İsrail'in Rafah üzerinde kullandığı bombanın etkisinin büyüklüğü ortaya çıktı!

İşgalci İsrail'in Rafah üzerinde gerçekleştirdiği saldırıda kullanılan GBU-39 bombasının etkisi ortaya çıktı. Görüntülerde bombanın hedefin altında patlayarak ateş çemberi oluşturduğu görüldü.

GİRİŞ 29.05.2024 16:49 GÜNCELLEME 29.05.2024 16:50
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail, tarihin en büyük katliamını yapmaya devam ediyor. İsrail son saldırısını herkesin gözü önünde geçtiğimiz gün Rafah üzerinde gerçekleştirdi.

Adeta neredeyse bütün hükümetlerin sustuğu ama çoğu halkın karşı çıktığı bu zulümde 200'den fazla kişi hayatını kaybetti. Sadece savunmasız, yiyecek ve içecek ihtiyacını bile gideremeyen masum insanlar üzerine gerçekleştirdiği bu saldırının arkasında ABD'nin kendilerine vermiş olduğu ağır silahlar bulunuyor.

Hitleri bile gölgede bırakan Netanyahu masum insanlara yönelik yapmış olduğu bu saldırıyı GBU-39 bombasıyla gerçekleştirdi.

NÜFUSUN YOĞUN OLDUĞU BÖLGEDE KULLANMAK YOĞUN RİSK

Uzmanlar, ABD'de üretilen parçalarla bölgedeki mühimmatın seri numarasının eşleştiğini de belirtti.

O uzmanlardan biri olan Chris Cobb-Smith, Boeing tarafından üretilen GBU-39'un stratejik açıdan önemli nokta hedeflere saldırmak için tasarlandığını söyledi. GBU-39'un hasar gücünün düşük, hassasiyetinin yüksek olduğunu belirten Cobb-Smith, "Ancak böyle bir mühimmatı nüfusun yoğun olduğu bir bölgede kullanmak büyük risk." dedi.

G-39 İLK KEZ IRAK'TA KULLANILDI

Bu silah ilk kez 2006 yılında Irak üzerinde bir F-15E tarafından kullanıldığı belirtildi. Şimdi de Filistin'deki masum insanların üzerinde kullanıldı.

Mühimmat savaş uçağından atıldıktan kısa bir süre içerisinde hedef altına inerek kendisini orada imha ediyor. Bu da etkisinin diğer bombalara göre daha yüksek hassasiyetli olduğunu gösteriyor. Öyle ki Rafah sığınma kampındaki çadırlara atılan bu bomba yüzünden çoğu insan kaçmaya bile fırsat bulamadan hayatını kaybetti.

ATEŞTEN BİR ÇEMBER OLUŞTURDU!

Videoda mühimmat derinlerde patladığından dolayı etkisinin geniş çaplı olduğu görüldü. Düşen bomba kısa süre içerisinde etrafında ateşten bir kubbeyi andıran bir görüntü oluşturdu. 

Bu da Rafah bölgesinde yer alan çadırların bu oluşan ateşten çember içinde kolay bir şekilde yanmasına neden oldu.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 58
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    ABD soykırımcı İtrail ile birlikte bir gün hesabı mutlaka sorulacak kirli savaşın ortağı olmuştur.
    Cevapla
  • temel 1 ay önce Şikayet Et
    adamlar muslimanlari yok etmek icin neler yapmis atom nukler ve digeri muslimanlar da bunca yil ancak bir birini etmi cukurunu kazmis yada bizim mallar gibi yuz yil heykel yaptik diye hava atmis buyurun heykeller yardim etsin kurtarsin allah da biraz silah yaptik son zaman
    Cevapla
  • Erdal.T 1 ay önce Şikayet Et
    Yokmu Kınayan ülke yazık.Siz insan olamazsınız bunlarla iş yapanlarda katildir kim olursa olsun
    Cevapla
  • Hüseyin- 1 ay önce Şikayet Et
    Onlarin mallarini alanin,onlarla isbirligi yapanlarda cehennemde cayir cayir yansin
    Cevapla
  • kancik netanyahu 1 ay önce Şikayet Et
    netanyahun cocugu insallah canli canli yanarak geberir netanyahu seyreder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın en değerli şirketleri yatırımcısını mutlu etti
Türkiye'den Suriye açıklaması! İddialara cevap