Kuantum Beyin insan beynini taklit ederek yapay zekayı hızlandıracak

Bilim insanları yapay zekanın daha hızlı işlem yapabilmesi için Kuantum Beyin üzerinde çalışmalar yürütüyor. İnsan beynini taklit ederek yapay zekayı hızlandırması beklenen Kuantum Beyin’in herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan bu işlemi yapması muhtemel.

Kuantum Beyin insan beynini taklit ederek yapay zekayı hızlandıracak
Kuantum Beyin insan beynini taklit ederek yapay zekayı hızlandıracak
GİRİŞ 12.02.2021 16:07 GÜNCELLEME 12.02.2021 16:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nature Nanotechnology'de yayınlanan yeni bir çalışmaya göre geliştirilen "Quantum Brain" (Kuantum Beyin)  yapay zekayı hızlandırmak için insan beynini taklit edecek. Paylaşılan bilgilere göre özellikle lityum pillerde bulunan kobalt elementi yapay zeka ve makine öğrenimi için önemli bir yapı taşı haline gelebilir.

Atomik bir Boltzmann makinesi geliştiren bilim insanları, bu makinenin yapay zeka çalışmalarını hızlandırmak için insan beyninin öğrenme şeklini taklit edebileceğini açıkladı. Geliştirilen makine sayesinde öğrenime izin veren mekanizmalar doğrudan donanımın içinde entegre olarak yer alıyor.

Yapay zeka yazılımı olmadan insan beynini taklit edecek

Kısacası bu çözümün işlemisi için herhangi ekstra bir yapay zeka yazılımına gerek duyulmuyor. Söz konusu çözüm nöron aktivitesi ve sinaps dilini kullanarak beynin bilgiyi işleyiş şeklini taklit edebiliyor. Bu teknolojinin temeli ise kobalt atomlarının "Quantum Spin" özelliklerine dayanıyor.

Bu atomlar bir ağ içinde doğru bir şekilde yerleştirildiğinde ortaya verileri işleyebilen ve aynı ağ yapısı içinde saklayabilen bir kuantum beyin çıkıyor. Söz konusu teknolojinin gerçek makine öğrenimine giden yolu oluşturacağı paylaşılan iddialardan biri.

Bilgisayar teknolojilerinin geleceği için oldukça önemli

Makine öğrenimi çok güçlü bir teknoloji olsa da güç tüketimi açısından oldukça verimsiz. Bu teknoloji ile hızlı bir şekilde gelişmesi beklenen makine öğrenimi, bilgisayar teknolojilerinin geleceği açısından oldukça önemli olabilir. Çalışmanın Nijmegen'de yer alan Radboud üniversitesinden Dr. Alexander Khajetoorians liderliğinde yürütüldüğünü de ekleyelim.

Şu an için ekibin geliştirdikleri teknolojinin gerçek dünya bilgilerini işleyebileceğini göstermesi gerekiyor.

KAYNAK: WEBRAZZİ
YORUMLAR 1
  • Antijen 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamete koşarak gitmek için uğraşıyor birileri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kira sözleşmelerinde e-Devlet dönemi başladı
CHP'li İBB, Gülhane Parkı'nda 50 ağacı kesti