Fatma Şahin’den Mevlid Kandili mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatma Şahin’den Mevlid Kandili mesajı
Fatma Şahin’den Mevlid Kandili mesajı
GİRİŞ 24.08.2026 13:31 GÜNCELLEME 24.08.2026 13:33

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatıyla ortaya koyduğu merhamet, adalet, kardeşlik ve dayanışma anlayışının bugün insanlığın en fazla ihtiyaç duyduğu değerler arasında olduğunu vurguladı.

Başkan Şahin, Mevlid Kandili’nin Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifini idrak etmenin yanı sıra onun insanı merkeze alan ahlakını, hayat karşısındaki duruşunu ve insanlığa bıraktığı büyük emaneti yeniden düşünmek için önemli bir vesile olduğunu belirtti.

Şahin mesajında şu ifadelere de yer verdi:

“Mevlid Kandili, bizlere yalnızca geçmişi hatırlatan değil, bugünü nasıl yaşamamız ve yarına nasıl bir dünya bırakmamız gerektiğini de düşündüren müstesna bir zaman dilimidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) insanlığa bıraktığı büyük ahlakı yeniden anlamanın, onun örnek hayatı üzerinde düşünmenin ve bu kutlu mirası hayatımıza taşımanın önemli bir vesilesidir.

Efendimiz bize insanın değerini makamıyla, gücüyle ya da sahip olduklarıyla değil; merhametiyle, adaletiyle, güzel ahlakıyla ve başka bir insanın hayatında bıraktığı iyilikle ölçmeyi öğretti. Yetimi gözetmeyi, komşunun derdiyle dertlenmeyi, emanete sahip çıkmayı, haksızlık karşısında susmamayı, paylaşmayı ve en zor zamanda dahi umudu kaybetmemeyi onun hayatından öğrendik.

Bizler de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak insanı merkeze alan hizmet anlayışımızı bu kadim değerler üzerine kuruyoruz. Bir şehri güçlü kılanın yalnızca yolları, köprüleri, binaları değil; birbirini gözeten, dayanışmayı büyüten ve hiçbir ferdini geride bırakmayan güçlü bir toplumsal yapı olduğuna inanıyoruz. Çocuğundan gencine, yaşlısından engellisine, ihtiyaç sahibinden üreticisine kadar her bir hemşehrimizin hayatına dokunmayı bir belediyecilik hizmetinin ötesinde, insana karşı taşıdığımız sorumluluğun bir parçası olarak görüyoruz.

Sosyal belediyecilikten eğitime, aileyi güçlendiren çalışmalardan yaşlılarımızın ve özel gereksinimli bireylerimizin hayatını kolaylaştıran hizmetlere kadar attığımız her adımın merkezinde insan var. Çünkü bizim medeniyetimizde şehir, yalnızca aynı yerde yaşayan insanların değil; birbirinin derdiyle dertlenen, sevincini paylaşan ve yükünü hafifleten insanların ortak evidir. Peygamber Efendimizin merhamet, adalet ve kardeşlik üzerine kurduğu örnek hayatı da bu anlayışta bizlere yol göstermeye devam ediyor.

Bugün dünyanın pek çok yerinde çocukların savaşların gölgesinde büyüdüğü, masumların hayatını kaybettiği, insanların evlerinden ve yurtlarından edildiği bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir zamanda Efendimizin merhamet ve adalet çağrısını anlamak ve yaşatmak çok daha büyük bir anlam taşıyor. Başta Gazze olmak üzere zulüm altında yaşayan bütün mazlumların acısını kendi acımız bilmek, iyiliği çoğaltmak ve insan onurunu her şeyin üzerinde tutmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Mevlid Kandili vesilesiyle dualarımızın; ülkemizin birlik ve beraberliğinin daim olmasına, gönül coğrafyamızdaki acıların ve gözyaşının sona ermesine, mazlumların huzura kavuşmasına ve insanlığın yeniden barışla buluşmasına vesile olmasını diliyorum. Gaziantepli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni gönülden tebrik ediyor; bu mübarek zamanın kardeşliğimizi, dayanışmamızı ve birbirimize karşı sorumluluk duygumuzu daha da güçlendirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 9 saat önce Şikayet Et
    sizinde kandiliniz mübarek olsun sayın başkanım.tasovadan selam ve saygılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Instagram açıktan 'İslam düşmanlığı' yapıyor: Manevi değerlerden 'rahatsız' oldular
Başkan Erdoğan'dan harekat mesajı: Gücümüzü dosta düşmana ilan ettik