YouTube harekete geçti! Bunu yapan artık video izleyemeyecek!

YouTube üzerinde video izleyen kullanıcılar, videoların bir anda sona gelerek bittiğini belirtti. Söz konusu durumun YouTube'un reklam engelleyicilere yönelik yapmış olduğu hamleden kaynaklandığı iddia edildi.

GİRİŞ 28.05.2024 14:29 GÜNCELLEME 29.05.2024 14:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adblocker kullanan birçok kullanıcı için YouTube videoları aniden videonun sonuna atlamaya başlıyor.

Son birkaç aydır YouTube, reklam engelleyicilerin kullanımına karşı kuralını uyguluyor. Bu uygulama geçen yıl, platformun kullanıcıya reklam engelleyicisini kapatmasını söyleyen bir mesaj göstermesi ve bu uyarı göz ardı edildikten sonra videoların oynatılmasını engellemesiyle başladı. Bu durum birçok kişinin reklam engelleyicilerini kaldırmasına ve bazı akıllıca geçici çözümlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

VİDEOLAR BİR ANDA SONA ATLIYOR!

Bu hafta birçok kişi YouTube videolarının aniden doğrudan videonun sonuna atladığını fark etti. Video yeniden oynatılsa bile, neredeyse hemen sonuna atlıyor.

Bu garip bir fenomen ve yalnızca reklam engelleyici yüklü kullanıcılar için gerçekleşiyor gibi görünüyor. Engelleyici devre dışı bırakıldığında her şey normal şekilde çalışıyor.

Kullanıcılar ayrıca bu durumun video tekrar oynatıldığında da meydana geldiğini ve videonun belirli bir bölümüne atlamaya çalıştığınızda bazı durumlarda videonun sonsuza kadar yüklendiğini bildiriyor.

YOUTUBE REKLAM ENGELLEYİCİLERE KARŞI SAVUNMAYA GEÇTİ

Bu yılın başlarında, AdBlock'taki bir hata videoların yavaş yüklenmesine ve YouTube'u çalıştıran makineye aşırı yük binmesine neden olmuştu. Bu sorun ortaya çıktığında, birçok kişi YouTube'u buna neden olmakla suçlamıştı.

Ayrıca, en azından bulabildiğimiz kadarıyla, bu son sorunu yaşayanların AdBlock kullandığını, diğer reklam engelleyicileri kullananların aynı davranışı görmediğini de belirtmek gerekir. 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Türk Vatandaşı 1 ay önce Şikayet Et
    Sevgili Devletime sesleniyorum. Allah rızası için bize şu yahudi uygulamalarına alternatif birşeyler sunun artık.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 ay önce Şikayet Et
    Hesabınızı kapatın !
    Cevapla
  • Tek 1 ay önce Şikayet Et
    Çok umrumda sanki bir sürü benzeri yer var durmadan reklam mı olur
    Cevapla
  • sonefsane 1 ay önce Şikayet Et
    Dün bendede öyle oldu acaba virüs mü bulaştı düşünmedim değil tabii block kullanıyorum :)
    Cevapla
  • RUHİ 1 ay önce Şikayet Et
    Ben hiç bir sıkıntı görmedim. Youtube un işine gelmedi tabi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maliyeden ticari araçların kayıt dışı akaryakıt alımına yakın takip
İngiltere'nin yeni başbakanının ilk icraatı! Çok tartışılmıştı resmen ilan etti: Plan öldü