iPhone'larda 'şimdi yandık' dedirten hata! Kullanıcılar çılgına döndü...

Tüyler ürpertici iPhone arızası, yıllar önce silinen fotoğrafların yeniden ortaya çıkmasına neden oldu. Hatadan etkilenen kullanıcılar 'iyice çıldırdıklarını' söylüyor... İşte o yorumlar...

iPhone'larda 'şimdi yandık' dedirten hata! Kullanıcılar çılgına döndü...
iPhone'larda 'şimdi yandık' dedirten hata! Kullanıcılar çılgına döndü...
GİRİŞ 16.05.2024 16:28 GÜNCELLEME 16.05.2024 16:33
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

iPhone kullanıcıları bu hafta yaşanan tuhaf bir iPhone arızasının ardından 'iyice çılgına döndüler'. Çok sayıda kullanıcı yıllar önce silinen resimlerin cihazlarında yeniden ortaya çıktığını bildirmiştir.

Sorun, Pazartesi günü yayınlanan iOS 17.5 güncellemesiyle bağlantılı gibi görünüyor.

Reddit'e konuşan bir kullanıcı, güncellemenin ardından iPhone'larında 'nsfw materyallerin' nasıl yeniden ortaya çıktığını anlattı.

SON GÜNCELLEME SORUNLARA NEDEN OLDU!

Korkutucu olayı yaşayan kullanıcılar 'Son iOS güncellemesi 2021'de sildiğim bazı resimleri geri getirdi. Yani evet. Çok ürkütücü. İyice korktum,' şeklinde bir paylaşımda bulundular.

iOS 17.5 Pazartesi günü yayınlandı ve Apple News+'a daha fazla kelime oyununun yanı sıra Apple'ın Haritalar, Notlar ve Bul uygulamalarında sağlam güvenlik iyileştirmeleri getirdi.

Yayınlanmasının ardından birçok iPhone kullanıcısı onu indirmek için acele etti.

Ancak, güncellemeyle bağlantılı tuhaf bir aksaklık fark eden birçok kişi bu kararlarından pişmanlık duyuyor gibi görünüyor.

Varsayılan olarak, Apple'ın Fotoğraflar uygulamasında silinen resimlerinizi ve videolarınızı 30 gün boyunca saklayan bir 'Son Silinenler' klasörü bulunur.

Ancak, aylar hatta yıllar önce silinen görüntü ve videoların yeniden ortaya çıkmasıyla birlikte, burada olan şey bu gibi görünmüyor.

14 YIL ÖNCEKİ RESİMLER BİLE GERİ GELDİ!

Reddit'te bir kullanıcı şunları yazdı: '2010'dan kalma dört fotoğrafım var ve bunlar iCloud'a yüklenen en son fotoğraflar olarak yeniden belirmeye devam ediyor. Onları defalarca sildim.

Bir diğeri şunları ekledi: 'Haziran 2023'ten bir fotoğraf iPhone fotoğraf kitaplığımda yeniden ortaya çıktı. Eminim, çünkü Nisan 2024'te tüm fotoğraflarımı/videolarımı bir bilgisayara aktardım ve daha sonra iPhone'daki tüm fotoğrafları/videoları temizledim (çöp kutusu dahil). iCloud Photos kullanmıyorum.

APPLE'A KARŞI GİZLİLİK ENDİŞELERİ OLUŞTU

Biri de şöyle sitem etti: 'Birkaç yıl öncesine ait bazı fotoğraflar geri geldi. Bu gerçekten şok edici. Aslında beni endişelendiren de bu son görüntülerde yer almaları.

Birçok kullanıcı iPhone'larındaki içeriğin gizliliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

'Bu gerçekten büyük bir şey değil mi? Yani, Apple bir gizlilik savunucusu, ancak silinen dosyalar bunca yıl sonra gerçekten silinmiyorsa. Buna nasıl güvenebiliriz?" diye sordu bir kullanıcı.

Bu arada X'te, eski adıyla Twitter'da, diğer Apple kullanıcıları aksaklıkla ilgili kendi deneyimlerini paylaştılar.

AÇIKLAMA YAPTI AMA İNANDIRAMADI...

Bir yorumcu şunları yazdı: 'Bu gerçek olamaz dedim ve galerime gittim, gördüğüm ilk şey 2020'den bir fotoğraf'.

Yorumcu şunları yazdı: ' Arkadaşım telefonumda geçen hafta sonu çektiğimiz bir fotoğrafı arıyordu ve eski sevgilimin fotoğrafı çıktı. Ne söylersem söyleyeyim bana inanmadı'.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 27
  • trrrakya 3 ay önce Şikayet Et
    Verme isimli kullanıcı, o programın ismi nedir bulabilirmisin.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Demekki silinmiyor başka bir yerde yedekleniyor. Dava açan baya yükü para alir
    Cevapla
  • verme 3 ay önce Şikayet Et
    bir program var idi ismi aklima gelmedi bazi foto kayip idi bir tanidik yukle geriye gelir dedi dedigi gibi yukledim nerde ise 7,8 yil ønce sildigim butun foto video ne var ise geriye geldi demek silmis olsan bile beyin de bekliyor sadece seni kandiyorlar
    Cevapla
  • Düzce'den 3 ay önce Şikayet Et
    Yapay zekanın gelişebilmesi için milyarlarca veriye ihtiyaçları var, böylece Apple/iPhone veri kaynağını oluşturuyor demektir. Dikkat edin ABD kimi ne ile suçluyorsa (Huawei, tiktok) kendisi o işi yapıyor.
    Cevapla
  • Vanli 3 ay önce Şikayet Et
    Demek ki iPhone tüm verileri saklıyor. Bunu neden yapıyor sizce???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?