iPhone 6 Plus'ın bükülmesini nasıl engellersiniz?
Kullanıcılar iPhone 6 Plus’ın neden eğildiğini ve böyle bir telefonun nasıl korunabileceğini merak ediyor.
Apple’ın son gözdesi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri 9 Eylül tanıtımı ile Türkiye ve birçok ülkede büyük ses getirmişti. Satışların başlamasıyla birlikte iPhone Plus tekrar popüler geldi. Fakat bu defa üstün özellikleri nedeniyle değil, telefonun bükülebildiğe dair iddialar iPhone 6 Plus’ı gündeme taşıdı. iPhone 6 Plus’ın neden eğildiğini ve böyle bir telefonun nasıl korunabileceğini araştıran Mobilcadde uzman ekibi, bu telefonu merak edenler ve satın alanlar için önlem oluşturacak bazı yöntemleri paylaştı.
iPhone 6 Plus’ı satın almak ve isteyen ve hatta satın alan kullanıcıların merak ve endişe içinde takip ettiği bu konu uzun süre gündemden düşmeyecek gibi görünüyor. İddialara göre iPhone 6 Plus’ı, kot pantolunun ön cebinde uzun süre taşımak, telefonun eğilmesine sebep oluyor. Konuyla ilgili sosyal medyada paylaşılan görseller ve konu hakkında atılan tweetlerden sonra, ünlü telefon inceleme Youtube kanalı Unboc Therapy editörü Lewis’in paylaştığı inceleme, tüm bu olumsuz yorumları kanıtlar nitelikte. İncelemede iPhone 6 Plus’ı el gücü kullanarak test eden editör, daha ilk hamlede iPhone 6 Plus’ın büküldüğünü gözlemliyor. Birçok telefon için aynı testi yapan Lewis, daha önce Samsung Galaxy Note 3 için de aynı testi yapmıştı fakat Note 3, üçüncü zorlamadan sonra hafif bir eğilme göstermişti. iPhone 6 Plus’ın daha ilk denemede bu kadar hassas yanıt vermesi, Apple severlerin aklında soru işareti oluşturdu.
iPHONE 6 PLUS NEDEN EĞİLİYOR?
Bükülmenin sebebini dar kot pantolonlar, ya da yüksek basınç uygulamak olduğunu söylemek elbette doğru olur fakat iPhone 6 Plus’ın materyalinde de sorun olduğunu öngörebiliriz. Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için diğer telefon modellerinden farklı olarak daha geniş alanda alüminyum kullanıyor. Alüminyum, yumuşak bir metal olduğu için, belli basınç ve baskı kuvvetiyle kolaylıla şekil değiştirebiliyor. Ayrıca telefonun bükülme yeri çoğunlukla ses kısma tuşu altından gerçekleşiyor. iPhone 6 Plus’ın ses kısma tuşu altında zayıf bir noktası olduğu da bariz açık bir şekilde görünüyor.
Apple’ın iPhone 6 Plus Bükülmesi İçin Yanıtı
iPhone 6 Plus için bu olumsuz yorum ve videolar internette gezinirken, Apple’ın iddialar için yanıtı gecikmedi. Soru işaretlerini ortadan kaldırmak ve kullanıcılarına güven sağlamak için, bir kaç gazeteciyi test yaptığı laboratuvarlara davet etti ve test aşamalarını incelemelerine izin verdi.
İnternette yayınlanan videoda, şirket yeni cihazlarını sunmadan önce 15 bin adet ürünü belirli testlerden geçirmiş. Testler kapsamında telefonlara 25 kilo ağırlık baskı uyguluyor ve dayanıklılığını kanıtlamak için cihazlar makinalar tarafından bükülüyor. Buna rağmen cihazlar hiçbir şekilde hasar görmüyor.
iPHONE 6 PLUS'U BÜKÜLMEYE KARŞI NASIL KORURUM?
Apple’ın iPhone 6 Plus için yapmış olduğu açıklama ve yayınladığı video her ne kadar kullanıcıların içine su serpse de, akıllardaki soru işaretini tamamen ortadan kaldırmıyor. Sadece iPhone olarak değil tüm akıllı telefonlara bakıldığında son derece hassas ve darbeye yatkın materyalleri olduğu görülüyor. Yüksek meblağlar ödeyerek sahip olunan bu cihazlardaki herhangi bir çizik bile kullanıcının canını sıkabiliyor. O nedenle Mobilcadde uzman ekibi tüm akıllı telefonları ve iPhone 6 Plus’ı bükülmeden korumak için telefon kılıfı kullanmak gerektiğini önemle vurguluyor. Sert plastik malzemeden üretilen rubber kılıflar, kapaklı kılıflar ve bumper çerçeve kılıflar telefonu bir kalıp içerisinde tutuyor ve darbelere karşı koruduğu gibi şekil değişikliğine karşı da koruma sağlıyor. Ayrıca ekran koruması için ekran filmleri kullanmak çizikleri önlediği gibi cam ekran koruyucular da yine hem darbeleri hem de telefon ekranına uygulanabilecek herhangi bir şekil bozukluğunu önlüyor. Eğer iPhone 6 Plus satın aldıysanız ya da almayı düşünüyorsanız, telefonunuz için gerekli önlemleri almanız gerekiyor. Apple her ne kadar güven verici açıklamalar yapsa dahi, en kaliteli materyalden üretilen cihazların bile korumasız kullanıldığında, riskin yüksek olduğunu unutmamakta fayda var.