Microsoft'tan ChatGPT itirafı: Bazı konularda insanlardan daha akıllı!

Yapay zeka teknolojisine milyarlarca yatırım yapan Microsoft, ChatGPT hakkında açıklamalar yaparken, bu teknolojinin insan zekasına en yakın bir çalışma olduğunu ve bazı konularda insanlardan daha zeki olduğunu belirtti.

Microsoft'tan ChatGPT itirafı: Bazı konularda insanlardan daha akıllı!
Microsoft'tan ChatGPT itirafı: Bazı konularda insanlardan daha akıllı!
GİRİŞ 22.05.2023 17:50 GÜNCELLEME 22.05.2023 17:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Microsoft araştırmacıları yapay zekâ teknolojilerine odaklanan yeni bir çalışma gerçekleştirdi ve elde ettikleri bulgular büyük ilgi uyandırdı.

Araştırma sonucunda ortaya çıkan veriler, ChatGPT adlı sohbet botunun insan zekasına en yakın yapay zeka olduğunu gösteriyor. Hatta ChatGPT'nin bazı konularda insanlardan daha zeki davranışlar sergileyebildiği tespit edildi. Ancak araştırma sonuçlarına göre yapay zekanın insan zekasına ulaşmada hala geride olduğu görülüyor.

"BAZI KONULARDA İNSANLADAN DAHA ZEKİ DAVRANIYOR"

Microsoft tarafından yapılan araştırma, yapay zekâ alanındaki gelişmeleri ve teknolojik ilerlemeleri gözler önüne seriyor. ChatGPT Sohbet botunun insan zekâsına yakınlığı, yapay zekâ teknolojilerinin geleceği için büyük umut veriyor.

Bu yapay zekâ sisteminin bazı konularda insanlardan daha akıllı davranabilmesi, yapay zekânın karmaşıklık ve problem çözmede ne kadar etkili olabileceğini göstermesi açısından çok önemli bir bulgu olarak değerlendiriliyor.

MİCROSOFT: CHATGPT İNSAN ZEKASINA EN YAKIN YAPAY ZEKA ARACI!

ChatGPT, doğal dil işleme yetenekleri ile dikkat çeken bir yapay zeka modeli olarak öne çıkıyor. Kullanıcılarla gerçek zamanlı sohbetler gerçekleştirebilen ve onlara cevaplar sunabilen chatbot, yapay zekanın sınırlarını zorlayan bir örnek olarak görülüyor.

Ancak yapay zekanın hala insan zekasına tam olarak ulaşamadığı unutulmamalıdır. Araştırma sonuçları, yapay zekaların insan benzeri davranışları taklit etme yeteneğine sahip olmalarına rağmen, henüz insan zekasının karmaşıklığı ve duygusal bağlamı ile tam olarak rekabet edebilecek düzeyde olmadıklarını ortaya koyuyor. Yapay zekânın gelişimi için daha fazla çalışma ve araştırmaya ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsandan zeki olsa insan olurdu...bunu yapanda insan..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan zekâsını geçiyor demek insanlığa hakarettir. yalandır. sadece bazı insanlardan daha hızlı işlem yapabilir.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunla uğraşacağınıza yapay böbrek yapın yapay organ yapın
    Cevapla
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme yakinda yapay insan yapacaklar
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapay zeka dedikleri şey çok hızlı arama yapıp, cevap verebilen bir program. Bir konuyu internet ortamında tarama yapıyor ve konuyla ilgili en çok cevap hangisi ise size sunuyor. Sonuç olarak süper hızda arama yapabilen bir program
    Cevapla
  • Bjk1903 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakin bunu kullanmayin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'ezan' çıkışı! Peki gerçek ne?
Tecavüzü normal gizli çekimi tuhaf karşıladılar! İşte İsrail TV'si