KAAN dışa bağımlılığa son veriyor... 'Havadaki kılıcımız olacak!'
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada KAAN'ın Türkiye'nin havadaki kılıcı olduğunu söyleyerek Türkiye'yi dışa bağımlılıktan kurtulmasında önemli rol oynayacağını belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin milli muharip uçağına ilişkin, "Bizim KAAN'ımızın radara görünmezlik özelliği, tamamen dijital sistem üzerine oturması, her şeyin elektronik olarak çeşitli sistemlerle haberleşiyor olması gibi bir dizi özelliği var." dedi.
SAVUNMA SANAYİSİ ANADOLUYA YAYILMAYA DEVAM EDECEK
Demir, yaptığı açıklamada, Konya'da önemli bir sanayi altyapısı olduğunu, sanayinin Anadolu'ya yayılmaya devam edeceğini söyledi.
MPG AŞ'nin Konya tesislerinde güçlü araçlar sınıfında devreye girdiğini hatırlatan Demir, "Bize özellikle kurtarıcı araç formatında, gerek tank gerek zırhlı araç kurtarmaya yönelik araçlarla ilgili projelerimizi MPG geliştirdi. Burada önemli bir araç modifikasyon ve geliştirme işlemleri olduğu gibi, zırhlama ve mayına karşı dayanıklılık özelliklerinin de eklendiği bir dizi ürün ortaya çıkmaya başladı." diye konuştu.
KAAN DIŞA BAĞIMLILIĞA SON VERECEK
Demir, milli muharip uçak KAAN'ın önemine işaret ederek şöyle konuştu:
"Malum amacımız 5. nesil savaş uçağı yapmak. Çok fonksiyonlu, çok yönü olan hem bombardıman hem avcı uçağı rollerini üstlenecek. Bizim KAAN'ımızın radara görünmezlik özelliği, tamamen dijital sistem üzerine oturması, her şeyin elektronik olarak çeşitli sistemlerle haberleşiyor olması gibi bir dizi özelliği var.
O açıdan KAAN vurucu güç olarak önemli bir fonksiyon görecek. Dünyada da çok az ülkede görülen, çok az ülkenin sahip olduğu bir kabiliyete sahip olacağız. Bu işe soyunan topu topu 5 ülke var. Onlardan bir tanesi biz olduk. Diğer ülkeler, alıcı ve kullanıcı müşteri durumundalar. KAAN, bizi dışa bağımlılıktan da kurtarmış olacak.
KAAN'daki millilik hedefimiz şu anda yüzde 70. Bunun yüzde 90'a kadar gitmesi kaçınılmaz. KAAN'ın bütün sistemleri o kadar modern olacak ki bunu dışarıdan almak isteseniz dahi alamayacağınız sistemler var."
"HAVADAKİ KILICIMIZ OLACAK"
KAAN'a uygulanabilecek yeni sistemler üzerinde çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Demir, özel sektör, vakıf şirketleri, üniversiteler ve TÜBİTAK'ın işbirliğiyle projelerin devam ettiğini dile getirdi.
Demir, "KAAN aslında bizim havadaki kılıcımız olacak. Diğer unsurlarla beraber Bayraktar Kızılelma, ANKA-3, Akıncı, Aksungur ve TB2 ile konuşuyorsak onların hepsinin oluşturduğu hava hakimiyeti konseptine, kavramına doğru gidiyor olacağız. Bir taraftan karaya konuşlu hava savunma sistemlerimiz olurken bir taraftan da havada bir anlamda hava hakimiyeti sağlayacak bir farkındalık oluşturacağız." ifadelerini kullandı.
Türkiye'de üretilen İHA'ların ihracat şampiyonu olduğuna dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:
"TB2'nin dünyada bilinilirlik seviyesini görüyoruz. O devam edecek çünkü çok sayıda talep var. Diğer insansız sistemlerimizde de talepler gelmeye devam ediyor. Hava savunma sistemi olarak gerek bizim SUNGUR, HİSAR-A+ ve HİSAR-O+, SİPER, bu sistemlerin de kendi içinde yapılanması devam etmekte. Öncelik tabii kendi ihtiyaçlarımız, ülkemizde geniş bir hava savunma ağı kurmak ama onların alana verilmesiyle çok sayıda ülkeden hava savunma sistemi talebi geleceği muhakkak."
-
Veysel 1 yıl önce Şikayet EtKeşke yürüyen heykel yapsaydınız. Teknolojinin üstünlüğünün bizde olduğunu zannedenler olurdu. İçimizdeki dangalaklar TOGG un bmw,mercedesi geçtiğinden de haberi yok. TOGG la Tesla aynı kategoride yarışıyor. İnsansız uçan uçağın kaportasını değiştirmek basit inanmıyorsan al sana insansız uçan araba. Bu kaportanın da ne olduğunu bilmez kaportasız herif :))Beğen Toplam 5 beğeni
-
Ahıskalı 1 yıl önce Şikayet EtBu Savunma Sanayimiz ile ilgili çıkan tüm haberler vatan hainlerinin yüreğini yerinden çıkarıyor. Çünkü bu silahlar bu teknoloji ve Yılmaz Muzaffer Şanlı Ordumuz ve Polisimiz DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU SALIYOR. Emeği geçenlerden RABBİM Razı olsun İNŞAELLAH Âmin.Beğen Toplam 9 beğeni
-
Hans 1 yıl önce Şikayet EtUlan yonana uçağa ne gerek,! Tükürük yeter...!Beğen Toplam 1 beğeni
-
HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et"FİKİR JİMNASTİĞİ" TEKLİFİ ; Kanopinin arkadan öne doğru açılmasının jettisona negatif etkisi? Pilot koltuğunun "çok DİK" olması? Kanat genişliğinin kısa ve çok düz olması? ? Flap ve kanatçıkların aynı kanadın dış kısmında olması ?Burun ve gövde altındaki şişikliğin azaltılmasının mümkün olup veya olamayacağı? Bu hususların uçağın inişine menfi etkisi ? Saygılarımla.Beğen
-
HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet EtHadi içimde kalmasın ! 2 büyük motorla büyük performansa sahip olacak uçağımızın gövde içi mühimmat taşıması güçleşir mi? Aerodinamik olarak pilot kabini biraz daha basık olsa mıydı (görünmezlikte faydalı) ? İniş takımlarının görüntü olarak bu cüsseyi taşıması ? Asla çamur atmak olarak anlaşılmasın.. Emek verenler başımızın üzerinde nurolsunlar..Gurur verici duygudayız..Teklif sadece..Beğen
-
miroglu 1 yıl önce Şikayet Etkork yunanlar kaan geliyorlar.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Yunan 1 yıl önce Şikayet EtYunanla kafayi bozmayin,icimizdeki hainler ,komsumuzdan kat kat daha tehlikeli..Beğen Toplam 1 beğeni