Apple en sevilen iPhone modelin fişini çekti! Artık desteklemeyecek...

Apple, bugün eski ve kullanılmayan ürünler listesine iPhone 5s, altıncı nesil iPod touch ve eski bir iMac modelini ekledi. Bu ürünler artık Apple tarafından desteklenmeyecek...

Apple en sevilen iPhone modelin fişini çekti! Artık desteklemeyecek...
Apple en sevilen iPhone modelin fişini çekti! Artık desteklemeyecek...
GİRİŞ 03.06.2024 12:10 GÜNCELLEME 03.06.2024 12:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Apple 11 yaşındaki iPhone 5s'i dünya çapında "eski" bir ürün olarak kabul etmeye başladı. Böylece Apple Mağazaları ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları artık cihaz için onarım veya diğer donanım hizmetleri sunmayacak. Apple, bir ürünü aktif olarak satışa sunduğu son günün üzerinden yedi yıl geçtikten sonra "eski" olarak kabul ettiğini söylüyor.

Apple, Eylül 2013'te iPhone 5s'i piyasaya sürdü ve cihazın en önemli yeni özelliği Ana Ekran düğmesine yerleştirilmiş Touch ID parmak izi sensörü oldu. Cihaz aynı zamanda Apple'ın 64 bit mimariye sahip ilk iPhone çipi olan A7 çipini kullanıyordu.

İkinci olarak, altıncı nesil iPod touch ve 4K Retina ekranlı 21,5 inç iMac'in 2015 son sürümü, şirketin bu aygıtların satışını durdurmasının üzerinden beş yıldan fazla bir süre geçtiği için artık "eski" ürünler olarak sınıflandırılıyor. Apple mağazalar ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları, gerekli parçaların mevcut olması koşuluyla, eski ürünler için iki yıla kadar onarım hizmeti sunmaya devam edebilecek.

Altıncı nesil iPod touch 2015 yılında piyasaya sürüldü ve cihazın ikinci son modeliydi. Apple, iPod touch serisini 2022 yılında sonlandırdı.

APPLE'IN 'ESKİ' OLARAK LİSTELEDİĞİ IPHONE MODELLERİ BU ŞEKİLDE

  • iPhone
  • iPhone 3G 
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 
  • iPhone 4S
  • iPhone 5C
  • iPhone 5S
  • iPhone 6 Plus

 

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • verme 3 ay önce Şikayet Et
    onun icin pahali cep pc almam asla bir kac yil sonra bozalar yada gunceleme yok neymis bir kac ønce cikti amma satiliyor idi bana ne ben aldigim tariha bakarim o zaman satma yada son satilan tarih sonrasi on yil gunceleme ver
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kanunlar elektronik cihazlarda destekleme, yedek parça bulundurma süresi 10 yıldır. Bu tv dede böyledir. 10 yıldan sonra bütün cihazların desteği biter. Bilginiz olsun.
    Cevapla
  • ismail 3 ay önce Şikayet Et
    Devletin aple ithalatını yasaklaması lazım. Hem ürünleri piyasa değerinin iki katına satıp halkı soyuyorlar hem de Siyonist İsrail'e destek veren Amerikan malı olduğu için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nasrallah'ın vurulduğu saldırıda İranlı komutan da öldü
Koruma kalkanı kuruluyor! Türkiye'den dev adım