WhatsApp bir ülkede daha yasaklanabilir!
İngiltere, Whatsapp'tan uçtan uca şifreleme özelliğini zayıflatmasını istiyor. Çevrimiçi güvenliğin rahat bir şekilde taranıp kontrol edilebilmesi için İngiltere'nin yeni bir yasa üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.
Meta şirketi, WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemeyi yasaklamaya çalışan çevrimiçi güvenlik yasa tasarısındaki gerekliliklere uymayı reddedeceğini ve hizmetin Birleşik Krallık'taki geleceğini şüpheye düşürdüğünü söyledi.
İNGİLTERE UÇTAN UCA ŞİFRELEME ÖZELLİĞİNİ ZAYIFLATMAK İSTİYOR
The guardian'ın haberine göre, Meta'nın WhatsApp başkanı Will Cathcart, hükümetin internet düzenlemesini görüşmek üzere yasa koyucularla bir araya geleceği İngiltere ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, tasarıyı şu anda batı dünyasında tartışılan en endişe verici mevzuat parçası olarak nitelendirdi. konuyla ilgili açıklamalarına devam eden WhatsApp başkanı:
"Düşünmesi bile olağanüstü bir şey. Dünyanın tek bir yerinde bunu değiştirmenin bir yolu yok. Bazı ülkeler bunu engellemeyi seçti: güvenli bir ürün göndermenin gerçeği bu. Örneğin yakın zamanda İran'da engellendik. Ancak liberal bir demokrasinin bunu yaptığını hiç görmedik. dedi.
Cathcart, "Gerçek şu ki, dünyanın her yerindeki kullanıcılarımız güvenlik istiyor" dedi. "Kullanıcılarımızın yüzde doksan sekizi Birleşik Krallık dışında. Ürünün güvenliğini azaltmamızı istemiyorlar ve basit bir mesele olarak, kullanıcıların %98'ini etkileyecek şekilde ürünün güvenliğini azaltmayı seçmek bizim için garip bir seçim olurdu." ifadelerini kullandı.
WHATSAPP YASAKLANABİLİR
Uçtan uca şifreleme özelliği konusunda WhatsApp'a karşı ısrarlı bir tutum sergileyen İngiltere, özelliğin zayıflatılmasını istiyor. İngiltere'nin bu isteği, mesajların yasa dışı içeriklere karşı kullanılmasını engellemek için dile getirdiği söyleniyor.
WhatsApp, gruplarda bulunan bilinmeyen numaraları kaldırıyor!
Teknoloji ve sosyal medya şirketleri uçtan uça şifreleme özeliğinin mesajları bilgisayar korsanlarından korumak için gerekli olduğunu savunuyor. WhatsApp'ın İngiltere hükümetinin bu isteğine red yanıt vermesi durumunda, uygulamanın İngiltere'de yasaklanma riskini artırabileceği iddia ediliyor.