Sony Google'a dava açacaktı

Sony Pictures'a düzenlenen saldırıda ortaya çıkan e-postalar, Sony'nin Google'a karşı büyük bir dava hazırlığında olduğunu gösterdi.

Sony Google'a dava açacaktı
Sony Google'a dava açacaktı
GİRİŞ 15.12.2014 09:11 GÜNCELLEME 15.12.2014 09:11

The Verge sitesi tarafından ifşa edilen e-postalara göre, Hollywood'daki diğer firmaların desteğini almayı planlayan Sony Pictures, 500 bin dolarlık bir yasal işlem başlatmaya hazırlanıyordu.

Korsan içeriğe karşı başlatılmak istenen ve 'Goliath' adı verilen operasyonda, Sony'nin yanı sıra Universal, Fox, Paramount, Warner Bros ve Disney'in yer alacağı ve Hollywood'un önde gelen avukatlarından biri Steven Fabrizio ile çalışılması planlanıyordu.

E-postalara göre Ocak ayında planlanmaya başlayan Goliath için 500 bin dolarlık bir fon oluşturulması öngörüldü. Davayı açacak olan firmaların yöneticileri, Google'a karşı yasal ve teknik desteğin aralarında yaptıkları yazışmalarda değerlendirmeye başladı.

TÜM YASAL GÜÇLERİNİ KULLANACAKLARDI

Hollywood'un büyük stüdyoları arasında yapılan yazışmalarda, 'Google'ın adının fazla geçmediği dikkat çekerken, e-posta başlıklarında 'Arama Motoru Korsanlığı Tartışması' ibaresi yer aldı. E-postalarda ayrıca Amerikan Sinema Filmleri Derneği'ni (MPAA) olumsuz etkileyen, Google'da yer alan korsan içerikler hakkında ifadeler yer aldı.

E-postalar, Hollywood yöneticilerin Google'a karşı tüm güçlerini kullanmayı planladıklarını, bu kapsamda Jim Hood gibi birçok başsavcı ile çalışmayı planladıklarını ortaya koydu.

Goliath'ın başlatılması için, ön bütçe olarak 70 bin dolar ayrılması gerektiği ifade edilirken, bu parayla davanın açılmasını sağlayacak delillerin toplanması planlandı. Delillerin toplanacağı ilk adıma ise 'Keystone' adı verildi.

The Verge, Goliath sürecinin başlangıcını, bitTorrent devi Isohunt’ın MPAA karşısında kaybettiği 110 milyon dolarlık dava sonucunda kapatıldığı 17 Ekim 2013 olarak belirtti.

SOPA'NIN BAŞARISIZLIĞI GOLİATH'I OLUŞTURDU

Ortaya çıkan e-postalar, NBC Universal şirketinin sahibi olan Comcast'in, Google'daki korsan trafiği tespit etmek için uzmanlar tuttuğuna işaret etti.

Sony ve diğer Hollywood firmalarının, telif hakkı sahiplerine birçok hak veren  Stop Online Piracy Act (Çevrimiçi Korsanlığı Durdurun) yasasının 2012'de iptal edilmesinin ardından Goliath'ı planlamaya başladığı anlaşıldı. Avukat Fabrizio, e-postalardan birinde, 'SOPA sonrası dünyada kamuoyunun tepkisini görmemek için dikkatli bir strateji belirlenmesi gerektiğini' ifade etti.

Google, korsan içeriğe karşı 2014'te birçok önlem almış, en son olarak bitTorrent devi Pirate Bay'e erişimi kolaylaştıran uygulamaları Google Play'den çıkarmıştı.

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Osimhen ocakta gidecek mi? Okan Buruk'tan flaş itiraf
2. ve 3. Lig'de maçlar sona erdi! İşte gruplarda son durum