde usulsüzlüklerin yerel basının gündeminden düşmediğini ve aynı düzeni İBB’ye taşıdığını belirtti.
Şener, İmamoğlu’nun üniversiteye giriş sürecine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Onu bugünlere taşıyan eğitim hayatının başında ilk adımını usulsüzlükle atmış; baba parası, lise diploması ile KKTC’de kayıt yaptırdığı üzerinde ‘üniversite’ yazan, YÖK tarafından tanınmayan özel sermayeli bir tabela şirketine kayıt yaptırıp iki yıl sonra elinde bir not kağıdı ve el yazısı dilekçe ile 500 ve üzeri tam puan ile girilen İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne usulsüzlükle, torpille yatay geçiş yapan Ekrem İmamoğlu’nun geldiği nokta şaşırtıcı değil.”
YOLSUZLUK ALIŞKANLIĞINDAN VAZGEÇEMEDİ
Şener, İmamoğlu’nun belediyecilik geçmişini masaya yatırarak şunları kaydetti:
“Babadan kalma siyasetçi ve iş ilişkileri, iş yapma biçimi ile Beylikdüzü’nde, daha o yıllarda yerel basının gündeminden hiç düşmeyen kirli rüşvet ve usulsüzlük çarkını İBB Başkanlığı’na da taşıyınca yıllardır gözden uzak gerçekler görünür oldu.”
Nedim Şener, İmamoğlu’nun halkın kendisine duyduğu güvene ihanet ettiğini ve eski alışkanlıklarından vazgeçmediğini söyledi. Şener, “Oysa tek yapması gereken tertemiz umutlarla oy verenlerin samimiyetine sadık olmak, eskiden kalma alışkanlıkları olan usulsüzlük, yolsuzluk ve rüşvetten uzak durmaktı. Ama o, ‘İstanbul nimet nimet’ diyor, kirli çevresiyle sanki bu sözün anlamını verircesine kendisine bağlı bir yolsuzluk, usulsüzlük düzeni inşa ediyordu.” sözlerine yer verdi.
-
Mirakan 4 gün önce Şikayet EtHaydut luğunu güncel versiyonu eşkıyalık (güncel)Beğen
-
Murat 1 hafta önce Şikayet EtBu saatten sonra ekonun aday olabileceği tek seçim Silivri'de koğuş ağalığı seçimidirBeğen Toplam 2 beğeni
-
esasında 1 hafta önce Şikayet Et50 li çeteBeğen
-
Mehmedim 1 hafta önce Şikayet EtÖncelikle Sayın Nedim Şener'e teşekkür ederiz. Çünkü yasa ve ahlak dışı alınan İÜ.diploması için yazdığı aydınlatıcı yazılarla kamuoyunu bilgilendirdi. Nedim beyle beraber TV100 yazarı Sayın Fuat Uğur'un da yazıları çok önemliydi.Her ikisine de teşekkürler. Tutuklu E.İmamoğlu'na gelince 'huylu huyunu bırakmaz' misali birini, değerli köşe yazarları ne yazarsa yazsın etkileyemezler.KibrBeğen Toplam 1 beğeni
-
Celalettin 1 hafta önce Şikayet EtHer şeyi sahtekarlık olan bu herifin arakasında olan gençlere doğruyu anlatmak lazım. Adam gibi adam Nedim Şener Vesselam.Beğen Toplam 1 beğeni