Pokemon Go'ya ilk yasak geldi!
Polonya'daki Auschwitz-Birkenau Devlet Müzesi sınırları içerisinde Pokemon Go oyununa yasak getirildi.
Nazi Almanyası tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında kurulmuş en büyük toplama, zorunlu çalışma ve imha kampı olan Auschwitz-Birkenau Devlet Müzesi, kampın kurbanlarının ruhuna saygısızlık yarattığı gerekçesiyle ziyaretçilerin müze sınırları içinde Pokemon Go oyunu oynamasına izin verilmeyeceğini açıkladı.
Auschwitz Müzesi Sözcüsü Pawel Sawicki, müze yetkililerinin oyunun üreticilerinden Auschwitz kampını oyunun kapsamından çıkarmalarını istediklerini açıkladı.
"SAYGISIZLIK OLUR"
Sawicki, bu tür oyunların önceden ölüm kampı olan müzenin sınırları içerisinde oynanmasının "Nazi Almanyası'nın toplama ve imha kampı kurbanlarının hatıralarına saygısızlık yaratacağını ve kesinlikle uygun olmadığını" belirtti.
Müzenin Twitter hesabında da, "#PokemonGO'nun anıt müze ve benzer yerlerde oynanmasına izin vermeyin. Bu saygısızca." mesajı paylaşıldı.
Auschwitz kampında gaz odalarında boğularak veya doğrudan vurularak öldürülen 1,1 milyon kişinin anısına kamp topraklarında kurulan müze, 1979'da UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine eklendi.
HENÜZ GOOGLE PLAY VE APP STORE'DA YER ALMIYOR
Pokemon Go, arttırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak iOS ve Android cihazlar için geliştirilen ve gerçek dünya üzerinde fiziksel olarak oynanan konum tabanlı bir mobil oyun. Niantic (Google) ve The Pokemon Company tarafından geliştirilen oyun, 6 Temmuz 2016'da birkaç ülkede ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Oyun henüz Türkiye'de Google Play veya App Store'da yer almıyor.
Çizgi filmin orijinalinde olduğu gibi oyununda da pokemon karakterlerini yakalama, eğitme, takas etme ve karşılıklı savaştırma gibi görevler bulunuyor.
-
%100 8 yıl önce Şikayet Etuydurukçu derviş senin gibi uyduruktan adamları uyduruktan oyunlarla kandırıyorlar işte hahahahadfas :D herşey uyduyla çözülüyor mu sence uydurmaBeğen
-
reklami yapan 8 yıl önce Şikayet EtreklamBeğen
-
Göktürk 8 yıl önce Şikayet EtYasaklanmalıBeğen
-
ömer 8 yıl önce Şikayet Ettürkiyede yasaklanmalıBeğen Toplam 3 beğeni
-
derviş 8 yıl önce Şikayet Ethe evet , uyduları yok zaten bu adamların uyduruktan bir oyuna kaldılar Türkiye'yi keşfetmek için. hahahahadfasBeğen
-
Ebru 8 yıl önce Şikayet EtKesinlikle yasaklanmalı Türkiye'nin karış karış her yerini keşfediyorlar,planları oyun adı altında bu şekilde işliyor.Altında çok ciddi adilikler olabilir bu oyunun!!!Beğen Toplam 6 beğeni
-
Alemdar 8 yıl önce Şikayet Etbu oyun CIA icin is goruyor bilgi topluyor buna yemin ederim ki!!!!!!Beğen Toplam 3 beğeni