Belediyeden tartışılacak dayağa dayanma kılavuzu

İzmir Büyükşehir Belediyesi kadınlara dayağa karşı talimatname hazırladı.

Belediyeden tartışılacak dayağa dayanma kılavuzu
Belediyeden tartışılacak dayağa dayanma kılavuzu
GİRİŞ 12.10.2011 13:34 GÜNCELLEME 12.10.2011 13:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Melis Apaydın'ın haberi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kadın Danışma Merkezi uzmanları, Manisa'da kocası tarafından öldürülen ve fotoğraflarıyla gündeme oturan Şefika Etik gibi kendilerine başvuran, fakat daha sonra kocalarının ikna etmesiyle evine geri dönmek isteyen kadınlar için şiddete maruz kalma halinde uygulayabilecekleri kişiye özel talimatnameler hazırladı.

Kocalarının yanında her an şiddet ve ölüm korkusuyla yaşayan kadınların, dayaktan en az zararla kurtulabilmelerini amaçladıklarını söyleyen Danışma Merkezi Sorumlusu Avukat Pelin Erda, 'Bizim, kurumumuza gelen hiçbir kadını, kendi isteği olmadan eşinden ayrılması ya da sığınma evine yerleştirilmesi konusunda yönlendirme yetkimiz yok. Bu yüzden bir kadın, daha önce şiddet görmesine rağmen evine dönmek istiyorsa, gitmeden önce bir takım bilgilendirmeler yapıyoruz. Kadının kendini korumayı öğrenmesini sağlıyoruz. Amacımız şiddetin cinayetle sonuçlanmasının önüne geçmek' diye konuştu.

Çanta hazırlayın

Doğal afetler için hazırlanan tedbirler listesine benzeyen o talimathaneden ilginç maddelerse şöyle:

- Evde şiddet sırasında saklanabileceğiniz güvenli bir yer belirleyip oraya kaçabilirsiniz.

- Şiddet esnasında çıkışı olmayan banyo, tuvalet ve tehlikeli alet bulunan mutfak gibi yerlerden kaçınmalısınız.

- Dayak anında cenin pozisyonu alıp başınızı darbelerden korumaya çalışmalısınız

- Evden aniden ayrılmamız gerektiğinde kime sığınabileceğinizi önceden belirlemeli ve bu kişilerle önceden konuşup, önlem almalısınız.

- Komşularınızla anlaşıp, şiddet anında seslerinizi duyduklarında emniyet güçlerine ihbarda bulunmalarını sağlamalısınız. İsimsiz ihbarlar da kabul edilmektedir.

- Daha önceden belirlediğiniz ihtiyaçlarımızı ve belgelerinizi bir çanta içinde saklamalı ve çıkışa yakın kolayca ulaşılabilecek bir yerde tutmalısınız. Az da olsa bir miktar paranın da çantanızda bulunması iyi olur.

- Mümkün olduğu ilk anda; 183, 155 ve/veya 156 no'lu telefonları arayarak yardım istemelisiniz.

- Kimliklerinizin ve önemli belgelerinizin birer fotokopisini önceden bir yakınınıza vermelisiniz.

AKŞAM

YORUMLAR 5
  • Kılavuz 13 yıl önce Şikayet Et
    Bari Haber7 dikkat etsin!. Editörün Notu: Uyarınız için teşekkürler...
    Cevapla
  • hursit dilaver 13 yıl önce Şikayet Et
    terapi niyetine derlerse rahat olurlar... moderen,süperlaik,ateist,ulusalcı,ergenekontrik,amerikan natocusu,kemalist,batılı,1930 bağlısı,vesayet hayranı,beyazların,sarıbenizlilierin yaşadığı CHP komününde dayak haa.. bir de CHP li kemalist aydın ilerici belediye dayak için kitap yazmış haa..ula bu ne iş..karizmayı çızdirdiler bak..onlar zatımın nasihatlerine kulak versinler..öyle kurtulabilirler.. ne yapsınlar bilirmisiniz. BAKTILAR Kİ,DAYAK GELİYOR,ÇARESİ YOK.O ZAMAN TADINI ÇIKARSINLAR,ZEVK ALMAYA BAKSINLAR. İZMİRLİ MODERENLERE YAKIŞIR YANİ.. TERAPI NİYETİNE DESİNLER..
    Cevapla
  • haşoliköyü 13 yıl önce Şikayet Et
    huzur. aile içi huzur ancak islamla birlik ve beraberlikle kurulur başka çıkar yolu yok
    Cevapla
  • sahin 13 yıl önce Şikayet Et
    dayağa dayanma kılavuzu değil bu canım.. Resmen "biz önünü beri alamıyoruz. Siz başınızın çaresine bakın" kılavuzu.
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    şu chpde. bir kez de aklı başında birileri bir iş yapsa olmaz mı? içinizde hiç aklıbaşında insan yok mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Stratejik hedefler için geliştirildi! Bayraktar KEMANKEŞ'ten başarılı Seyir Testi
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika Kırım açıklaması