Rus yazar Tolstoy'un son görüntüleri

20 Kasım 1902'de gözlerini hayata kapatan Rus ve dünya edebiyatının büyük ismi Leo Tolstoy'un son günlerine ait bir video ortaya çıktı. Tolstoy'un son görüntüleri:

GİRİŞ 20.03.2012 17:00 GÜNCELLEME 20.03.2012 17:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Sharmardino kasabasında 20 Kasım 1902'de gözlerini hayata yuman Rus ve dünya edebiyatının dev ismi Leo Tolstoy'un son anlarına ait bir belgeselde yayınlanan görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde 82 yaşındaki Tolstoy'un yaşamının son günlerinden kesitler bulunuyor.

Anna Karenina, Savaş ve Barış'ın yazarı, hayatının son yıllarında evini ve bütün kazançlarını karısına bırakıp kızkardeşi Marya'nın yaşadığı Sharmardino'ya gidip yerleşti.

Görüntüler, BBC'nin arşivlerinden alınmış.

YORUMLAR 7
  • ali 12 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne la gommunisden. Bize ne arkadaşım Gommünüs ölmüş, rusları buraya ne goyuyonuz amacınız ne? Bizim millet kaldırmaz böyle şeyler dinimizden kültürümüzden birini goyun.
    Cevapla
  • bilal gök 12 yıl önce Şikayet Et
    1910. Kendisini, yaşamın anlamını ve Allah'ı arayışı bütün ömrü boyunca süren Tolstoy, evini terk ettikten birkaç gün sonra Odesa-İstanbul üzerinden Bulgaristan'a gitme hazırlığı yaparken yolda zatürreye yakalandı. Astapovo'daki metruk tren istasyonunun bir odasında 20 Kasım 1910 sabahı saat 06:05'te gözlerini yaşama kapadı..
    Cevapla
  • hakan tamokur 12 yıl önce Şikayet Et
    1910. Tolstoy'un ölüm yılı 1910'dur.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. taksiratını affetsin. mekanı cennet olsun.. onun Peygamber efendimiz sav. için yazdığı kitap Rus devleti tarafından uzun yıllar halktan gizlendi. çünkü peygamberimizin böyle büyük ve önemli bir dünya edebiyatçısı tarafından tanıtılması , islamın yayılmasında kolaylaştırıcı bir etken olacaktı. Rusya buna asla izin vermezdi.
    Cevapla
  • Ali KANDEMİR 12 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi eksikliği mi var, ne?. Ölüm yılı 1912 olsa gerek.. Bir de, İstanbul'a gitmek üzere tren istasyonunda beklerken vefat etmişti.. Bir müslüman olarak, Tolstoy'u müslüman camiadan biri olarak görüyorum.. Muvahhid bir insandı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Bakan Tunç'tan 'İyi hal indirimi' açıklaması!
Recai Kutan nasıl biriydi? "Gençler tanımalı ve örnek almalı"