Çakır Füzesi'nden kritik başarı: Envantere girmeden ihraç edildi!
Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, bir ülkeyle ÇAKIR Seyir Füzesi'nin ihracatına dair bir sözleşme imzalandığını beyan etti.
Milli imkanlarla Roketsan tarafından geliştirilen ÇAKIR Seyir Füzesi’nin ilk test atışı, Mayıs 2023’te gerçekleştirilmişti.
Roketsan’ın düzenlediği Basın Buluşması Etkinliği’nde açıklamalarda bulunan Murat İkinci, ÇAKIR’ın ihracatına yönelik sözleşme imzalandığını açıkladı.
İkinci, ÇAKIR’ın ihracatına yönelik sözleşmenin, füzenin ilk atışı dahi gerçekleştirilmeden imzalandığına vurgu yaptı.
ÇAKIR SEYİR FÜZESİ NE ANLAMA GELİYOR
Roketsan tarafından geliştirilen ÇAKIR Füze Ailesi’nin lansmanı, 31 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi.
Toplamda 3 ayrı grupta 8 farklı füzeyi içeren 150+ kilometre menzilli ÇAKIR Füze Ailesi ile birçok güvenlik biriminin ihtiyacı, eşzamanlı olarak karşılanabilecek.
Modüler bir mimaride geliştirilen ÇAKIR Füze Ailesi; Gemisavar Füze (IIR, RF, Hibrit), Elektronik Harp Füzesi, Seyir Füzesi (IIR, RF, Hibrit) ve Sürü Sensörlü Seyir Füzesi olmak üzere dört ana grupta geliştiriliyor.
Böylelikle Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı gibi kurumların ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanıyor.
ZIRHLI VEYA ZIRHSIZ BÜTÜN HEDEFLERE KARŞI ETKİLİ
150+ kilometre menzile sahip ÇAKIR Füzesi, 275 kilogramlık ağırlığıyla öne çıkıyor. Menziline göre oldukça hafif sayılabilecek ağırlığı sayesinde ÇAKIR Füzesi, faydalı yük kapasitesi oldukça kısıtlı olan hava platformlarında dahi çoklu bir şekilde taşınabiliyor.
Yaklaşık 70 kilogram ağırlığında bir ‘Yüksek Patlayıcılı Yarı Delici Parçacık Etkili Termobarik’ harp başlığına sahip olan ÇAKIR Füzesi, zırhlı veya zırhsız bütün hedeflere karşı etili olabiliyor.
DÜŞMAN UNSURLARI TARAFINDAN TESPİT EDİLMESİ ZORLAŞACAK
Kara, deniz veyahut helikopter gibi düşük irtifalarda görev yapan hava platformlarından kullanılması durumunda menzil dezavantajının giderilmesi amacıyla ÇAKIR Füzesi, katı yakıtlı bir fırlatma motoru (booster) ile teçhiz edilebiliyor. Bu durumda füzenin ağırlığı, 330 kilograma çıkıyor.
Super Sea-Skimming özelliği sayesinde satha oldukça yakın uçuş gerçekleştirebilecek ÇAKIR Füzesi, düşman unsurları tarafından da oldukça zor tespit edilecek.
-
bağımsız 1 yıl önce Şikayet EtSavunma 1 numara emeği geçenlerden Allah razı olsun.Beğen Toplam 1 beğeni
-
ugur 1 yıl önce Şikayet EtToplam 6 milyar ciro yapıyoruz bu 100-200 milyar hedef koymalıyız., belki o zaman büyük şirket olmaya başlarız.Beğen Toplam 8 beğeni
-
ugur 1 yıl önce Şikayet EtEn 1000 tür silah üretiyoruz hepsinde 10 milyon ciro yapsa 10 milyar eder , bu tür rakam bile çok az . 100-200 milyar potansiel satmalığız ki o zaman yan sanayiye yansısın.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ülkem 1 yıl önce Şikayet Etmaşallah maşallah maşallah Allah razı olsun tebrik ediyoruz Türk silah sanayyi geliştikçe alemi islam kabuğunu kıracak ittihatı İslama vesile olacak dünya müslümanların umudu önce allah sonra Türkiye unutmayın allah mühendislerimizin istinatlarını dahada artırsın allah korusun muafaza etsin inşallah amin ve son kez maşallah maşallah.Beğen Toplam 7 beğeni
-
Kafkasyalı 1 yıl önce Şikayet Etsilahları önce kendimiz için üretmeliyiz. dışarı ihracat malı olarak satılmamalı herşey ticaret değil, dönüp dolaşıp bizi bulmasın sonra.Beğen Toplam 11 beğeni