Kabuslara son veren Apple Watch uygulaması

Apple, akıllı saatindeki uyku izlemesiyle travma sonrası stres bozukluğundan kaynaklı kabus gören kişiler için bir uygulama geliştirdi. Apple Watch’ta yer alacak olan uygulama bugün itibariyle FDA onayı aldı.

GİRİŞ 09.11.2020 13:43 GÜNCELLEME 09.11.2020 14:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nightware, kullanıcının bir kabus yaşadığına karar verirse, Apple Watch’u kullanıcıyı rahatsız eden kabusu bozmak için titreşimler gönderiyor. Gece kıyafeti, TSSB’ye dayalı kabuslar için bağımsız bir tedavi olarak tasarlanmamıştır ve bir sağlık hizmeti sağlayıcısının gözetimi altında kullanılması gerekir. Uygulamayı kullanmak için reçete gerekir çünkü bu herkes için değildir.

 

 

UYURGEZERLER KULLANMAMALI

Kabus sırasında uyurgezerlik yaparak veya şiddet eylemleri gerçekleştirerek hareket edenler uygulamayı kullanmamalıdır. Ve gündüz uykululuk gibi hemen bir doktora çağrılmasını gerektiren belirli koşullar vardır. Kabuslar devam ederse veya saatten gelen titreşimler gece kıyafeti ile ilgili olmayan uyanmalara yol açarsa, kullanıcıların bir doktoru aramaları önerilir.

 

 

NIGHTWARE UYGULAMASI GECELERİ AKTİF OLUYOR

Nightware uygulamasıyla kullanılan Apple Watch her gece yatmadan önce takılmalıdır. Yanlış ikazlara yol açabileceğinden, televizyon izlerken veya yatakta kitap okurken kullanılmamalıdır. Ek olarak, saat çok sıkı takılmamalı ve cilt tahrişleri meydana gelirse kullanıcının hemen kullanmayı bırakması gerekir.

FDA TARAFINDAN ONAYDAN GEÇMESİ UZUN SÜRDÜ

FDA, “Bu cihaz, 70 hastadan oluşan 30 günlük randomize, sahte kontrollü bir çalışmada incelenmiştir. Sahte terapi, klinik bir araştırmadaki terapiyi mümkün olduğunca yakından taklit etmeyi amaçlayan aktif olmayan bir tedavi veya prosedürdür. Hastalar. sahte grupta cihazı taktı, ancak titreşimli stimülasyon sağlanmadı. Güvenlik, onaylanmış intihar ve uykululuk ölçümleri kullanılarak değerlendirildi ve çalışma süresince her iki grupta da hiçbir değişiklik olmadı. Uyku, Pittsburgh Uyku Kalitesi İndeksi ölçeği, uyku kalitesini değerlendirmek için kendi kendini derecelendiren anket formu ve TSSB’si olan hastalara yönelik bu ölçeğin bir versiyonunu içerir. Hem sahte hem de aktif gruplar uyku ölçeklerinde iyileşme gösterdi ve aktif grup daha büyük gösterdi sahte olmaktan çok gelişme. Kanıtlar, olası faydaların olası risklerden daha ağır bastığını gösterdi. “

Apple Watch, hayat kurtaran bir cihaz olarak ün kazandı. Saatin kalp atış hızı monitörü birçok hayat kurtardı. Tipik olarak, kullanıcılar kalp atış hızlarının çok yüksek veya çok düşük olduğuna dair bir bildirim alır ve bu da onları hastaneye gönderir. Bir doktorun hızlı bir şekilde çözülmesi gereken bir sorun bulduğu yer. Geçen yıl, Apple, akıllı saatin beşinci serisine bir EKG (elektrokardiyogram) ekledi. Bu özellik, kullanıcının kalbini Atriyal fibrilasyon (AFib) belirtisi olabilecek anormal ritimler için izler. İkincisi kan pıhtılarına, felce ve kalp yetmezliğine yol açabilir.

HANGİ VERİLERLE NE YAPIYOR?

Apple Watch ve diğer akıllı saatler aslında sürekli olarak hayat akışımızdaki çeşitli verileri topluyor. Bunlar arasında kalp ritmi, nabız, uyku düzeni gibi verileri topluyor ayrıca yaptığınız sporu algılayarak adımlarını sayıyor ve buna göre bize önerilerde bulunuyor. Tüm bu veriler aslında reklamlar için kullanılıyor. Rüyalardaki ani duygu değişimlerinin de toplanması bazı tartışmalara da yol açacağa benziyor.

YORUMLAR 2
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Google translate :))
    Cevapla
  • Köle 4 yıl önce Şikayet Et
    Uykuda bile rahat yok artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıllara göre asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? İşte merak edilen tablo
Süper Lig'in en değerli takımları belli oldu! 2 sürpriz takım değer yükseltti!