Mansur Yavaş'tan İYİ Parti iddialarına yanıt: 'Açıkça ifade ediyorum...'
ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den istifa ederek başka bir partiye geçeceği yönündeki iddialara yanıt verdi. Yavaş, siyasi geleceğiyle ilgili bir gelişme olması halinde bunu doğrudan kendisinin açıklayacağını belirtti.
Muhalefette yaşanan istifa depremleri sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da CHP'den istifa ederek İYİ Parti’ye geçeceği iddia edildi.
Yavaş, CHP'den istifa ederek başka bir partiye katılacağına yönelik iddialara yanıt verdi.

Yavaş'ın açıklaması şöyle:
"Son günlerde şahsımla ilgili her gün yeni bir siyasi senaryo ortaya atılıyor.
Bir gün bir partiye geçeceğim söyleniyor, başka bir gün farklı bir siyasi hesap içerisinde ismim zikrediliyor.
Bu konuda pek çok defa açıklama yapmama rağmen sürekli bu senaryolara yanıt vermem bekleniyor.
Gerekli görmem hâlinde, söyleyecek sözüm varsa o açıklamayı bizzat yaparım. Benimle ilgili bir gelişme olduğunda da bunu başkalarından değil, doğrudan benden duyarsınız.
Biz bütün bu tartışmaların dışında, işimizin başındayız. Çünkü bizim gündemimiz bellidir o da Ankara. Bir gerçeği de unutmamanızı istiyorum.
Biz, Ankaralıların bize verdiği emaneti taşıyor, bu emaneti de aldığımız ilk günden beri layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Ama eksik ama fazla!
Sabah belediyenin devam eden çalışmalarını takip ediyor, bürokratlarımla sorunları konuşuyor, altyapı yatırımlarımızı değerlendiriyor, sosyal desteklerimizi, kırsal kalkınmayı, yeni projelerimizi ve Ankara’nın geleceğini düşünüyoruz. Bir taraftan temel atmalarını gerçekleştireceğimiz yeni metro hatları için çalışıyor, görüşmeler yürütüyoruz.
Çünkü Ankaralı hemşerilerimize sözümüz var. Şeffaf, adil ve hesap verebilir bir yönetim sözü verdik. Kimseyi ayırmadan, siyasi görüşüne bakmadan, Ankara’nın bir kuruşunu dahi gözeterek hizmet edeceğimizi söyledik.
Hukuk, adalet, demokrasi ve milletimizin geleceği konusunda gerektiğinde düşüncelerimi de açıkça ifade ediyorum.
Net bir şekilde bir kez daha hatırlatmak istiyorum:
Bizim önceliğimiz Ankara."

ABB VE İYİ PARTİ'DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ
ABB kaynaklarından yapılan açıklamada, "Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'ye geçeceği yönünde iddiaları ortaya atanlar doğruyu söylemiyor" ifadelerini kullanıldı.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun Basın Danışmanı Murat İde de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iddialara tepki gösterdi.
İde, söz konusu iddianın yer aldığı bir paylaşıma "Size ulaşamadım. Bu garip paylaşımı kaldırır mısınız?" şeklinde yanıt verdi.
Mansur Yavaş iddiasına peş peşe yalanlama! 'Garip paylaşımı kaldırır mısınız?'
-
Malatyalı 3 hafta önce Şikayet EtBu adamın hiçbir özelliği yok. Risk almayan, garantici ve başarısız siyasetçi. Hayret ettiğim şey hangi özelliği ile % 60 oy aldı.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet EtAk partiye almayın da... nereye giderse gitsin.Beğen Toplam 1 beğeni
-
ABDÜLHAMİT HAN 3 hafta önce Şikayet Etyavaş yavaş mahvettii ankarayı şuna bi kayyum atansın karton bardaklar konserler vs vsvsv birde o ikiz kule dediği bi işe yaraman amaçsız beton yığını ve bitmemiş hala yazıklar olsunBeğen Toplam 1 beğeni
-
Hüseyin Mahir Ulaş 3 hafta önce Şikayet Etİyi de sen Ankara'da hangi projeleri gerçekleştirdin????Beğen Toplam 2 beğeni
-
Abdullah 3 hafta önce Şikayet EtAmatör ligde oynayan bir takım(parti) ve malulen emekli bir forvet (Mansur) ile şampiyonlar finaline gidiyoruz……..Beğen