Apple'ın gizli yapay zeka projesi ortaya çıktı... Büyük bir duyuru yapabilir!

Teknoloji devinin ChatGPT, jeneratif bir yapay zeka rakibi üzerinde çalıştığı bildirildi. AppleGPT adındaki çalışmanın "Ajax" kod adına sahip olduğu ve önümüzdeki yıl içinde bir duyuru yapılabileceği belirtiliyor.

Apple'ın gizli yapay zeka projesi ortaya çıktı... Büyük bir duyuru yapabilir!
Apple'ın gizli yapay zeka projesi ortaya çıktı... Büyük bir duyuru yapabilir!
GİRİŞ 20.07.2023 11:17 GÜNCELLEME 20.07.2023 11:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Apple'ın Open AI'ın popüler sohbet robotu ChatGPT ile aynı şekilde üretken bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Bilgilere göre Apple mühendislerinin sohbet botunu "Apple GPT" olarak adlandırdığını belirtildi.

Bloomberg'in aktardığı bilgilerde, sohbet robotunun "Ajax" adı verilen kendi büyük dil modeli (LLM) çerçevesini kullandığı ve birkaç ekibin çalışmasını içerdiği belirtildi.

APPLE BÜYÜK BİR YAPAY ZEKA DUYURUSU YAPABİLİR

Şu anda sohbet robotu Apple'da sadece dahili olarak kullanılıyor, ancak bazı çalışanların şirketin önümüzdeki yıl içinde büyük bir yapay zeka duyurusu yapabileceğine inandıkları bildiriliyor.

Yapay zeka 2023 yılında teknoloji dünyasının merkezinde yer aldı. OpenAI'nin ChatGPT'si sahneye çıktı, ancak kısa süre sonra Bing ve Bard gibi diğerleri de onu takip etti.

Yapay zeka sohbet robotları popülerliğini korusa da, ChatGPT büyük ve hızlı bir büyümenin ardından bu yaz trafikte ilk düşüşünü yaşadı. 

APPLE CEO'SU YAPAY ZEKAYA KARŞI UYARMIŞTI!

Apple CEO'su Tim Cook, Good Morning America'ya verdiği son röportajda yapay zekanın düzenlenmesi gerektiğini ve teknoloji şirketlerinin bu ürünleri piyasaya sürerken dikkatli davranmaları gerektiğini belirtti.

Cook, "Bunların geliştirilmesinde ve kullanılmasında çok bilinçli ve çok düşünceli olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

O kadar güçlü olabilirler ki, önyargı, yanlış bilgilendirme gibi şeyler hakkında endişelenebilirsiniz, belki bazı durumlarda daha da kötüsü." ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yapmıştı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Aplle şimdi neyin peşindesiniz CIA, FBA, M6 DESTEĞİ ile zaten tonlarca telefon satıyordunuz her türlü bilği belge resim ülke semt hazine ne varsa elinizde topluyorsun amerika MOSSAD destekliyor istihbarat Sony, Nokia bitirdiniz telefon yapanlara tehdit şantaj sizde kalite telefon yapılmayacak en iyi kamera bizde olacak siz çöp satmaya devem ediyorsunuz
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapay zekaya karşı olan amerikalı şirkerler yıllardır yapay zeka üzeeinde çalılmış ve nasıl oluyorsa bu yıl hepsi tanıtıma başladı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yapay zeka artık çağımızın gerekliliği. aklı olan bi alana yatırım yapar. big data meselesini de gözardı etmeyin. dehşet bir sistem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Schengen krizi: Almanya'dan AB ülkelerini kızdıran karar!
AK Parti'nin MYK toplantısı sona erdi! Ömer Çelik'ten sivil anayasa açıklaması