Teknoloji ve İnovasyon Dünyası Bakü'de buluştu!
Bilişim Vadisi’nin global ekosistem partneri olduğu, Pasha Holding tarafından düzenlenen InMerge Innovation Summit, 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlendi.
30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Pasha Holding tarafından düzenlenen InMerge Innovation Summit; küresel inovasyon ekosistemine öncülük eden şirketler liderleri, kamu ve özel sektörden üst düzey yönetim temsilcileri, elçilikleri, sektör uzmanları, startupları, yatırımcıları ve regülatörleri bir araya getirdi.
Azerbaycan’ın inovasyon ekosistemine ışık tutacak zirvede katılımcılar; farklı sektör lideri, yerli ve uluslararası şirketlerin yenilikçi projeleri ve başarı öykülerini birinci elden dinleme fırsatı yakaladı. Fintech, yapay zeka, bağlantı ve iletişim teknolojileri ve akıllı tarım sektörlerinin tüm yönleriyle ele alındığı zirvede; yapay zeka uygulama ve kullanım alanları, dijital dönüşüm, bağlantılı ve otonom araçlar, global yapay zeka ekosistemleri, ekosistemlerin ihtiyaçları ve çözümleri, başarılı startuplara ışık tutuldu.
BİLİŞİM VADİSİ FİRMALARINDAN ZİYARET
InMerge Innovation Zirvesi kapsamında Bakü’de bulunan 13 Ar-Ge şirketi, Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağçı, Ticaret Müşavirleri, Savunma Sanayi Müşaviri ve kurum yetkilileri ile bir araya gelerek Azerbaycan’daki fırsatlar ve gelecek faaliyetleri değerlendirildi.
Yapı Kredi Azerbaycan ve KOBİA’ da ziyaret edilerek sektöre dair iş birlikleri, çözüm önerileri ve ortak çalışmalar konuşuldu. Azerbaycan’daki girişimcilik ve teknoloji ekosistemini daha yakından tanıma imkânı sunan Bilişim Vadisi Bakü Kampüs ziyaretinde de Azerbaycan teknoloji şirketleri ile B2B görüşmeler gerçekleştirildi.
FİRMA STANDLARINA YOĞUN İLGİ
Fuarın ilk gününde bölge ekosistemiyle bir araya gelindi. Fuar kapsamında çeşitli workshoplar düzenlendi. Bilişim Vadisi firmaları da bu workshoplara katıldı. InMerge Innovation Zirvesi kapsamında açılış konuşmalarını gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Zekeriya Coştu, Türkiye, Azerbaycan ve Türk devletleri arasında Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji köprüleri kurulmaya başlandığını belirterek Bilişim Vadisi Bakü ile Türk firmaların Azerbaycan pazarına açılma imkanlarından yararlandığını ifade etti. Daha sonra Bilişim Vadisi firmalarının standlarını ziyaret eden Zekeriya Coştu, firmalardan çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Aynı
zamanda Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağçı da firma standlarına ziyarette bulundu. Ekosistemin önde gelen firmaları ile bir araya gelme fırsatı bulan Bilişim Vadisi firmaları B2B görüşmeler gerçekleştirdi. Bu kapsamda Bilişim Vadisi firmaları, Bakü firmaları ile iş birliği gerçekleştirebilecek.
BİLİŞİM VADİSİ FİRMALARI YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİNİ EKOSİSTEM İLE BULUŞTURDU
Bilişim Vadisi firmalarından Saha Robotik’in standı ve alanda servis yapan otonom teslimat robotu yoğun ilgi gördü. Aynı zamanda Saha Robotik, KOBİA ile yapılan görüşmeler sonucunda yatırım alma imkanı buldu.
Siber güvenlik alanında çalışmalarını sürdüren Mirket Yazılım, Azerbaycan ve bölgenin en büyük inovasyon etkinliği InMerge Innovation’a çok faktörlü kimlik doğrulama cihazı MFA (Multi-Factor Authentication) ile katılım sağladı. Standı yoğun ilgi gören Saha Robotik, kapalı alanlar için geliştirdiği otonom teslimat robotunu uluslararası inovasyon dünyasıyla bir araya getirdi. Bulut bilişim alanında çözümler üreten Bulutistan, Bulut Technology ürünüyle fuardaki yerini aldı.
Talebe yönelik projelendirilen kurum içi yazılımlar ve farklı ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilen ürün ve çözümlerle kamu veya özel şirketlere dijital dünyada dijital dünyada yardımcı olan Simeranya ise saha yönetimi çözümleri sunan Mobi, büyük verileri herhangi bir kod yazmaya ihtiyaç duymadan tamamen ara yüz üzerinden yönetebilen Formulizer ve personel rehber uygulaması ile mobil cihaz zimmet ve SIM kart fatura takibi yapabilen St@ff ürünleriyle fuara katılım sağladı. Tele-sağlık ve hastane yönetimi alanında çalışmalar yürüten Kindi Platform ise sağlık kurumlarına profesyonel tele-hizmet verdikleri Kindi Platform ürününü görücüye çıkardı.
Codease ise şirketlerin tüm iş uygulamalarını tek bir platform üzerinden geliştirip yönetilmesini sağlayacak çözümlerini ekosisteme tanıttı. Kalıpların dışında, hayatın içinde olduklarını belirten ING Teknoloji, yenilikçi mobil çözümlerini inovasyon ekosistemi ile paylaştı. Yankı Akademi, iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere birçok eğitim alanı için geliştirdiği yazılımları anlattı. CTcomm, A’dan Z’ye geliştirdiği telekomünikasyon çözümlerini ekosistemin beğenisine sundu. Bilgi ve haberleşme teknolojilerinde uçtan uca çözümler sunan DTA Teknoloji ve hem ihtiyaçları gideren hem de yeni ihtiyaçları öngören Mobile ITM tüm mobil çözümleriyle fuarda yerini aldı.