Sosyal medya yasası yürürlükte

Facebook, Twitter ve Telegram gibi sosyal medya platformlarına Türkiye’de temsilcilik açma zorunluluğu getiren sosyal medya yasası bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Yasaya göre, temsilcilik açmayan sosyal medya platformlarına yaptırımlar uygulanacak.

Sosyal medya yasası yürürlükte
Sosyal medya yasası yürürlükte
GİRİŞ 01.10.2020 09:27 GÜNCELLEME 01.10.2020 09:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yasaya göre, 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketler Türkiye'de temsilcilik açacak.

 

 

Temsilcilik açmayanlara, para cezasından reklam yasağına uzanan ve bant daraltılması ile sonuçlanabilecek kademeli yaptırımlar uygulanacak.

KVKK DAHA SIKI GÖZETİLECEK

 

 

Kişilik hakları ihlal edilenler, uygunsuz içeriğin kaldırılması ya da erişimin engellenmesi için sosyal medya temsilcisine başvuracak.

Temsilcinin, başvuruya en geç 48 saat içinde olumlu ya da olumsuz cevap vermesi gerekiyor. Şikayetlerle ilgili olarak 6 ayda bir rapor yayınlamak da temsilciliğin görevleri arasında.

AĞIR PARA CEZALARI

Cevap yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 5 milyon lira, rapor vermeyenlere 10 milyon lira idari para cezası uygulanacak.

Mahkeme kararına rağmen, 24 saat içinde uygunsuz içerikleri kaldırmayan sosyal ağlar, doğacak zarardan sorumlu olacak.

Sosyal medya yasasıyla unutulma hakkı da getiriliyor. Kişilerin isminin geçtiği ve 'kişilik haklarına saldırı' olarak nitelendirdiği paylaşımlar arama motorlarında görülmeyecek.

TEHDİT, TACİZ VE HAKARET CEZALANDIRILACAK

Sanal ortamda hakaret etmenin de artık cezası olacak. Tehdit, taciz ve yalan haber yaymak eskisi kadar kolay olmayacak.

Cep telefonunda internet kullanımına ilişkin bir düzenleme de yapıldı. Cep telefonlarında artık IP bilgisinin yanı sıra PORT kaydı da yer alacak. Aynı IP adresi ile internete giren kullanıcılara ait ayrı ayrı bilgi tutulacak. Böylelikle, olası mağduriyetlerin önüne geçilecek.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • selam olsun sana 4 yıl önce Şikayet Et
    karar dogru fakat asil siz bigo denen uygulamaya bakin. adamlar yayin yapiyorlar canli.ve namus sifir.... para icin yalvariyorlar üstelik... aylik yayincilarin kazanci 20bin ile 40 bin arasi.ve bu kazancdan vergi ödemiyorlar. Devlet acilen önlem almali
    Cevapla
  • Malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu şirketlerde parasını bizden çıkaracak bakında görün
    Cevapla
  • Aranma 4 yıl önce Şikayet Et
    İftira atacan serbest mi acaba cazalımı
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    şu ortalıkta fenomen diye dolaşan, bir giydiğini bir daha giymeyip beğeni toplamaya çalışanlar. hepsi denetlenmeli. bunlar bu işi ticarete dökmüş resmen. bunun bir bedeli olmalı. iki şaklabanlık yaparak, bir sürü elbise giyinip satış direktörü gibi gezinen tiplerin takip edilmesi gerek. milyon rakamlardan bahsediliyor. para kazanmak bu kadar kolay olmamalı
    Cevapla
  • ibrahimm 4 yıl önce Şikayet Et
    bedavadan para kazanma yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık son dakika duyurdu! Faciada ölenlerin kimlikleri belli oldu, isim isim acı liste
Bakanlık 5 markayı böyle ifşa etti! 5 peynir markasında gıda hilesi