Apple artırılmış gerçeklik lensi çıkaracak

Apple hakkında analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo yeni bir rapor hazırlayarak, teknoloji devinin artırılmış gerçeklik lensi üzerinde çalıştığını paylaştı. Apple’ın önümüzdeki 10 yıl içerisinde artırılmış gerçeklik kontakt lenslerini satışa sunacağını söyledi.

Apple artırılmış gerçeklik lensi çıkaracak
Apple artırılmış gerçeklik lensi çıkaracak
GİRİŞ 09.03.2021 10:12 GÜNCELLEME 09.03.2021 10:12

Apple'ın ilk artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerinin yakında piyasaya çıkacağına dair söylentiler yayılmaya başlamıştı. Ancak şirketin bizi şaşırtmak istediği bu alandaki tek yenilik bu değil.

iPhone'lar ile entegre çalışacak

Ming Chi Kuo, teknoloji şirketinin 2030 ila 2040'ta AR teknolojisi desteğine sahip ilk kontakt lensleri sunmayı planladığını söyledi. Sızan bilgilere göre kontakt lens bütün hesaplamalar iPhone'da yapacak, cihazın kendi bilgi işlem birimi ve depolama alanı olmayacak. Bu nedenle, Apple Watch gibi Apple'ın kontakt lensleri de şirketin akıllı telefonuyla entegre bir şekilde çalışacak.

Apple sanal gerçeklik başlıkları seneye satışa sunulabilir

Apple'ın kontakt lensleri, gözlük veya kulaklık takmaya gerek kalmadan hafif bir artırılmış gerçeklik deneyimi sağlayabilir. Örneğin bir alışveriş merkezinde yürüyen kişi, her mağazanın çalışma saatlerini kolaylıkla görebilecek. Aynı tahminin bir parçası olarak Kuo, Apple'In ilk AR / VR başlıklarını 2022'de piyasaya süreceğini ve AR destekli akıllı gözlüklerin 2025'te satışa çıkacağını söyledi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak