Kılıçdaroğlu, Öymen kararında kıvırdı

Dersim İsyanı'nın kanlı şekilde bastırılmasını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'i Tunceli'den istifaya çağıran Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal, Öymene sahip çıkınca Ankara'da ağız değiştirdi.

Kılıçdaroğlu, Öymen kararında kıvırdı
Kılıçdaroğlu, Öymen kararında kıvırdı
GİRİŞ 19.11.2009 12:00 GÜNCELLEME 19.11.2009 12:00
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

CHP lideri Deniz Baykal'ın Onur Öymen'e sahip çıkması üzerine konuyu "O iş artık bitti." diye geçiştiren Kılıçdaroğlu, CHP'den ayrılmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Bizim misyonumuz partiyi zayıflatmak değil, güçlendirmektir." ifadesini kullandı.

CHP yönetimi, Dersim gafı nedeniyle partinin yıpranmasına sebep olan Onur Öymen'le ilgili bir işlem yapmak yerine konuyu soğutmaya karar verdi.

Önceki gün grup toplantısına Öymen'le birlikte giren ve bu konuya hiç temas etmeyen Baykal, dün gazetecilerin, ''Onur Öymen'e ilişkin gelişme oldu mu?'' şeklindeki sorusuna, ''Siz hala orada mısınız'' şeklinde cevap verdi.

Dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında da aynı tavrını sürdürdü. Baykal, Öymen'in sözlerinin maksadını aştığını ancak bu olayın 'kullanılmasını' engellemek için konunun kapatılması gerektiğini söyledi.

Yöneticilere de böyle konularda daha hassas davranmaları uyarısında bulundu. Öymen'e en sert tepkiyi veren Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ise Baykal'ın tavrı üzerine ağız değiştirmek zorunda kaldı.

Annesinin vefatı nedeniyle gittiği memleketi Tunceli'de, "Onur Öymen gereğini yapmak zorundadır." diyerek istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, dün geldiği Ankara'da geri adım attı.

Öymen'in istifasına ilişkin cümle kurmazken, kendisinin de partiden istifa etmeyi düşünmediğini kaydetti. Önceki gün TBMM grup toplantısına katılamamasının sebebini de, "Annemin cenazesi nedeniyle bir süredir Tunceli'deydim. Toplantıya katılmamamın nedeni tepki değil yorgunluktu." diye izah etti.

BAYKAL MYK'DA ÖYMEN'İ SAVUNDU

Onur Öymen'in sözleri kamuoyunda olduğu kadar sanal âlemde de tartışma konusu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu adına kurulan 190 bin üyeli Facebook grubunda CHP'lilerin büyük bölümünün Öymen'e destek vermesi dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu hayranlarından Mukaddes Demirci, "Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmelidir, DTP'ye geçmelidir. Ait olduğu yer Atatürk'ün kurduğu parti değildir." derken, Ozan Sever isimli üye "İstifa etmesi gereken kendisidir.

Dersim'e soykırım deme cüretindeki DTP ve PKK'lılardan farkı kalmamıştır." görüşüne yer verdi.

Baykal, dünkü CHP MYK toplantısında Öymen'e yönelik tepkileri anlayışla karşıladıklarını söyledi. Ancak bu olayın giderek CHP'ye yönelik bir linç kampanyasına dönüştürülmek istendiğini ileri sürerek buna fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Öymen'in de sözleri dolayısıyla özür dilediği ama istifasının gündeme gelmediği öğrenildi.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

10 Kasım'da kürsüye çıkan Onur Öymen, demokratik açılıma karşı çıkıp, Dersim İsyanı'na karşı yapılan müdahaleyi savundu.

CHP lideri Baykal ile Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Öymen'i alkışlayan fotoğrafları basına yansıdı.

Alevi kesim ayaklandı, Öymen'in ve Kılıçdaroğlu'nun istifası istendi.

Tuncelili Kılıçdaroğlu, 'kullanılan ifadeleri alkışlamadığını' söyleyerek, Öymen'in istifasını istedi.

Baykal, Öymen'e sahip çıktı, Kılıçdaroğlu grup toplantısına katılmadı.

Alevi temsilcilerinden Ali Balkız, tepki göstererek bizim vekillerimiz CHP'yi terk etsin çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu geri adım attı. 'Bu iş bitti.' sözlerine istifa etmeyeceğini de ekledi.

'Öymen'e Bursa'yı dar ederiz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e bir tepki de seçim bölgesinden geldi. Bursa Milletvekili Öymen, CHP'li hemşehrileri tarafından protesto edildi.

