Araştırmalar durdurulmuştu: Uzay aracındaki gizemli tozun ne olduğu açıklandı!

NASA'nın resmi olarak tanımlanana kadar çalışmalarını durdurduğu Bennu asteroid örneğindeki gizemli siyah tozun ne olabileceği bilim insanları tarafından açıklandı.

GİRİŞ 02.10.2023 11:55 GÜNCELLEME 02.10.2023 17:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

NASA'nın yaklaşık 200 milyon mil uzaktaki bir asteroitten örnek getiren maceracı uzay kapsülü OSIRIS-REx şimdiden sürprizlerle dolu olmayı başardı.

Ajans personeli Salı günü uzay kapsülünü açtığında kapağın içinin gizemli siyah bir maddeyle kaplı olduğunu fark ederek çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı.

MailOnline'a konuşan Canberra'daki Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde astrofizikçi olan Dr. Brad Tucker, ince tozun da muhtemelen asteroitten gelen malzeme olduğunu söyledi.

MailOnline'a konuşan Dr. Tucker, "Asteroit kiri çok koyu ve ince" dedi. Tucker,

"OSIRIS-REx örnekleri yakalamak için orijinal dokun ve git manevrasını yaptığında, kapak kapanamayacak kadar çok şey vardı." dedi.

TAŞIN KAPAĞA 2020 YILINDA SIKIŞTIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

NASA, Ekim 2020'deki yakalamadan kısa bir süre sonra, bir taşın mekanizmaya sıkışması nedeniyle OSIRIS-REx'ten asteroit materyalinin sızdığını itiraf etti.

Dr. Tucker, "Sonunda bunu çözdüler, bu yüzden bunun toz ve topraktan kaynaklanması muhtemel görünüyor" diye ekledi.

Queensland Üniversitesi'nde jeokimyacı olan Profesör Trevor Ireland, siyah tozun örnek toplama sırasında ortaya çıktığını kabul etti.

MailOnline'a verdiği demeçte, "Mikro yerçekimi altında tozun her yere ve muhtemelen uzay aracına da geri dönmesini engelleyecek hiçbir şey yoktur" dedi.  

Numunenin Pazar günü Dünya'ya zaferle dönmesinden bu yana NASA kapsülün sadece üst kapağını açarken, Bennu'dan gelen kayalık avuç içi, açılması gereken başka bir küçük parçada saklanıyor.

GİZEMLİ KAYA PARÇASININ 250 GRAM OLDUĞU BELİRTİLDİ

Değerli kargo tahmini olarak 8,8 ons veya 250 gram kayalık malzemedir. Yani ortalama büyüklükteki bir mısır gevreği kutusunda bulabileceğinizin sadece yarısı kadar.

Ancak NASA, asteroit bileşimi hakkındaki sırları ortaya çıkarmak ve 'Dünya'yı tehdit edebilecek asteroit türlerini daha iyi anlamamıza yardımcı olmak' için yeterli olacağını düşünüyor.  

Bennu'dan gelen ve 2182'de Dünya'ya çarpabilecek olan çakıl taşları ve toz, Ay'ın ötesinden gelen en büyük yığını temsil ediyor.  

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada yaşam şöyle de başlamış olabilir . Uzaklarda yaşam olan bir gezegen infilak etti , Uzağa dağılan parçalar seri halde uçuşarak bir kısım meteor serisi , dünyanın ilk evresindeki canlı barındırmayan okyanusuna seri halinde düştüler , hayatı başlatan farklı virüs ve bakteriler taşıdılar , böylece çeşitli canlıları oluşturan yaşam başladı .
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu uzayı gezegenleri yaratan canlıları basit bir şekilde yaratmaya mı kadir değil. Yaratıcıyı kabul etmek çokmu zor. Milyarlarca tür için bu kadar virüsler nasıl oldu tam ölçüsünde birleşip o canlıyı oluşturdu.hepside mükkemmel özellikte
    Cevapla
  • Münir nurettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyide atmosfere girince cayır cayır yanıyor virüsmü yanan ateş topunun içinde
    Cevapla
  • ahndndr0701 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar anlamsız cümle varsa bu google çeviride...oku oku anlama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş otel faciasını unutmadı! Athletic taraftarları kayıtsız kalmadı
Sinan Ateş suikastı soruşturmasında sıcak gelişme!