Arınç: Onlar 25 bin biz 100 bin topladık

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da 100 bin kişiyle miting yapmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Arınç: Onlar 25 bin biz 100 bin topladık
Arınç: Onlar 25 bin biz 100 bin topladık
GİRİŞ 22.05.2011 21:45 GÜNCELLEME 22.05.2011 21:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Arınç, partisinin Kent Meydanı'nda düzenlenen Bursa Mitingi'nde, bugüne kadar Kent Meydanı'nda hiçbir partinin miting yapmadığını, yapamadığını, cesaret edemediğini söyledi.

Bu meydanın kapasitesini kimsenin dolduracağını ümit etmediğini dile getiren Arınç, ''(AK Parti olarak bu meydanda olacağız) dedik. Herkesin '20 bin olursa, 25 bin olursa' dediği bu meydanda 100 bin kişiyle miting yapmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

AK Parti'nin 2001'de kurulduğunu ve 15 aylık partiyken 2002 seçimlerine katıldıklarını anlatan Arınç, Bursa'nın AK Parti'nin başarıya ulaşmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Arınç, 2007'deki seçimlerde de Bursa'nın yüzde 50'yi aşan oyuyla AK Parti'ye büyük destek verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''İki büyük milletvekili seçimi... Üçüncüsünü yapıyoruz. 3 hafta sonra en büyük zafer müjdesi, Bursa'dan gelecek. Mahalli seçimler yapıldı. 2004 ve 2009 belediye seçimlerinde, belediyelerin yüzde 70'inden fazlasını AK Parti kazandı. 8,5 yıl içinde 2 referandum, anayasa oylaması yaptık. 'Cumhurbaşkanını halk seçsin mi?' diye sorduk. 'Evet' dediniz. Cumhurbaşkanını artık halk seçecek. Milletvekili seçimleri 5 yılda değil, 4 yılda olacak. Anayasa'nın 26 maddesini önünüze getirdik. Türkiye 'Evet' dedi, Bursa 'Evet' dedi. Anayasa değişikliği yaptık. Siz bugüne kadar 2 milletvekili, 2 belediye, 2 referandumda bizi başarılı kıldınız, ne kadar teşekkür etsek azdır, sizi kutluyorum, alınlarınızdan öpüyorum.''

Bursa'nın tarih ve medeniyet şehri olduğunu dile getiren Arınç, ''Osmanlı, bu topraklarda beylik olarak kuruldu. Orhangazi, Osmangazi, Murat Hüdevandigar, Yıldırım'lar burada. Bursa, 30 yıl Osmanlı'ya başkentlik yaptı. Büyük maneviyat bilginleri, gönül insanları Bursa'dan yetişti'' dedi.

KARDEŞLİĞİN, DOSTLUĞUN BARIŞIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ BURSA...

Arınç, kardeşliğin, arkadaşlığın, sevginin, dostuluğun, barışın, kucaklaşmanın, millet olmanın en güzel örneklerini Bursa'nın verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Bosna'dan, Bulgaristan'dan, Arnavutluk'tan, Batı Trakya'dan, bir zamanlar aynı coğrafyada aynı bayrak altında yaşadığımız insanlarımız, Bursa'ya geldiler, biz burada onlarla kucaklaştık. Anadolu'nun bütün şehirlerinden geldiler biz onlarla kucaklaştık. Bir anne kucağı gibi Bursa, hepimizi bir araya getirdi, sevgiyle, huzurla, barışla yaşıyoruz. ilelebet yaşayacağız inşallah.''

Bursa'nın bir tarih ve kültür başkenti olduğunu anlatan Arınç, nereye bakarsanız, bir camiyi, medreseyi, bir kervansarayı, hanı, çarşıyı, hamamı imareti ve aşevinin Bursa'da görülebileceğini söyledi.

Arınç, vakıflara kayıtlı en çok eserin Bursa'da bulunduğunu belirterek, bunları emanet olarak kabul ettiklerini, 8,5 yıldır hepsini ayağa kaldırdıklarını bildirdi.

Sanayi şehri Bursa'da en önemli sektörlerin, otomotiv, tekstil ve gıda sektörünün güçlü olduğunu ifade eden Arınç, kentin üretimde de ihracatta da lider konumda olduğunu anlattı.

100 BİN ÖĞRENCİLİ BURSA...

Bursa'nın üniversite şehri olduğunu belirten Arınç, ''Teknik üniversitesini de açtık. Vakıf üniversitesi de hizmete giriyor. Bursa, bir öğrenci şehri olarak 100 binden fazla öğrenciyi barındıran, tarihte olduğu gibi ilim şehri olarak kendini gösterecek'' dedi.

Bülent Arınç, Türkiye'de bir iktidarın bugüne kadar 8,5 yıl sürekli kalamadığını dile getirerek, şunları söyledi:

''1950-60 arası Menderes dönemini bir kenara koyuyorum. Biz kesintisiz ara vermeden, her zaman oylarını artırarak, daha çok milletvekiliyle, güçlü hükümetlerle ülkeyi yönetiyoruz. Bugüne kadar iktidardaki hükümetler yıpranırdı, muhalefet güçlenirdi. Seçimden seçime oylar düşerdi. Eski siyasetçiler, 'bir hükümet 5 yıl iktidarda kalsın da tekrar sokağa çıksın, millet ona selam versin, millet ondan memnun olduğu söylesin' derdi. Son 50 yıllık Türk siyasi hayatında buna rastlanmadı. Biz AK Parti iktidarı olarak nereye gitsek, kiminle karşılaşsak, selamlaşsak, milletimizin hayır duasını alıyoruz, milletimizin sevgisini görüyoruz, milletimizin 'bir daha bir daha ustalık dönemi için bir daha' dediğini görüyoruz.''

