Elektronik harbe karşı üstün performans... TCG Anadolu'yu koruyacak!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, TCG ANADOLU isimli Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi'ni hizmete aldı ve milli bir sistem olan TUALCOM tarafından geliştirilen elektronik harp koruma sistemleriyle donatıldı.

GİRİŞ 18.04.2023 16:29 GÜNCELLEME 18.04.2023 16:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk Donanması’nın en büyük yüzer platformu olan TCG ANADOLU, 10 Nisan 2023 tarihinde düzenlenen törenle hizmete girdi. Sözleşme imzasının ardından yaklaşık 8 yılda inşa edilen TCG ANADOLU, %70 yerlilik oranıyla üretildi. Gemide, birçok Türk savunma sanayii ürünü kullanıldı.

Bu devasa deniz platformu; TUALCOM tarafından geliştirilen TUALAJ 8300-D GPS/GNSS Anti-Jam Sistemi sayesinde, düşman elektronik-harp unsurlarının yoğun olarak bulunduğu muharebe şartlarında dahi görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilecek.

ELEKTRONİK HARP UNSURUNA KARŞI FİLTRELEME ÖZELLİĞİNE SAHİP

8 elemanlı bir anten yapısına sahip olan TUALAJ 8300-D GPS/GNSS Anti-Jam Sistemi, TCG ANADOLU’nun konum ve zaman  belirleme sistemlerini (GPS/GNSS) hedef alacak düşman elektronik-harp unsurlarına karşı bir filtre görevi görecek. Yeni nesil hüzme oluşturma tekniklerini kullanan TUALAJ 8300-D, çoklu karıştırma kaynaklarının bulunduğu durumlarda dahi tehdidin etkisini ortadan kaldıracak ve GNSS alıcısının normal bir şekilde çalışmasını mümkün kılacak.

Şu ana kadar SİHA, İHA, helikopter, füze, zırhlı araç, savaş gemisi ve sabit tesislerin de aralarında bulunduğu binlerce platformda devreye alınan TUALCOM üretimi Anti-Jam Sistemleri, sivil ve askeri statüdeki GPS alıcılarıyla da çalışabiliyor. TUALAJ 8300-D ürününü baz alarak TCG ANADOLU’ya özel bir anti-jam konfigürasyonu geliştiren TUALCOM, ‘Dünya’nın en küçük ve en etkili Anti-Jam sistemlerini üretmesiyle’ öne çıkıyor.

TUALAJ 8300-D GPS/GNSS ANTİ-JAM SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ

Sunduğu avantajlar

  • Tüm frekans bantlarında 7 karıştırıcıya karşı koruma
  • Acil operasyonel ihtiyaçlar için anında kullanılabilirlik
  • Basit montaj sayesinde kolay kurulum
  • Her türlü harici GPS alıcısı ve araç navigasyon sistemi ile uyumluluk
  • Kompakt Boyut
  • Üstün Bastırma Performansı
  • Gömülü GNSS Alıcı Seçeneği
  • Yeni veya eski platformlara kolayca entegre olabilme
  • Güvenli Konumlandırma, Navigasyon ve Zamanlama
  • Askeri standartlara uyumluluk

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Ebatlar: Çap: 25cm, Yükseklik: 9.8cm
Ağırlık: 4150g
Anten Dizilimi: 8 Elemanlı CRPA Anten
Eşzamanlı Aktif Bantlar:

(Opsiyon 1)
GPS (L1, L2), GLONASS (G1, G2), GALILEO E1, BEIDOU B1, SBAS

(Opsiyon 2)
GPS (L1, L2, L5),
GALILEO (E1, E5a, E5b), BEIDOU B1, SBAS

Nominal Geniş Bant Bastırma: >50 dB
Veri Arayüzleri: 12-28 Vdc
Çalışma Sıcaklığı: -40 °C to +85 °C
Dahili GNSS Alıcısı (Opsiyonel):

BeiDou (B1),

Galileo (E1,E5a),

SBAS GLONASS (G1,G2),

GPS (L1,L2),

QZSS (L1)

Çevresel Testler: MIL-STD-810G
EMI/EMC MIL-STD-461F
   

 

 

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 5
  • avni 1 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım bu tür şeyleri niye en ince ayrıntısına kadar medyada yayınlıyorlar, dünyada örneği var mı? amerika bu tür hassas cihazlarını, gemilerin üzerinde bulunduğu noktaya kadar fotoğraflayıp detayıyla medyada yayınlıyor mu! Daha yeni tüm dünyanın UFO diye bildiği üçgen şekilli uçan cismin amerikan yapımı B-2 uçağı olduğu ortaya çıktı, o da teknolojisi eskidiği için.
    Cevapla
  • halil gumus 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ki meraklılar soruyor sonrada öğrendiklerini en ince ayrıntısına kadar tüm donamımı yayınlıyorlar kardeşim bu ahmaklık böyle, bu yaptığınız kime yarar anlayabilene aşk olsun.
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah nazar değmez inşallah. Allah daha büyüklerini daha iyilerini yapmayı da nasip etsin. Ordumuza hayırlı uğurlu olsun. Egede mobil adamız olacak. Birkaç tane daha yapılsa yunan adalardan uçak kaldıramaz.
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    KORAL elektironik harp sistemi de TCG ANADOLU ya entegre edilmeli
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugün ABD bile Çin bile Kapalı ekonomiler kuzey kore,küba bile yarı kapalı ekonomi Rusya bile ki bunlar birde süpergüç sayılır rusya çin abd böyle bir gemiyi yüzde 70 yerlilik ile üretemez Türkiyenin mühendislik kapasitesini çok ileriye taşıdı Reis bence meslek olarak ekonomist olabilir ama kafa manasında başarılı bir mühendis kafası var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan ve Ahmed eş-Şera'dan tüm dünyaya son dakika çağrısı! Kritik PKK/YPG detayı
Galatasaray'ın bileği bükülmüyor! Kayserispor'u farklı geçti