Türkler kızlarını zorla evlendiriyor

Almanya'da zorunlu evliliklere ilişkin bir rapor açıklandı. Rapora göre, kızlarını zorla evlendiren göçmenlerin başında Türkler geliyor.

Türkler kızlarını zorla evlendiriyor
Türkler kızlarını zorla evlendiriyor
GİRİŞ 09.11.2011 16:30 GÜNCELLEME 09.11.2011 16:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Almanya Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı Kristina Schröder, bakanlığı tarafından hazırlanan raporu bugün başkent Berlin'de göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'e verirken yaptığı açıklamada, "Çocuklarını kendi rızalarının dışında tanımadıkları biriyle evlendirenler onlara vahşi şekilde şiddet uyguluyor" dedi.

Bakanlığı tarafından hazırlanan raporla Almanya'daki zorunlu evlilik sorununa dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bu konuda daha fazla bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirten Schröder, sorunun sebeplerini anlayarak bu soruna çare bulabileceklerini, birçok genç kızın aileleri tarafından zorla hiç tanımadıkları insanlarla evlendirildiğini kaydetti.

Bakan Böhmer de, raporun, zorunlu evliliğe karşı aldıkları yasal önlemlerin doğruluğunu ve gerekliliğini ortaya koyduğunu ifade ederek, "Zorunlu evlilikler ağır insan hakları ihlalidir ve toplumumuzda bunlara yer yoktur" diye konuştu.

Zorla evlendirilerek Almanya dışına çıkartılan göçmen kızların ülkeye dönebilmesini mümkün kılmak için dönüş süresini 10 yıla çıkarttıklarına işaret eden Böhmer, Almanya'da doğmuş, büyümüş ve eğitim görmüş göçmen kızları yalnız bırakmak istemediklerini kaydetti.

Böhmer, Almanya'da zorla evlendirilen genç kızlar için yardım imkanlarını ve danışma merkezlerinin sayısını artırmak istediklerini de belirterek, göçmen kızların götürüldüğü ülkelerin hükümetlerinin de zorunlu evliliğe karşı mücadelede her türlü çabayı harcaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Araştırma raporuna göre, Almanya'da zorla evlendirilen genç kızların çoğu 18 ila 21 yaşları arasında, göçmen kökenli ve çoğu da Alman vatandaşlığına sahip.

Zorla evlendirilen genç kızların yüzde 30'unun 17 yaşın altında olduğuna da dikkat çekilen raporda, kızlarını zorla evlendiren göçmenlerin başında yüzde 44 oranla Türklerin geldiği belirtildi. Türkleri Sırbistan, Kosova ve Karadağ'dan gelenler ile Iraklı ve Afganların izlediği bildirildi.

Raporda, zorla evlendirilenlerin üçte ikisinin aile içinde şiddet görmüş, yarısının zorla evlendirilmek için dövülmüş, yüzde 27'sinin ölümle bile tehdit edilmiş olduğu ifade edildi.

Almanya'da zorla evlendirilenlerin yüzde 6'sının erkek olduğuna da işaret edilen raporda, ancak durumun erkekler için farklı olduğu, bu erkeklerin kendisini kurban olarak görmediği kaydedildi.

Araştırma için Almanya çapındaki birçok sığınma evinde yaşayan insanlara soru sorulduğu ve 100 zorunlu evlilik olayının dikkate alındığı bildirildi.

AA

YORUMLAR 1
  • sleutel slot 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamnda hangi evglat baba ve anneyi dinliyorluki zorla evlendirsin.. Bunlar Palavra.. Almanyadaki yasayan gencleri goruyoruz, Almanlardan iki adim ilerde. kulaklari kupeli ve yuzu pircing dolu. \allah yardim etsin bizim evlatlarimiza.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
14 yıllık sır olay çözülemedi! 18 mezar açıldı, Melike hiçbirinden çıkmadı
Stokçu kotaya karşı formül buldu: Ucuz eti sırayla götürdüler!