Çalışacaklarını ve başaracaklarını, ulaşımda Bursa'nın sorununun kalmayacağını belirten Arınç, çevre ve bölünmüş yolların bitmek üzere olduğunu, yüksek hızlı trenin Bursa'ya da Gemlik'e de Mustafakemalpaşa'ya da geleceğini söyledi.

Eğitime büyük destek verdiklerini, binlerce derslik yaptıklarını anlatan Arınç, ''Bir taraftan yüzde 100 destekle, bir taraftan devlet yatırımlarıyla artık, ilköğretimlerde 3 kişilik sıralarda, 60 kişilik sınıflarda değil, 25-30 kişilik sınıflarda çocukların rahatlıkla eğitim göreceği okullar hazırlardık'' dedi.

''TÜRKİYE İTİBARLI ÜLKE OLDU''

Arınç, şu ana kadar AK Parti iktidarının 287 bin öğretmen ataması yaptığını kaydeden Arınç, ''30 bin daha yapacağız, inşallah Eylül gelince bir 30 bin atama daha yapacağız. Öğretmenlerin beklentilerini biliyoruz. Bu hükümet dediğini yapan hükümettir'' diye konuştu.

Halka hükmetmeden, zulmetmeden, 'sen ancak benim istediğim gibi yaşayabilirsin, giyinebilirsin, düşünebilirsin' demeden halka hizmet etmeyi ibadet olarak saydıklarını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Hükümetlerin de görevi budur. Başbakanımız günün 24 saatinin 22 saatini ülkenin bir ucundan bir ucuna gitmekle geçiriyor. Yurt dışında çalışıyor. Türkiye, itibarlı ülke oldu. Dünyanın her yerinde Türkiye denilince sözüne güvenilen, güçlü, dünya barışını tek başına kurmaya muktedir bir Türkiye anlaşılıyor. Bu sizin eserinizdir. Geçmişte boynu büyük devlet adamlarının temsil ettiği Türk hükümetleri, dünyada ne kadar mazlum ve masum insan varsa onların hakkını zalimin suratına söyleyebiliyor. Bu hükümet cesurdur, kararlıdır. Bu hükümet, ne yapacağını bilir, nasıl yapacağını bilir. Bugüne kadar ne vaat ettiysek yaptık, planladıklarımızı yapıyoruz. 2023'teki Türkiye'nin vizyonunu bugünden daha iyi yapacağımıza söz veriyoruz. Siz inandınız biz de inanıyoruz. Bundan sonra yapacaklarımızı, milletimiz iyi biliyor. Muhalefet partilerinin dikili ağaçları yok, bir tuttukları söz bile gösteremezsiniz. Geçmiş yıllardaki sabıkalarından başka, koalisyon hükümetleri kurdukları dönemlerde, Türkiye'ye yaşattıkları sıkıntılar, yoksulluklar, yokluklardan başka söyleyebilecekleri hiçbir şey yok. Meydanlara çıkıp da 'ben daha fazlasını vereceğim' diye ortada konuşanlara millet, 'ne zaman bu sözünü tuttun ki, sana güvenelim, nereden bulacaksın da vereceksin ki, biz size oy verelim' diye karşılık veriyor.''

Arınç, millete hizmet için yola çıktıklarını vurgulayarak, ''Bu destek, güven, inanç oldukça yolumuza daha büyük heyecanla devam edeceğiz. İşlerimiz daha bereketli olacak, Türkiye çağ atlayacak. 2010'da ülkenin büyüme hızı yüzde 9 oldu. Milli gelirimiz artı, GSMH arttı. Türkiye, Avrupa'nın 6. dünyanın 16. büyük ekonomisi oldu. Bu çizgi böyle devam ettikçe 2023'te fert başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak'' diye konuştu.

AA

YORUMLAR 6
  • fehmi kaplan 13 yıl önce Şikayet Et
    kutlu doğum haftası. Diyarbakır İstayon Meydanında,"Kutlu doğum haftasında" yapılan kutlamalarda 1.000.000 (bir milyon) kişi toplanmıştı.
    Cevapla
  • eylemce 13 yıl önce Şikayet Et
    Yalanlar. Ben, bu '' daha önceden akp ye öy vermiştim şimdi mhp ye verecem'' diyenlere inanmıyorum benim tanıdığım bildiğim bütün mhp liler şimdi akp ye oy verirken bunlar nasıl oluyor, mhp liler o y çekmek için başvurmadıkları yol kalmayacak herhalde 12 haziran gelsede kesilse şunların sesi...
    Cevapla
  • recep mutlu 13 yıl önce Şikayet Et
    ayıppp. bu gune kadar akp ye oy vermiş biri olarak soyluyorum artık gözümüzü açalım benim oyum bu sefer mhp ye
    Cevapla
  • mete doruk 13 yıl önce Şikayet Et
    1. fark atmış rakiplerine
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 13 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ülke olduğumuz/olmaya başladığımız. kaset olaylarının dünya basınına bomba gibi düşmesinden de anlaşılabilir. bunu bir olumsuzluk olarak atfetmiyorum, yani dünya basını Türkiyeyi izliyor, takip ediyor diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu, 891 bin kişinin hakkına nasıl geçti? Kitapçıklar ortaya çıktı
Gurur dolu anlar! Türkiye ve Azerbaycan'dan kardeş dayanışması: Bir eşik daha aşıldı