Google'ın yapay zekası size taş yedirebilir!

Google; Chrome, Firefox ve Google uygulama tarayıcısındaki en yeni deneysel arama özelliğini yüz milyonlarca kullanıcıya sundu. Üretken yapay zekayı kullanan uygulamanın bazı cevapları insan hayatını tehlikeye atıyor.

Google'ın yapay zekası size taş yedirebilir!
Google'ın yapay zekası size taş yedirebilir!
GİRİŞ 29.05.2024 07:38 GÜNCELLEME 29.05.2024 07:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Google'ın "AI Overviews" uygulaması, arama sonuçlarının özetlerini sağlamak için rakip ürün ChatGPT'yi destekleyen teknolojinin aynısı olan üretken yapay zekayı kullanarak sizi bağlantılara tıklamaktan kurtarıyor.

"Muzları nasıl daha uzun süre taze tutabilirim" sorusuna, "Serin, karanlık bir yerde ve elma gibi diğer meyvelerden uzakta saklayın" gibi faydalı ipuçlarının özetini oluşturmak için yapay zekayı kullanıyor.

Bu kısma kadar her şey faydalı ancak bazı sorulara alınacak cevaplar felaket seviyesinde tehlikeli olabilir.

Google şu anda bu sorunları tek tek çözmeye çalışıyor ancak bu, arama devi için bir tanıtım felaketine dönüşebilir.

GÜNDE EN AZ BEŞ KÜÇÜK TAŞ YİYİN, PİZZANIZIN ÜZERİNE YAPIŞTIRICI DÖKÜN

AI Overviews'e sorulan bir sorunun cevabında astronotların Ay'da kedilerle tanıştığını, onlarla oynadığını ve bakım sağladığını" da söylüyor.

Yapay zekaya göre Neil Armstrong 'İnsan için küçük bir adım' dedi çünkü bu bir kedi adımıydı. Buzz Aldrin ayrıca Apollo 11 görevinde kedileri de görevlendirdi.

Daha da endişe verici olanı, kayaların hayati bir mineral ve vitamin kaynağı olduğundan, günde en az bir küçük taş yemeniz gerektiğinden bahsediyor ve pizzanın üstüne yapıştırıcı koymanızı öneriyor.

Google'ın yapay zekası "depresif hisseden" bir kullanıcıya da Golden Gate Köprüsü'nden atlayabileceklerini söyledi.

Yeni özellik, önyargıları ve yanlış bilgileri sürdürebileceği ve acil durumda yardım arayan insanları tehlikeye atabileceği konusunda uyaran uzmanları alarma geçirdi.

BU NEDEN OLUYOR? 

Temel sorunlardan biri, üretken yapay zeka araçlarının neyin doğru olduğunu bilmemesi, yalnızca neyin popüler olduğunu bilmesidir.

Örneğin, internette taş yemekle ilgili çok fazla makale yok çünkü bunun kötü bir fikir olduğu aşikar.

Ancak The Onion'da taş yemekle ilgili çok okunan bir hiciv makalesi var . Böylece Google'ın yapay zekası, özetini neyin doğru olduğuna değil, neyin popüler olduğuna dayandırdı.

Eğer bu gerçekten aramanın geleceğiyse, o zaman inişli çıkışlı bir yolculukla karşı karşıyayız. Google elbette OpenAI ve Microsoft'u yakalamaya çalışıyor .

Yapay zeka yarışına liderlik etmek için gereken mali teşvikler çok büyük . Bu nedenle Google, teknolojiyi kullanıcıların eline sunma konusunda geçmişe göre daha az ihtiyatlı davranıyor.

KAYNAK: TRT HABER
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Mizah 1 ay önce Şikayet Et
    Yamuk ve eksik olan nasıl düzgün bir zeka yazabilir ki ?
    Cevapla
  • Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Sürekli yahudileri mağdur gösterecek şekilde yazıyor. Ben buna "Yapay yahudi" diyorum.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hepiniz yanlis biliyorsunuz kucuk cocuklar vitamin eksikliginden toprak yerdi bende dahil yasi 40 kin ustunde olanlar özellikle kirsal kesimde yasayanlar bilir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    yiyen çıkar mı? evet çıkar. maalesef insanoğlu beyniyle düşünmüyor. akletmiyor
    Cevapla
  • Selim 1 ay önce Şikayet Et
    İslam bilim insanlarından Hiç haberi yok. Bütün bilimsel meselelere kendi yandaşlarını sahip çıkartıyor. Sürekli isimlerini söyleyip sanki dünyanın mal sahibi gibi konuşuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalefette EYT çarkı! Önce çıkarttırdılar şimdi eleştirdiler
Merih'i firari Naki'yle bir tuttu! Özgür Özel'in skandal benzetmesine Hamza Dağ’dan tepki