Elon Musk'ı zor günler bekliyor... Twitter'ı kendi eliyle tehlikeye attı!

Twitter'ın kaynak kodları sızdırılarak Github üzerinden yayınlandı. Yaşanan sızıntı nedeniyle Elon Musk yönetimindeki şirketin daha büyük hacklenme olaylarıyla karşılaşacağından korkuluyor.

Elon Musk'ı zor günler bekliyor... Twitter'ı kendi eliyle tehlikeye attı!
Elon Musk'ı zor günler bekliyor... Twitter'ı kendi eliyle tehlikeye attı!
GİRİŞ 27.03.2023 09:53 GÜNCELLEME 27.03.2023 09:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Elon Musk yönetimindeki Twitter'da ciddi sorunlar yaşanıyor. Gerçekleşen satın alımından sonra neredeyse şirketteki çalışanların yüzde 80'ine yakın kişiyi işten çıkartan Elon Musk, ortaya çıkan yeni bir sorun nedeniyle daha fazla tepki alacak gibi görünüyor.

ESKİ BİR ÇALIŞANDAN ŞÜPHELENİYORLAR

Cuma günü yayınlanan mahkeme dosyalarında Twitter'ın kaynak kodlarının internete sızdırıldığı bilgileri yer aldı. Mahkeme dosyalarına göre Twitter, telif hakkı ihlali iddiasında bulunarak söz konusu kodun yayınlandığı Github ortak programlama ağından kaldırılmasını talep etti. Bunun üzerine kod aynı gün kaldırılırken, sızdırılan kodun ne kadar süre açık kaldığına ve sızıntının büyüklüğüne dair detaylar verilmedi.

Yaşanan sızıntıdan sona Twiiter, Github'a kodu görüntüleyip indiren kişilerin bir an önce kimlik bilgilerinin teşhis edilmesi için istekte bulundu. Twitter, yaşanan bu sızıntının kaynağının geçen yıl şirketten ayrılmak zorunda kaldığı için hoşnutsuz olan bir çalışanın girişimi olabileceğini düşünüyor. 

DAHA BÜYÜK BİR HACKLEME GİRİŞİMİNİN BAŞLANGICI OLABİLİR

Twitter yöneticiler öncelikle, çalınan koddan elde edilen bilgilerin, yeni açıkları ortaya çıkararak ya da kötü niyetli kişilerin Twitter kullanıcı verilerine erişmesine izin vererek gelecekteki hackleme çabalarını güçlendirebileceğinden endişe duyuyorlar.

Elon Musk'ın satın almasından sonra şirket yapısının neredeyse tamamen değiştiği Twitter'ın bu sorun dolayısıyla reklam gelirlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği söyleniyor.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek Musk zor günleri bekliyor ! ne olucakmis yani ? karisi yok,parasi cok :)
    Cevapla
  • hackle gitsin 1 yıl önce Şikayet Et
    kendin çal kendin oyna ..
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarın bir hesap hacklemesini kendileri yapıp sosyal bir deney çeker şirket . Kılıfı da uydurulmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tam 68 bin kat daha güçlü! İşte 2024'te tanıtılan sıra dışı silahlar...
Avrupa Ligi'ni simüle ettiler: Çeyrek finale tek Türk takımı kaldı