Erdoğan direksiyona geçti - video

Başbakan Erdoğan, Mecidiyeköyde kendi makam otosunun direksiyonuna geçerek beraberindeki bazı bakanlar ve İ.B.B. Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte yeni yapılan bağlantı yolunu gezdi.

GİRİŞ 31.05.2011 12:16 GÜNCELLEME 31.05.2011 12:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mecidiyeköy katılımı ve Çağlayan bağlantı yolunun açılışını gerçekleştirdi.

Kartal'da partisince düzenlenen mitingin ardından Mecidiyeköy Meydanı'na gelen Başbakan Erdoğan, burada Mecidiyeköy katılımı ve Çağlayan bağlantı yolunun açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Çok duygulu ve heyecanlıyım, sevinçliyim. 2 önemli eseri bu kadar kısa zamanda İstanbul'umuza kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kısa bir süre önce Adalet Sarayı açılışını yapmıştık fakat Adalet Sarayıyla birlikte buraya çok önemli bir kavşak düzenlemesi gerekiyordu. Bu köprülü kavşağında bağlantı yollarını ve meydanın çevre düzenlemesini bugün bitirmenin mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Çağlayan Meydanı'nın İstanbul'un önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Erdoğan, "Burada ciddi bir trafik yoğunluğu oluşmaya başlamıştı. 4 Martta yine Çağlayandan ülkemizin en prestijli binalarından biri olan Adalet Sarayı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştirmiştik. Adalet Sarayı'nın devreye girmesiyle trafik artmıştı.

Bu kavşakla buradaki rutin trafiği rahatlatıyoruz. Trafiğin yer altına alınmasıyla üst tarafı olduğu gibi yayaların hizmetine sunuyoruz. Abideyi Hürriyet Parkı'yla bütünlük oluşturacak şekilde, 22 bin metrekarelik bir meydan oluşturduk. 121 milyon liralık bir yatırımla inşaa ettiğimiz bu hizmet İstanbul'un ulaşım sorununun çözümü konusunda hayata geçirdiğimiz projelerin son halkası. 231 kavşak ve 800 kilometre uzunluğunda yol inşaa ettik" diye konuştu.

Marmaray Projesine de değinen Erdoğan, "Marmaray İstanbul'u dünya çapında marka şehir haline dönüştürecek sembol bir eser. 2013te inşallah hizmetinize girecek. Karayolu, tüp geçiş sisteminin temelini attık. Bu proje tamamlanınca Kazlıçeşme'den giren bir araç, tüp geçitten geçerek Göztepe Kavşağına ulaşacak. Böylece bugün 1-5 saatten fazla süren Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek. Eskişehir-İstanbul kısmında çalışmalar süratle devam ediyor" dedi.

Konuşmasında Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi, İstanbul'a olan aşkımızın sevdamızın göstergesidir. İstanbul'u dünya kentlerinin en üstüne çıkarma projesinin müjdesinin geçen ay vermiştik. Seçimlerden sonra proje çalışmalarına yoğunlaşıyoruz. Ve dozerler, grayderler çalışacak Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız. Bu bir vizyon işi ve vizyonumuzun gereğini yapacağız. Avrupa yakasında Karadeniz'le Marmara Denizi arasında inşaa edeceğimiz 45 -50 kilometre kanalla boğazdaki trafiği buraya yönlendireceğiz ve İstanbul nefes alacak. Bu aynı zamanda bir çevre projesi. Şu anda boğaz çevre açısından tehdit altında. Boğazı da bu tehditten kurtarmış olacağız" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tamamen kentsel dönüşüm ve değişim olan Kanal İstanbul projesinde çirkin yapılaşmanın buralara yapılacak konutlara aktarmak suretiyle inşallah dönüşümü değişimi İstanbul'a sağlamış olacağız. İki şehirle bu amacı güdüyoruz. Yeni ulaşım hatları oluşturacağız.

Biz İstanbul'a hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. İstanbul'la birlikte 780 km'lik toprağın her karışında hizmetimiz eserimizi bu topraklar bir bütündür. Ameliyata müsaade etmeyiz. Biz hizmet üretirken birileri ne diyor!.. Laf üretiyorlar, hakaret küfür, yalan, iftira üretiyorlar. Biz eğitim diyoruz, derslik diyoruz, bilgisayar diyoruz, onlar meslek liselerine imam hatiplere takmışlar, orada takılı kalmışlar.

Ne kadar ihtiyaç olursa o kadar meslek lisesi diyorlar. Düz liselere ihtiyaç yok diye kapatacak mıyız. Biz reforma gidiyoruz, düz liselere 65-70 meslek liselerini oralara çıkaracağız. Düz liselerin oranı meslek liselerinin oranına düşüreceğiz. Her yavrumuzun bileğine bir bilezik takmak istiyoruz. Biz bilim diyoruz, araştırma diyoruz, onlar kız öğrencilerin başörtüsüne takmışlar. Biz demokrasi, hukuk üstünlüğü diyoruz, onlar hala ısrarla darbelere övgü düzüyorlar. 27 Mayıs'ı bayram ilan eden kafadan bu ülkeye hayır gelir mi? Biz sağlık diyoruz, aile hekimliğiyle her aileye bir hekim diyoruz, onlar tam gün ile uğraşıyorlar. Onlar part-time yarım gün gibi hizmetle sürdürelim diyorlar."

Ulaşım alanında devrim yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz ulaşım devrimi yapıyoruz, onlar hızlı trene binmemek için yaya gitmeyi tercih ediyorlar. Hava yoluyla gitse ineceği şehrin havalimanını biz yaptık. Kara yoluyla gitse karayollarını biz yaptiaturduk. 121 milyon liralık bir yatırımla inşaa ettiğimiz bık. Hızlı trene de bin, biz senden reklam dua istemiyoruz. Bize bu milletin duası yeter. Biz 500 bin konut üretiyor, şehirlerimizi dönüştürüyoruz, onlar bizi bunun için yüce divanla tehdit ediyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından kendi makam otosunun direksiyonuna geçerek beraberindeki bazı bakanlar ve İ.B.B. Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte yeni yapılan bağlantı yolunu gezdi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Çok karizmatikti. Makam arabasını kullanırkenki hali de çok karizmatikti.Bir insan şoför mahalline bu kadar mı yakışır? İyi ki Çağlayana gitmişim ve yakından görmüşüm.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Türkiye'den 'Lübnan' hamlesi! Kritik kararı kararı duyurdu...
TEKNOFEST bu kez de Adana'da kapılarını açtı