Gazzeli annelerin gözleri yollarda!
İsrail tarafından esir alınan evlatlarının özlemiyle yanan Gazzeli annelerin tek isteği ölmeden önce son bir kez çocuklarını görebilmek.

Yıllardır kavuşmayı bekledikleri oğullarının hatıralarıyla hayata tutunan yüzlerce gözü yaşlı anne, çocuklarından kalan son fotoğrafla teselli buluyor.
Oğluna duyduğu özlemi AA muhabirine anlatan Rami Berbah'ın annesi, savaşa, acıya, yoksulluğa alıştığını ancak evladının özlemiyle kaç geceyi uykusuz geçirdiğini bilmediğini söyledi.
Tam 19 yıl önce İsrail tarafından oğlunun esir alındığını anlatan Gazzeli anne, "Bizim çocuklarımıza terörist diyorlar, asıl terörist Gilad Şalit. Bizim çocuklarımız topraklarını savunan birer kahraman" dedi.
İsrail'in elinde 7 bin Filistinli esirin bulunduğunu belirten acılı anne, "Esirlerimizi unutmuyoruz. BM'ye bize yardım etmesi için dilekçe verdik. İsrail bütün Filistinli esirlere çok kötü davranıyor ama kimse kılını kıpırdatmıyor" diye konuştu.
Bir başka esir annesi Usame Ebul Asel ise, 22 yıldır oğlunu görmediğini ve tarif edilmez bir acı yaşadığını söyledi.
Ebul Asel, oğlunu beklemekten çok yorulduğunu ifade ederek, "İsrail çocuklarımıza vahşice davranıyor. Bütün dünyadan bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Esir anneleri çok acı çekiyorlar" dedi.
Çocukları esir düşen ailelere destek veren Gazzeli Muhammed El Micdelavi de İsrail'in sadece Gilad Şalit için bütün dünyayı ayağa kaldırdığını, 7 bin Filistin esirin ise görmezden gelindiğini savundu.
"İnsan hakları nerede?" diye soran ve seslerine kulak verilmesini isteyen El Micdelavi, şöyle konuştu:
"BM, Gilad Şalit için uğraşıyor ama bizim esirlerimiz için hiçbir şey yapmıyor. Şalit'in babasının hakkı var, bizim hakkımız yok. İsrail'in elindeki esirlerin hiçbir suçu yok, tek suçları Filistinli olmak. Bu esirlerin tek yaptıkları şey topraklarını savunmak. İsrail'e rağmen bir Filistin devleti olacak. Mahmud Abbas'ı sonuna kadar destekliyoruz."
İsrailli asker Gilad Şalit, 25 Haziran 2006 tarihinde İsrail ile Gazze Şeridi arasında Hamas tarafından kaçırılmıştı.