Bursa'da yaşayan ve CHP'ye üye olan Tuncelililer parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Öymen istifa etmediği takdirde daha büyük kitlesel gösteriler yapacaklarını söyleyen partililer, "Bursa'yı Öymen'e dar ederiz." dedi.

Bu arada "Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur! De Girişimi'', "Türkiye Barış Meclisi Gençlik Koordinasyonu'' ve "70 Milyon Adım Koalisyonu'', Öymen hakkında Ankara Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD) de Onur Öymen'i istifaya çağırdı. Adem Eliyok

Kent AŞ işçileri CHP İzmir İl Binası'nı işgal etti

Karşıyaka Belediyesi'nden çıkarılan Kent AŞ işçileri, işlerine geri dönebilmek için yeni bir eyleme imza attı. İşçiler aileleriyle birlikte CHP İzmir İl Başkanlığı binasını işgal etti.

İzmir'den yola çıkarak 650 kilometre yürüyüp Ankara'da CHP Genel Merkezi'nin önüne kadar giden ancak hiçbir sonuç alamayan işçiler, dün sabah saatlerinde bu defa İzmir İl Başkanlığı'na yürüdü.

Parti yetkililerinden randevu almadan içeriye giren yaklaşık 50 işçi ve aileleri, kendilerine iş sözü verilmeden binayı terk etmeyeceklerini söyledi.

CHP'ye üye olduklarını söyleyerek parti kartlarını gösteren işçiler, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve mensubu oldukları sendikaya tepki gösterdi.

İşçilerden Serkan Çankır, belediyenin kendilerinin yerine taşeron aldığını belirterek, tek isteklerinin iş olduğunu söyledi.

Kent AŞ'de 27 yaşındayken çalışmaya başladığını, şu anda 40 yaşında olduğunu belirten Ali Gültekin, "Biz iş istiyoruz. Ankara'ya kadar 600 kilometreden fazla yol teptik ancak kale alan yok.

Bu yaştan sonra bize kim iş verecek?" dedi. İşçilerin eşleri ve çocukları da CHP il binasındaki eyleme katıldı.

Parti binasında, "Güzel günler göreceğiz" yazılı tabelanın önünde oturan eşlerden Halime Kaya, sonuna kadar bekleyeceklerini söyledi. Özdemir Özkan, Tekin Gürbulak

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 28
  • mehmet tokat 15 yıl önce Şikayet Et
    chp sözünün eri olamıyor hiç bir zaman. chp maneviyatı korumadıkça iktidar olamaz.
    Cevapla
  • Yusuf Yıldırım 15 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARI GÖRÜP HALA BUNLARIN PEŞİNE GİDEN ZAVALLILAR..!!!. "Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar" diye türkü var galiba.. Hazret ,Tunçelinde seçmene şirin görünmesi lazım .. Ankaraya gelince durum farklı, tipik CHP zihniyeti.. Bunlar yıllarca Milleti de böyle kandırdılar kapalı kapılar ardında başka Milletin önünde başka konuştular. Aslında, Millet bunları çözdü iyice deşifre oldular %5 gibi azgın azınlık destekçileri kaldı bunları da zaten kessen başka yere gitmezler çünkü sabit fikirliler ve dünyadan bi haberler...
    Cevapla
  • emre 15 yıl önce Şikayet Et
    noldu?. cesareti kırılmış herhalde.miyadını doldurmuştu zaten kılıçdaroğlu gerçi chp komple miyadını doldurdu.ama artık kılıçdaroğlu ayrı bi şekilde doldurdu.chp hep böyledir geçiştirmeye çalışır.ama halk geçiştirmez.tutar aklında...
    Cevapla
  • muharrem yıldız 15 yıl önce Şikayet Et
    RİZELİ DİYORKÜ. Ne oldu deniz ağabeyın dalgası tusınamimi yaptı. YÜZÜNÜZE diyorum çök ikiyüzlüsünüz. Birde adam gibi adama bakın hiç tükürdüğünü yaladımı bügüne kadar yani TAYYIP ERDOĞAN örnek alında sizden geçtide belki neslinizi kurtaırsınız. BU kötü ahlaktan.
    Cevapla
  • orhan kayar 15 yıl önce Şikayet Et
    ne olmalıydı. yorumcular ,bakıyorumda kıvırdı mıvırdı yazıyorlar. ne olmalıydı, kalkışma ,isyan olmuşve bunlar geçmişte kalmış. bu konuda bir de mahkeme kurun bari isterseniz isyanları bastıran asker ve komutanları yargılayın. nasıl? günümüze uydu değilmi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kütahya'da peş peşe korkutan depremler
Altında rekor yükseliş bitti mi? Uzmanlar cevapladı!