CHP'nin şaibeli kurultayında yeni gelişme: 552 kişi radara girdi!

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda delegelerin para karşılığı oy kullandığına yönelik şaibeler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler ve yakınlarının mal varlıklarını mercek altına aldı.

GİRİŞ 11.04.2025 07:59 GÜNCELLEME 11.04.2025 09:03
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Yüzlerce delege oyunun para, hediye ve makammevkii karşılığı satın alındığı iddialarıyla şaibe karışan CHP 38. Olağan Kurultayı'na yönelik başlatılan soruşturma derinleşiyor.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 3 Nisan 2025 Perşembe günü hem SGK'ya hem de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne daha önce talep edilen bilgi ve belgelerin ivedilikle raporlanması için bir yazı daha gönderdiği öğrenildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden, şüphelilerin 1 yıllık süreçteki tüm tapu kayıtlarının temin edilmesi istendi. SGK'ya gönderilen yazıda ise şüphelilerin akrabaları ile yakın çevresinin, belediyeler ile belediyelere hizmet veren şirketlerde işe girip girmediğinin araştırılması talep edildi.

552 KİŞİ RADARA GİRDİ

İki kuruma da gönderilen yazıda, söz konusu bilgi taleplerinin mart ayında yapıldığı, ancak hâlâ yanıt alınamadığı belirtilerek, gerekli belgelerin en kısa sürede ulaştırılması istendi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, "Yazımız ekinde kimlik belgeleri gönderilen 65 kişi ile bu kişilerin 1. ve 2. derece yakınları olmak üzere toplamda 552 kişinin, '1 Ağustos 2023 ile 1 Ağustos 2024 tarihleri arasında aldıkları ve sattıkları tüm tapu kayıtlarının temin edilerek ivedi olarak cumhuriyet başsavcılığımıza gönderilmesi hususunda gereği bilginize rica olunur' denilerek yazılan yazımıza bugüne kadar cevap verilmediği görülmekte, ilgili sayılı yazımızın akıbetinin araştırılarak ivedilikle cevap verilmesi hususunda gereği bilgilerinize rica olunur" ifadeleri yer aldı

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    çıkar partisi ne yapsanız boş çünkü hak yediniz
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    kim bilir Ankara İzmir Adana gibi diğer illerde neler neler çıkar
    Cevapla
  • ibra 1 hafta önce Şikayet Et
    CHP demokratlarin ,ozgurluklerin cagdasliklarin partisiymis ...
    Cevapla
  • Musa 1 hafta önce Şikayet Et
    Siz hiç fakir siyasetçi gördünüz mü. Başta bu belediyelerde dönen filmlerle 100 tane daha türkiye inşaa edilirdi şimdiye kadar.
    Cevapla
  • TFX KAAN 1 hafta önce Şikayet Et
    CHP nin çarkına taş konmalı. Bu çark parçalanmalı. Toparlanamayacak hale getirilmeliler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kanada'da 'Atatürk' skandalı! Büyükelçilik harekete geçti
Pentagon iddiaları doğruladı! ABD'den Suriye kararı