CHP'de kurultay günü! Özgür Özel yeniden Genel Başkan seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi 21. Olağanüstü Kurultayı, Ankara'daki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştiririldi. Yarışa tek aday olarak giren Özel, yeniden genel başkan oldu. İşte kurultayda yaşananlar

GİRİŞ 06.04.2025 14:48 GÜNCELLEME 06.04.2025 15:22
Bu Habere 732 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi, 21. olağanüstü kurultayını topladı. Kurultay Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıldı.

ÖZGÜR ÖZEL YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Özgür Özel, kurultayda genel başkanlık için tek aday oldu. CHP'nin 1323 kurultay delegesi bulunuyor. Özgür Özel geçerli oyların bin 171'ini alarak genel başkan seçildi. 105 oy ise geçersiz sayıldı.



Kurultayda divan başkanlığını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yapacak. Delegeler genel başkanlıkla birlikte, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu için oy kullandı.

Genel başkanlığa Özgür Özel'le birlikte Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eski milletvekili Berhan Şimşek aday olacağını açıklamıştı.

CHP kurultayında Özgür Özel ile Berhan Şimşek arasında sert tartışma!CHP kurultayında Özgür Özel ile Berhan Şimşek arasında sert tartışma!


ÜMİT UYSAL ÇEKİLDİ

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Uysal yaptığı açıklamada, ''Partimi yıpratmamak için adaylığımı sürdürmeyeceğim" diyerek adaylıktan çekildi.'' ifadelerini kullandı.

BERHAN ŞİMŞEK YETERLİ İMZAYI TOPLAYAMADI

Aday olacağını söyleyen bir diğer isim Berhan Şimşek ise yeterli imzayı toplayamadı.

Divan Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, adaylık için yeterli imzaların karşılanamadığını bildirdi.



ESKİ GENEL BAŞKANLAR DA KATILDI

Kurultaya, önceki genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin, Kemal Kılıçdaroğlu ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, belediye başkanları, onur üyeleri ve delegeler katıldı.

Kurultay salonunda, Özgür Özel'in yanındaki koltuk, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu için ayrıldı.

Kılıçdaroğlu, bir önceki kurultaya yönelik şaibe imalarında bulunmuştu.

Kurultay öncesi genel başkanlığa aday olabileceğinin işaretlerini veren Kılıçdaroğlu, son açıklamasında aday olmayacağını açıkladı.

EKREM İMAMOĞLU DETAYI

Kurultay salonunda çekilen bir fotoğrafta İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde gönderilen ve görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu detayı dikkat çekti. İmamoğlu için kurultayda temsili bir koltuk ayrıldı ve üzerine "Cumhurbaşkanı adayı" yazıldı.

GÖZLER PARTİ MECLİSİ LİSTESİNDE!

Parti meclisi ve dipislin kurulu üyelerinin çarşaf liste yöntemiyle seçilmesi bekleniyor. Gözler 4-5 Kasım'da yapılan kurultayda seçilen parti yönetiminde değişiklik olup olmayacağında.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 732
  • b@gci 11 saat önce Şikayet Et
    özel Türkiye'nin bekâ sorunudur.
    Cevapla
  • b@gci 11 saat önce Şikayet Et
    bu ne lahana bu ne turşu bu ne özel...
    Cevapla
  • Yok artık 11 saat önce Şikayet Et
    Silivri soğuktur başgan
    Cevapla
  • Manisalı 11 saat önce Şikayet Et
    Asam kazandı !!!
    Cevapla
  • Oğuzhan 12 saat önce Şikayet Et
    Hirsızdan başkan olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Piyasalar kan gölü! Altın sert düştü!
Petrol fiyatları dibi gördü: Benzinde dev indirim yolda!