Mum ışığında uzaylılar ile ilgili planlarını anlattı: Elon Musk olmak kolay değil

B20 iş forumuna bağlanan Elon Musk elektirik kesildiği için mum ışığında hayallerini anlattı. Uzaylılar ve roket turizmiyle ilgili anlatan Musk, kendisine özenen gençlere "Elon Musk olmak kolay değil" mesajını gönderdi.

GİRİŞ 15.11.2022 01:11 GÜNCELLEME 15.11.2022 01:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen G20 zirvesindeki B20 iş forumuna bağlanan Elon Musk, B20 ile video bağlantısı kurmadan hemen önce elektriği kesildiği için mum ışığında kaldığını ifade etti.

Twitter'ın da yeni sahibi olan Tesla ve Space X CEO'su Musk, salondaki dev ekrana yansıtılan yüzünün, mum alevlerinin kızıl yansımaları nedeniyle 'acayip' gözüktüğünü belirtti.

"ELON MUSK OLMAK KOLAY DEĞİL"

Yüksek teknoloji girişimcisi olarak elde ettiği başarıya Asya'da özenen gençlere "Elon Musk olmak kolay değil" mesajını gönderen dünyanın en zengin kişisi, "Ne dilediğine dikkat et, bakarsın gerçek olur" uyarısında bulundu:

Kaç kişinin benim yerimde olmak isteyeceğinden emin değilim. Benim olduğumu hayal ettikleri şey olmak istiyorlar ki, bu aynı şey değil. Kendime eziyet etme miktarımı kast ediyorum, bir sonraki seviye bu. Gerçekten çalışabileceğim en fazla miktarda çalışıyorum, açıkçası, bu, tavsiye edebileceğim bir şey değil."

Hafta içinde mahkemeye çıkacağı için foruma fiziksel olarak katılamayan Musk, Twitter'ı satın alıp başına geçmesine atıfla "Son zamanlarda iş yüküm oldukça arttı. Yani, dostlar, çok işim var orası kesin" diyerek serzenişte bulundu.

"TWITTER'DA HERKESİN MUTLU ETMENİN BİR YOLU YOK"

Sorular üzerine gelişmekte olan ülkeler için daha ucuza Tesla üretimi vaat eden, Twitter'ın video sunumunun miktarını ve uzunluğunu önemli ölçüde artırma ve içeriği üreten kişilerle geliri paylaşma niyetini tekrarlayan Musk, sosyal medya platformuyla ilgili vaatlerini henüz tam gerçekleştirememesi, bazı icraatlarının ise kaos yaratmasıyla ilgili şikayetlere "Herkesi mutlu etmenin bir yolu yok, orası kesin" yanıtını verdi.

Daldan dala sohbet, trafik sıkışıklığına karşı yerin derinliklerine tüneller kazılması, roketlerin bir saatten daha kısa sürede dünyanın etrafında turlaması, uzayda dünya dışı yaşamın keşfi gibi konulara geldi.

"ÇARE UÇAN ARABALAR DEĞİL"

'Uçan arabaların insanların kafasına düşme ihtimalinden ve mahremiyet için kötü olacağından söz edip yeraltı tünellerinin trafik sorununu çözmek için daha iyi olacağını' savunan Tesla kurucusu, "Elektrikli araçlar ve tüneller, herhangi bir şehrin olası en kötü trafik sıkışıklığına kesin çözümdür, çünkü tıkanıklık giderilene kadar istediğiniz kadar katman derine inebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

KÜRESEL HEDEFİNİ AÇIKLADI

Endonezya'yı SpaceX roketi için fırlatma merkezi olarak kullanmaya davet edilen Musk, bunun üzerine 'insanların ses hızından 20 kat daha hızlı şekilde dünyanın diğer ucuna seyahat etmelerine izin verecek küresel çapta roket platformları görmek istediğini' anlattı. "Dünyanın herhangi bir yerine bir saatten daha kısa sürede seyahat edebilmenin, gerçekten dünyanın kapılarını aralayacağını düşünüyorum" dedi.

"BELKİ UZAYLI UYGARLIĞI BULACAĞIZ"

Hedefine Mars'a koyan Space X kurucusu, uzayla ilgili hayallerinden "Belki uzaylı uygarlıkları bulacağız veya milyonlarca yıl önce var olan uygarlıkları keşfedeceğiz. Bence oraya gidip galaksiyi keşfetmek inanılmaz derecede ilginç olurdu" diye söz etti.

"ŞİMDİ BURADA KOMİK HALDEYİM"

Gelecekle ilgili tüm cesur hayallerine rağmen elektrik kesintisinin azizliğine uğramaktan kurtulamadığına dikkat çeken Musk, "Videodaki halime bakıyorum ve çok tuhaf. Mumlarla çevrili karanlıkta oturuyorum. Bu, en komik şey" şeklinde konuştu.

Twitter’da 8 dolara mavi tik uygulaması şirketleri milyonlarca dolar zarara uğrattıTwitter’da 8 dolara mavi tik uygulaması şirketleri milyonlarca dolar zarara uğrattı

Twitter 'mavi tik' Türkiye ücreti belli olduTwitter 'mavi tik' Türkiye ücreti belli oldu

Sputnik

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Ahmet42 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin gelecekle ilgili birçok planı var ama doğrusu kimseye yarın yaşayabileceğini söyleyebilen yok.
    Cevapla
  • Abdullah64 2 yıl önce Şikayet Et
    Nimetlere şükretmek, kendinden bilmemek, erken mum gibi hayatın da eriyip gittiğini hatırlamak için güzel bir vesile olmuş bu b elektrik kesintisi
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede şaklabandın yada palyaço
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Ses hızını aş dostum, ben yaşlanalım, sen genç kal ama aş, bir şekilde çık bu bilinen fizik alemden.
    Cevapla
  • Sado 2 yıl önce Şikayet Et
    Elonmusk sen büyük mesajı almamışsın, Allahın izni olmadan keşfettiğin elektriği bile kullanamazsın...Senin neyine özenelim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkede Türkçe resmi dil oldu! Karar Meclis'ten geçti
Asgari ücret sonrası memur ve emeklinin zam oranı ortaya çıktı